Hrvati: Prljava igra Srbije! Šimenc: Ubili su vaterpolo!

Hrvatska javnost ne može da sportski podnese poraz od Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Ostali sportovi 27.07.2018 | 13:15
Hrvati: Prljava igra Srbije! Šimenc: Ubili su vaterpolo!
"Delfini" su savladali "barakude" 9:7 u Barseloni u meču u kojem su vodili od početka do kraja i u nekoliko navrata imali i tri pogotka prednosti.

Nakon što su selektor Ivica Tucak i njegov pomoćnik Mile Smodlaka optužili sudije da su "režirale" tok meča, u istom tonu je nastavio i ostatak hrvatske javnosti.

"Srbija je odigrala jednu od najprljavijih utakmica, ali i hrvatski vaterpolisti su naseli",prokomentarisao je Jutarnji list sramotan porez reprezentativca Hrvatske Lovrea Fatovića koji je udario Filipa Filipovića pesnicom u lice. 

Zbog brojnih nesportskih duela i oštrih prigovora isključena su trojica aktera, vaterpolista Srbije Miloš Ćuk, te pomenuti Fatović i selektor Hrvatske Tucak. 

"Očekivali smo tvrdu utakmicu, ali ovakav način igre srpske reprezentacije ipak niko nije mogao očekivati. Jednostavno su ubili vaterpolo u Barseloni. Takođe, moram odmah reći, po ko zna koji puta, i sudije su nasele na njihov način igre. Čudim se tu prvenstveno Rusu Naumovu, koji ipak ima nekog iskustva, za razliku od Poljaka, za kojga gotovo da i nisam čuo. Uostalom, pa gde je poljski vaterpolo u Evropi, kako on može da sudi ovako teška i jaka i neizvesna polufinala?. Oni kao da ne mogu da prate vrhunski razvoj igrača, trenera i same igre, i zapravo su za ovakve utakmice bili apsolutno nedorasli", prokomentarisao je meč Dubravko Šimenc. 

S druge strane, hrvatski vaterpolisti su "spustili loptu" istakavši da je sudijski kriterijum bio isti za oba tima. 

"Čestitao bih Srbima, bili su, jednostavno, bolji. Suđenje? Ma, kako jednima, tako i drugima. Mislim da nikome ne odgovara. Mislim da niko nije znao što se dešava. Da se razumemo – i to bih voleo da istaknem – to nimalo i nikako ne umanjuje vrednost i zasluženost pobede Srbije. Svaka im čast. Mi smo se borili, oni su bili bolji", rekao je Luka Lončar.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar