Šiling: Dodikov izborni manevar

Za danas je zakazana sjednice Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da se utvrdi datum održavanja sjednice na kojoj bi se razmatrao Izvještaj Komisije za Srebrenicu Vlade Srpske.

Republika Srpska 23.07.2018 | 08:50
Šiling: Dodikov izborni manevar
Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, zatražio je održavanje posebne sjednice Narodne skupštine samo sa jednom tačkom dnevnog reda – Informacija o Izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice u periodu od 10. do 19. jula 1995. godine. Takav potez uslijedio je nakon što je njemačkom pravosuđu predat spisak sa 22.000 imena, pripadnika Vojske Republike Srpske, koji su tada bili angažovani na tom području, da se ispita njihova umješanost u događaje tih julskih dana. Spisak je predat ispred Udruženja „Majke Srebrenice".

O cijelom slučaju za Dojče Vele govorio je Kristijan Švarc Šiling, od 1.januara 2006. do 1. jula 2007. bivši visoki predstavnik u BiH. Prethodno je, od 1996. do 2006. godine, kao međunarodni medijator za BiH, proputovao po cijeloj BiH i posredovao u sklapanju sporazuma o povratku izbjeglica i povratu imovine. 

"Dodik se ovim vraća na izvještaj iz 2003. godine. Vlada RS je na pritisak OHR-a osnovala Komisiju koja je imala zadatak da pokrene istragu o tome, ko se u naznačenom periodu u sastavu Vojske RS nalazio u Srebrenici. Spiskovi, koji su tada napravljeni, dostavljeni su Vladi RS, koja je prihvatila izvještaj i trebala sama pokrenuti istragu protiv pojedinaca sa te liste za koje se utvrdi da su počinili ratni zločin. To bi bio ispravan postupak, kako se ne bi osudila cijela Republika Srpska. Dakle, moralo se ući u detalje i podići optužnice protiv svakog počinioca. To je zapravo bio smisao cijele liste i ona se ni u kojem slučaju ne može osporiti. Ali s listom ništa nije urađeno, niti je došlo do procesa. Tačno je da je sada taj spisak u rukama posebnog tima BKA (Bundeskriminalamt – Njemačke savezne službe za borbu protiv kriminala). Šef tima Klaus Zorn je odgovorio da oni imaju zadatak da se bave takvim krivičnim predmetima. Za to imaju uporište i u međunarodnom pravu, i u njemačkom zakonu i po Povelji UN-a i stoga je sasvim u redu što je predstavnica Majki Srebrenice i Žepe njemačkom kriminalističkom inspektoru Klausu Zornu dala tu listu, koju je sastavila Istražna komisije RS. Jasno je da se sada tim BKA time mora pozabaviti".

Šta ako Skupština RS ospori tu listu?

"Neće se desiti ništa, jer Parlament RS ne može osporiti postojanje tih spiskova. To ne bi bio prvi put da Parlament RS donosi nemoguće i besmislene odluke".

Šta stoji iza Dodikovog pokušaja da ospori listu?

"To je sve vjerovatno izborni manevar. Sada je samo pronađena nova tema, kojom se želi reći, mi ne snosimo nikakvu krivicu, sve u vezi sa listom je pogrešno i sada ćemo o tome donijeti odluku. Moram reći potpuno besmislenu odluku. Tim prije što je tadašnji predsjednik RS Dragan Čavić prihvatio taj izvještaj rekavši da je to crni list u istoriji srpskog naroda. Sadašnji odnos prema pitanju zločina protiv čovječnosti samo im se može obiti od glavu. Jer sada će se međunarodna zajednica još jednom iznova pozabaviti cijelim slučajem Srebrenica".

Je li izborna kampanja jedini Dodikov motiv da se ova lista dovede u pitanje?

"To pokazuje i da on ima lošu savjest i da nekom odlukom, koja je besmislena, pokušava da cijeli zločin dovede u pitanje, kao da ne postoji. On ne želi dati kolektivno izvinjenje, već radi na kolektivnom stavljanju liste van snage. To sa parlamentom nema veze već je to pitanje pravosuđa. Parlament po tom pitanju nema šta da odlučuje. Ali Dodik to radi kako bi ostvario nešto suprotno, naime, kako bi spriječio pokretanje istrage ili procesa protiv nekog od 22.000 ljudi koji su na listi. On misli da to na taj način može spriječiti. Ali po međunarodnom pravu, protiv svakoga ko stoji na jednoj takvoj listi može da se vodi proces i izvan Republike Srpske, na svakom mjestu i u svako doba. Niko to ne može spriječiti. Dodik to, koristeći parlament želi spriječiti ali to je pogrešna metoda".

Može li Dodik na ovaj način dobiti glasove birača u odnosu na opoziciju?

"Ne mogu da vjerujem da će cijeli narod stajati na tom kursu. To je kurs današnje vlade, koja parlament ima u šaci. Tu nema demokratije koja ide odozdo na gore, već se sve radi odozgo na dole".

U kojoj mjeri je opozicija u RS u stanju da nešto promijeni?

"RS se sve više pretvara u totalitarni dio BiH i trudi se da postane zasebna država. Dodik stalno nastoji ućutkati opoziciju. Ali mu to neće uspjeti. No, tu se postavlja pitanje hoće li doći do manipulacije izbora i to je posebna priča. Iz tog razloga međunarodna zajednica i Organizacija za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) moraju provesti oštru kontrolu izbora kako bi se njihovi rezultati mogli priznati".

Izvor: N1/Dojče Vele

Komentari / 63

Ostavite komentar
Name

Prle

23.07.2018 07:00

Svaka na mjestu. Dodo ce srpski narod u jos vecu dubiozu odvesti. Zbog takvih cijeli narod nosi etiketu zlocinaca.

ODGOVORITE
Name

VRS

23.07.2018 08:08

On da brani vojnike, a hvalio se da ima cast sto nije ucestvovao u borbenim dejstvima , tj u stvaranju RS!!! Licemjer i gnjida nevidjena!!! Vadi se i krije iza NSRS , i to isto vlada biserkina moze donjeti po hitnom postupku!!! Jeftini politicki poeni.

Name

THANKS FOR THE INFO

23.07.2018 09:43

Zašto propali mesar i kobasičar mile ne kaže ko je ubio Davida Dragičevića???

Name

PETAR

23.07.2018 09:44

Samo hapsi gospodine Šilingu te ubice i ratne zlocince.

Name

Lepa

23.07.2018 10:03

Neka je vama ovaj đuturum dobar, da vam uši zavrće, bijednici.

Name

EH

23.07.2018 10:10

Jadan je onaj ko podrzava Svarc Silinga. Mrznja prema Dodiku vam je pomutila pamet. Nije svaki neprijatelj mog neprijatelja moj prijatelj.

Name

Ponosna

23.07.2018 11:55

Jadni ste vi svi kad vam je Svabo dobar. E moji Srbi, nikad do pameti doci necete!

Name

da

23.07.2018 12:05

Bolje i crni cigan nego ova banda više. I kome smeta ostra kontrola izbora nego nima koji ih kradu već godinama.

Name

Kakofonija

23.07.2018 12:22

Sve što će Dodik proizvesti, jeste refokusiranje MZ na Srebrenicu i svima će tad biti još gore. Čovjek je lijepo objasnio, da je ova tema potpuno besmislena i nema veze sa zdravim mozgom. Ovima koji u komentarima baljezgaju o izmišljenom zločinu, preporučujem da iščitaju (sada već) mnogobrojne presude raznih sudova širom svijeta, uključujući tu i Beogradski sud. Srbima paše da se prašina slegne, a ne da se još više uskovitla. Obratite pažnju na poslednji Švracov odgovor o demokrartiji koja se diktira odozgo. Vi samo prihvatate taj diktat.

Name

Ништа од тога

23.07.2018 12:27

Чуј, Шварц бла, бла,бла, само Република Српска и само српски народ, остали, не интересује те нас, куш.

Name

Zoran

23.07.2018 07:02

Nezna se ko je od tebe, Cavica ili Dodika nanio vise zla srbskom narodu.

ODGOVORITE
Name

Kapetan

23.07.2018 09:59

Ma sta lupetas. Zasto krivis Cavica za nesto sto uopste nerazumijes. Pogledaj Cavicev govor o tom pitanju na yutube da bi mogao komentarisati. Kako imas morala i obraza da spocitavas nesto covjeku koji je stvarao ovu Republiku Srpsku.

Name

Ne lupetaj

23.07.2018 10:03

Čavić je bio borac VRS. Ovaj drugi je ostvarivao korist za sebe. Njemu je rat bio brat. Prema tome, razlike medju njima dvojicom su ogromne, nepremostive.

Name

Nostradamus

24.07.2018 20:01

Jos gore ne samo sto ovaj drugi nije ni bio u ratu nego je i za vrijeme rata i poslije rata postao najveci kriminalac.

Name

sajrus

23.07.2018 07:02

Da se kojim slučajem istraga provela neposredno nakon događaja kada su svježa pamćenja zasigurno bi se došlo do istine ukoliko bi za to postojala želja. Sada nakon 23 godine ja očekujem samo dodatne lažne svedoke i da se još negdje iskopa kostiju od bilo čega i doveze u Srebrenicu. Kako svijet ponižava ove jadne muslimane da dolaze oplakivati sve i svašta u mezarju samo zato da se što više Srba strpa u zatvore.

ODGOVORITE
Name

Re

23.07.2018 09:13

Jadan li si.. postoje imena prezimena imena oceva itd. Gadno vam ispiraju mozak i ponovo huskaju na nove belaje..

Name

Re sajrus

23.07.2018 09:24

Procitaj ti malo o srebrenici pa razmisli...

Name

re re sajrus

23.07.2018 10:32

Ko je napisao to što mi preporučuješ za čitanje. Ti bi trebao da pročitaš šta je napisao Aleksandar Dorin i šta kaže Džon Bosnić. Umjesto da se zastidite svojih laži vi to pokušavati dići na svjetski nivo. Ja o ovoj temi ne bih više jer ni ti ni ja nismo spremni na promjenu mišljenja. Ostaj mi živ, zdrav i pametniji ako Bog da.

Name

Re

23.07.2018 17:00

Svake godine to gubi znacaj her lazi nisi vjecne

Name

Re re

23.07.2018 17:01

Ta imena i prezimena postoje i na birackim spiskovima

Name

Skeptik

23.07.2018 07:12

Sjećam se starog pospanog Šilinga, stalno je zijevao i drijemao. Čekaj, jel on još živ? Pa prije petnestak godina je bio jednom nogom u grobu.

ODGOVORITE
Name

decko

23.07.2018 11:18

I danas je kao mrtvac.

Name

PRIJEDOR

23.07.2018 07:12

Mile mlati po svom narodu. Skupština nema uporište u zakonu da raspravlja o predloženom dnevnom redu.

ODGOVORITE
Name

Па

23.07.2018 07:14

Значи Мунира ради за Додика јер је баш сад намјестила тај списак пред изборе да би он имао с чум да маше. Додуше можда је и сам Бакир подметнуо неписменој Мунири да подржи Додика јер му је овај СзП више непотребан у Сарајеву.

ODGOVORITE
Name

Aaaaa

23.07.2018 11:02

Munira i dodo rade zajednicki projekat za izboreeee fuj fuj fuj.

Name

Borac

23.07.2018 07:15

I ovaj se javlja e tebe cemo poslusati ti si nam vjjekovni prijatelj.

ODGOVORITE
Name

zato

23.07.2018 08:27

Zato eno Srbi hrle ka Njemačkoj vijekovnom neprijatelju, a ne u recimo prijateljsku Rusiju.

Name

re zato

23.07.2018 10:38

U Njemačku se ide po finu zaradu jer sami nemaju radne snage, ne rađaju se djeca. Zato ne žale platiti vrijedne ljude. Kad smo na odmoru sjednemo sa braćom Rusima i uživamo u prijateljskom razgovoru, malo votkice, malo jagnjetine, malo staropramena i ljepota.

Name

za re zato

23.07.2018 13:48

Ja ne bih mogao da živim i radim u državi i sa ljudima za koje smatram da su mi neprijatelji. Ali bitno je da se živi u uvjerenju svi neprijatelji, ako ih nema dajte da ih izmislimo

Name

Khal Drogo

23.07.2018 07:22

Стари смутљивац Шварц Шилинг и овдје манипулише стварима. Нико овдје не покушава да оспори неку листу, тај списак од 22.000 припадника ВРС које по овим женама које су се на таласу емпатије добро опарлие, ваља "провјерити" је већ послат. Како су дошле до списка, да ли су ту припадници Дринског корпуса ВРС, или је прилог у том скарадном извјештају (из 2004, ако јесте, непромишљена грешка) не знам, но ту се мало може урадити. И тај извјештај о Сребреници из 2004 јесте скарадан, бјеше под ултиматимима, притисцима, са подметнутим списима. Није спорно, сребренички масакр се десио, међутим, такав извештај је неодржив, тсмо имали и наречен брож жртава, додуше комисија се оградила да је укупан број несталих Бошњака у тим данима 7.108, но касније то бошњачке елите из сарај Шехерана су то тумачиле по свом поимању, и имамо апсурдну ситуацију да је број укупно страдалих (значи укупно страдалих, и у борбама) Бошњака којим се барата у пресудама МКСЈ генералу Толимиру и др Караџићу неупоредиво мањи него у извјештају те комисије. Тај извјештај треба одбацити, причу да то треба учинити влада Српске јер га је влада донијела, зајебите, превишеје то важно питање да би га скупштина наше републике игнорисала. То што смо 2004-е под ултиматумима то накарадно отаљали, не значи да и сада то исто тако треба чинити. И овдје би морали подржати сви из Српске ову разумну идеју да се одбаци овај скарадни извјештАЈ. Они који се успротиве, и који не подрже ову разумну идеју, ставили су се под барјак оног Бакир ибн-Алије и те клике у сарај Шехерану. Што се тиче Шилинга Шварца, па тај је 28.06.2007 је својом наредбом, значи пар дана прије него ли ће разгулити иу БиХ, изузео простор меморијалног центра Поточари из ингеренција институци Српске и дао у надежност институција БиХ. Да не би ове подлости, хаос на комеморацији 2015-е и покушај линча премијера Србије се не би десио, полиција Српске би ту превентивно дјеловала. Која хуља. И овдје је важније ид оног шта говори, ко говори.

ODGOVORITE
Name

re

23.07.2018 07:46

Nije niko kriv što su u Potočarima 11.07.2015. maršakali Aleksandra Vučića i psovali mu četničku mater te dizali u vazduh željeznu šipku i vikali:"Četnik"?

Name

Hare

23.07.2018 07:23

I Šta nam ovo govori nego da vlasti RS-a nisu htjeli da privode zločince a sad kad švabo krene niko ne valja.

ODGOVORITE
Name

Milutin

23.07.2018 07:23

Gospodine Šiling, i mi to znamo da je to Dodikov predizborni trik, jer ja Dodika nisam vidio nervoznijeg odavno, pa sijanjem straha pokušava dobiti koji poen i da ostane na vlasti. Nadam se da će ga siromašni narod na izborima skinuti sa vlasti.

ODGOVORITE
Name

RAJNA

23.07.2018 07:58

Pa naravno da je nervozan , biće on i više nervozan , a razlog , rekao je gospodin Šiling; " ....... međunarodna zajednica i Organizacija za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) moraju provesti oštru kontrolu izbora kako bi se njihovi rezultati mogli priznati". Znači, nema izbornog inženjeringa, nema mrtvih glasova, nema crnih vreća sa listićima za Dodiga, nema , nema, nema onoga što je bilo prije. Ako narod izađe, narod odnoi pobjedu.

Name

kkk

23.07.2018 08:29

Predsjednik Dodik samo zeli da zastiti koliko moze nase ljude koji su se djelovanjem SDS-a i PDP-a nasli na tom spisku! NArod nikada vise nece dati SDS-u i PDP-u da odlucuje o nasim sudbinama. Oni su se prodali za male pare Izetbegovicu i stranim faktorima. Strah se uvukao u politicko Sarajevo i medju strane diplomate jer stize najjaci politicar a onda ce drugacije da se ponasaju. Predsjednik Dodik nece imati kompromisa kada je u pitanju bilo sta sto slabi Republiku Srpsku a koristice svaki momenat da jos vise osnazi polozaj nase Republike! Za to mu je potrebno i to da predsjednik Republike Srpske bude iz najajce partije SNSD-a i da Vlada Republike Srpske bude stabilna. Polako dolaze bolja vremena za nas narod i Republiku Srpsku!

Name

kkk

23.07.2018 09:10

Da , najvaznije je sada da se ubistvo Davida ne rijesi, jer bi inace isplivalo na dan sav taj kriminal u koji je Dodik umijesan. Biserka je isto jednom cizmicom u zatvoru. Republika Srpska se nece nista promijeniti nabolje , samo ako se Dodik i Lukac nekako spase robijanja za sav tajh kriminal koji su pocinili.

Name

Re kkk

23.07.2018 09:42

Vidjeces kad prigusti kako je najjaci...iza njega ostaje pustos...isprovocirao je sve vece zapadne drzave ... a i njegova prica ne drzi vodu...procitaj malo o srebrenici...listama...ne moze se na nepravdi traziti pravda.

Name

Hare

23.07.2018 07:31

I šta će biti poslije lijepo čovjek kaže: "Neće se desiti ništa, jer Parlament RS ne može osporiti postojanje tih spiskova. To ne bi bio prvi put da Parlament RS donosi nemoguće i besmislene odluke".

ODGOVORITE
Name

Možda

23.07.2018 10:45

Bio je referendum, pa šta je bilo, koliko je mladih, obrazovanih poslije toga otišlo kod Šilinga? I ne samo u Njemačku, iz lijepe nam Republike odlaze I u Rumuniju na rad. Rijetki dobiju posao u državnoj službi, elektroprenosu ili sl. Moraju biti podobni uz to su obavezno neuki ali ambiciozni!

Name

Wodolija

23.07.2018 07:35

A sta ako je i Lukac na tom spisku?

ODGOVORITE
Name

za wodoliju

23.07.2018 08:33

Care , ta ti je dobra, Yes.

Name

Wodolija

23.07.2018 09:41

Zato se Dodiku i zuri da bi sto prije sprijecio da se sazna ko je sve na toj listi i zasto. Od ove Dodikove ideje ce samo on i njegovi imati koristi, a steta za RS je neprocjenjiva jer ce se internacionalno i dalje diskutovati o RS i to negativno. Ovdje jasno stoji Dodokov licni interes iznas RS i iznad srpskog naroda.

Name

za wodoliju

23.07.2018 10:56

A i dobar momenat za nešto zaraditi, jer zna se , Baja ništa neradi za džaba, pa sad prozvani koji ste na spisku , a imate lovu, trk kod Baje, da ugovorite cijenu. Sirotinja koja je na spisku će da robija , ko i dosada , pored silnih Boračkih organizacija čiji predsjednici su tu samo i jedino zbog interesa.

Name

kuku nama sa nama

23.07.2018 07:43

O ovome ja pricam non stop...i Cavic se borio u svoje vrjeme za Srpsku,kao i ovaj Guto,sve ove godine..Prema tome NEMA SE ZA KOGA GLASATI,alo narode..A ovo guranje pod tepih,kad tad skoci na nos.

ODGOVORITE
Name

decko

23.07.2018 12:35

Čavic je bio borac, a ronhil svercer!

Name

Smilja

23.07.2018 07:50

SNSD JE definitvno pobjedik ovih izbora, ne zato što ih ja preferiram, nego zato što se kod opozicije osjeti prozapadni miris, i šmek prodaje odnosno izdaje.

ODGOVORITE
Name

Wodolija

23.07.2018 08:12

Kod SNSD se osjeti proistocni smrad. Ni EU nije bas nesto, ali od Rusije nismo nikada nista imali. Jedino ako svi dobijemo po 3 miliona kredita za vocnjake pa da izvozimo jabuke.

Name

Bl

23.07.2018 08:20

A jel treba da mirisemo na Rusku guberniju????I onda opet,svi na smrdljivi zapad,u bolji zivot.Kuku.

Name

Beli

23.07.2018 08:16

Mogao bi dodo opet neki referendum organizovati, nije ima evo već dvije godine, a i izbori su tu. Ako se i ove izbore narod "upeca" na ove dodine dimne, nema nam druge nego nestanak. Živi bili pa vidjeli, ovi mlađi će to dočekati, ako ne pobjegnu na "mrski" zapad.

ODGOVORITE
Name

JACA

23.07.2018 08:26

ŠILING JE OSVJEDOČENI PRIJATELJ SRBA.

ODGOVORITE
Name

Za JACU

23.07.2018 09:10

Nadam se samo da si ironicna.

Name

Drtino matora

23.07.2018 08:32

Ko mrtav les si svarcsilingu. E glupi srbi Covjek koji je bio uvjel na strani bosne i donosio odluke na stetu srba sad vam je dobar. A upropastio nas je dok je bio ovdje.Najveci neprijatelji vam dobri. Bas smo glup narod.

ODGOVORITE
Name

Petar

23.07.2018 09:17

Za nas borce koji su stavljeni na ovaj sramni spisak koji je sačinjen od strane "komisije" i predsjednika ČAVIĆA ovo je pitanje svih pitanja. Ovo je jedinstvena prilika da se formira nova, stručna višenacionalna Komisija koja će na bazi novih činjenica i dokumentacije i naučnih metoda da napravi izvještaj o događajima u Srebrenici. Taj izvještaj bi trebao da sadrži imena i prezimena žrtava sa matičnim brojem svake žrtve, mjesto i vrijeme stradanja ( sa podacima o tome da li je zarobljen i streljan ili je poginuo u PROBOJU), zatim tačan spisak pripadnika VRS i policije tj, onih koji su učestvovali u akciji a ne spisak svih pripadnika VRS sa područja Podrinja, od kojih veliki dio njih uopšte nije imao nikakve veze sa događajima u Srebrenici-1995 a našli su se na tom sramno sačinjenom i objavljenom spisku okrivljenih. Sve ostalo je politizacija od koje REPUBLIKA SRPSKA neće imati koristi. Neko će reći zašto baš sad? Pa zato što onaj ko je podnio taj sramni spisak pretenduje da poslije izbora bude premijer vlade REPUBLIKE SRPSKE, a ako bi to se desilo ne bi bilo ništa od revidiranja sramnog izvještaja.

ODGOVORITE
Name

Hare

23.07.2018 09:28

Ako si nevin čega se plašiš....

Name

izraelac

23.07.2018 09:23

Treba to sto prije zavrsiti .. odraditi to kako treba i da se zna tacan broj zrtava i krivaca i zatvoriti knjigu ! ovako ce nas za zivota razvlaciti u politicke svrhe sa svim tim nesrecnim dogadjajima... al treba temeljno rijesiti zlocine sa obe strane... nema zivota u BiH dok se to ne rijesi.

ODGOVORITE
Name

Dario

23.07.2018 09:49

Ta prica oko Srebrenice je jos jedan trik Milokrada i Snsd i jos jedna predizborna tema za skretanje sa teme njegove pljacke,bahacenja,ubistava tog sto on raseljava ovaj narod,njegov cilj nisu SRBI i njihova prava vec borba za vlast i pljacka.

ODGOVORITE
Name

Bl

23.07.2018 10:41

Gospodo bivsi vojnici ako niste uprljali ruke nema te se sta bojati.

ODGOVORITE
Name

Zoran

23.07.2018 10:41

Pa ovaj covjek sam kaže da je to uradjeno pod PRITISKOM OHR-a i mislim da bi g Cavic trebao to sad javno saopšti dali je radio pod pritiskom i donosio odluke koje je donosio.

ODGOVORITE
Name

Mitar

23.07.2018 11:00

Meni se sve čini da SaZaP u Pobjedu, navija da spisak ostane na snazi?! Možda imam pogrešan utisak?

ODGOVORITE
Name

Re PRLE

23.07.2018 11:01

Nije pucao,nabavljao vam cigarete,rekao da je bio genocid,osudio Karadžića u Mlladića,zna ko je ubio Svetog Savu(nezna ko Davida)zna sve o starim Srpskim pjesmama(pukni zoro)jedini borac za srpstvo,spasio sina od droge,itd,itd.To je idealni srpski vođa.

ODGOVORITE
Name

decko

23.07.2018 11:15

Koliko puta bez ikakve liste cujes, izrucen iz SAD-a zbog ratnih zlocina, zbog laganja o ucescu u ratu, osudjen..." Crna lista nista ne predstavlja! Ne mora znaciti da ce 22000 ljudi zavrsiti na osudjenickoj klupi, vec se ispituje njihova uloga i naravno da ne mogu svi biti zlocinci! Ovo dodikovo srbovanje nece imati nikakvog uticaja na tu listu.

ODGOVORITE
Name

schwarz

23.07.2018 13:52

Ja znam jedno, a to je da Dodik nije na tim spiskovima koji su predati njemačkom tužiocu jer je on u tom periodu morao razvijati biznis i trgovati. Kakav rat to je za budale

ODGOVORITE
Name

manipulator

24.07.2018 00:06

Šiling je u pravu. Covjek je veoma pametan i vaspitam. Opet ce Dodo manipulisati izbore kao i dosad. Povecati kontrole na izborima

ODGOVORITE