RUS: Borba za prvi trofej!

CSKA je i tradicionalno ekspert za osvajajnje Superkupa, čiji je trofej podigrao najviše od svih, čak šest puta od 2003. kako se igra ovaj meč.

Fudbal 27.07.2018 | 14:45
RUS: Borba za prvi trofej!
Kao što to tradicija nalaže, nova sezona u ruskom fudbalu biće otvorena okršajem Superkupa, a domaćin prvog obračuna za trofej između Lokomotive i CSKA iz Moskve, biće Nižnji Novgorod. Armejci su za zelenim stolom dobili šansu da se bore za Superkup, nakon što je pobednik kupa Tosno ugašen i rasformiran ovog leta.

Mečevi ovih rivala obiluju golovima u poslednje vreme. Prošle sezone Lokomotiva je postala šampion zahvaljujući i činjenici da je neporažena izašla iz oba ligaška duela s Armejcima. Na njihovom terenu je bilo nerešeno 2:2, dok su kao gosti slavili sa 3:1.

Ni jedni ni drugi se ovog leta nisu osetno pojačali. Da li je šampion napravio dobar potez dovođenjem Poljaka Gžegoža Krihovjaka pokazaće vreme. CSKA će možda i oslabiti odlaskom Aleksandra Golovina, ali sigrno je da trener Viktor Gončarenko ima dobre igrače na raspolaganju, iako rezultati u pripremnom periodu pokazuju da su rivali daleko od željene forme. I Lokomotiva i CSKA su zabeležili samo po pobedu na prethodnih pet pripremnih utakmica.

CSKA je i tradicionalno ekspert za osvajajnje Superkupa, čiji je trofej podigrao najviše od svih, čak šest puta od 2003. kako se igra ovaj meč. Lokomotiva se radovala samo u dva navrata, a u prvom izdanju pre 15 godina, Železničari su pobedili Armejce na penale sa 4:3 posle 1:1 u regularnom delu.

Neće biti čudo ako se sličan scenario ponovi i u petak, samo da CSKA recimo ima više sreće ovog puta. Konačan ishod izbegnite, probajte golove 2-3.

POSLEDNJIH PET

LOKOMOTIVA MOSKVA

AUSTRIJA KLAGENFURT    (N), PRIJATELJSKA           1:1       
OSIJEK  (N), PRIJATELJSKA    0:0       
VOLFZBERGER   (G), PRIJATELJSKA   0:0      
VITESE  (N), PRIJATELJSKA  0:3        
AKHISAR  (N), PRIJATELJSKA  2:1       

CSKA MOSKVA

ADMIRA (G), PRIJATELJSKA  1:1        
KOPENHAGEN  (N), PRIJATELJSKA  1:4        
HAMBURGER (N), PRIJATELJSKA  0:1         
BEŠIKTAŠ  (N), PRIJATELJSKA  4:1      
JENISEJ (N), PRIJATELJSKA  1:1       

MEĐUSOBNI SKOR

135         42           31           62      145:226

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar