Popajevo selo na Malti

Meštani su u tome prepoznali buduću turističku atrakciju, pa su dodatno uredili selo i pretvorili ga u zabavni park. . .

Putovanja 25.07.2018 | 07:38
Popajevo selo na Malti
Ćelavi mornar s tetovažama sidra na podlakticama i lulom u ustima je animirani lik iz stripova i serijala crtanih filmova, poznat zahvaljujući spanaću. Odnosno, može se reći da je spanać poznat zahvaljujući njemu. Slavni Popaj, čiji je glavni neprijatelj Badža, bori se za Olivinu naklonost, a u potrazi za dodatnom snagom poseže za spanaćem. Čim ga pojede, mišići na njegovim rukama vidljivo rastu.

 Sve za Popaja 

Osim crtanih filmova, sniman je i igrani film u kojem je Popaj bio glavni lik. Selo u kom živi izgrađeno je na severozapadu Malte i zove se Popeye Village ili Sweethaven Village. Vremenom je postalo nezaobilazna atrakcija za sve uzraste. Izgrađeno je 1980. za samo sedam meseci, sastoji se od 19 kućica za čiju se izgradnju drvo uvozilo čak iz Holandija.

 Kreativni meštani 

Nakon što su završili posao, tj. snimili sve što su naumili, filmska ekipa napustila je selo. Meštani su u tome prepoznali buduću turističku atrakciju, pa su dodatno sredili selo i pretvorili ga u zabavni park. Tamo možete pronaći muzeje, igraonice i okupati se na nekoj od plaža, a selo ima i svoju veb-stranicu. 

Od filmskog seta do seta za venčanje 

Budući mladenci sve su češće u potrazi za neobičnim mestima za venčanje, a Popajevo selo jedna je od prilika koje se nude na Malti. Osim venčanja, tamo možete organizovati i ostala slavlja, poput dečjih rođendana na kojima deca mogu naučiti nešto o snimanju filma i glumiti u sopstvenom filmu, koji na kraju dana dobijaju kao poklon.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar