Borci blokirali raskrsnicu

Demobilisani borci, koji su se danas okupili pred zgradom Parlamenta FBiH zbog sjednice Doma naroda na kojoj bi se trebalo raspravljati o Prijedlogu zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica, blokirali su raskrsnicu na Skenderiji.

Bosna i Hercegovina 26.07.2018 | 16:23
Borci blokirali raskrsnicu
Nakon blokade raskrsnice je došlo do incidenta, kada je jedan od vozača pokušao nasilno proći kroz okupljene demonstrante. Tom prilikom su oni fizički nasrnuli na automobil.

Jedan od demonstranata koji su blokirali raskrsnicu se predstavio kao Jasmin Kahvedžić iz Gračanice, koji je, uzvikujući na razglas psovke i prijetnje upućene policijskim službenicima, kazao da je on organizator današnjih protesta.

Faktor/BN 



Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Simo

26.07.2018 15:04

Svaka cast ovim ljuda oni ce nesto i ostvariti.A mi.Kad pokusamo da otvorimo usta ratni profiter kaze da ce ukinuti i borce i boracke dodatke i mi svi u misiju rupu.Jadni smo i bjedni moj generale Savcicu.

ODGOVORITE
Name

Epistahije

26.07.2018 15:21

Kakvi borci. Rat se zavrsio prie 25 godina. Svi smo mi bili borci. Nema više para.

ODGOVORITE
Name

Činjenica

26.07.2018 17:10

Je da je rat bio, završio sa tekovinom 2 BiH entiteta. Ovo su demobilisani borci, od kojih su borci Federacije ostvarili mnoge beneficije, bore se i danas da budu priznati, da nisu na margini društva, kao demobilisani borci RS. Ovdašnja boračka rukovodstva ne rade nista, kao ni Predsjedništvo, čija je obaveza da se izbore za bilo kakav status demobilisanih boraca. Oni su zaista na margini, obespravljeni, uljuljani u nepravdama, kao da su kaznjeni što su bili učesnici rata. Istima određuju sudbinu uglavnom dezerteri i razni slučajevi koji nemaju nikakav kredibilitet po ovom pitanju. Probudite se, krajnje je vrijeme! Zašto ste odustali od borbe za svoja zivotna prava, za budućnost svoje djece?!

Name

Federacija BiH Sarajevo

26.07.2018 17:39

Borci FBiH ce se izboriti za svoja prava,nek ljudi imaju svoja primanja,a oni ujedno traze jedinstven spisak pravih boraca ne laznih....budet je sve puniji i ovo davanje ide bas kome je potrebno...

ODGOVORITE
Name

BoraC

26.07.2018 19:25

Dole foteljasi