Austrija: Infarkt usred vožnje

U subotu ujutro na austrijskom autoputu A9, između naplatnog mjesta Ardning i Bosruck tunela, u pravcu Linca, dešavala se prava drama.

Svijet 22.07.2018 | 14:50
Austrija: Infarkt usred vožnje
Oko 7.30 sati Autoban policija Trieben dobila je hitan poziv. Naime, 56-godišnji državljanin BiH, nastanjen u Luksemburgu, doživio je infarkt i izgubio svijest za volanom.

Poziv za pomoć stigao je od njegove suvozačice, javlja "Kleine Zeitung".

Spasilačke ekipe brzo su reagovale, a austrijski automobilski klub "ÖAMTC" poslao je helikopter koji se spustio nasred ceste. Hitna pomoć uspjela je da reanimira državljanina BiH koji je potom helikopterom prebačen u bolnicu u Velsu.

Prava sreća je da u trenutku kada je vozač izgubio svijest nije došlo do nesreće. Nadolazeća vozila uspjela su se zaustaviti i upozoriti ostale.

Nakon slijetanja spasilačkog helikoptera saobraćaj je bio potpuno zaustavljen, a na autoputu A9 formirana je višekilometarska kolona.

Izvor: Radio Sarajevo

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mi

22.07.2018 15:24

To je sistem koji funkcioniše, i mi imamo novi helikopter koji stoji na autodromu Zalužani u hangaru valjda dok piloti završe obuku ili do početka izborne kampanje vrijeme će pokazati

ODGOVORITE
Name

Dejan

22.07.2018 19:48

Znaci srecan je sto mu se to nije dogodilo u BiH..inace bi mu sutra bila sahrana. Sta dalje pricati o nama.. o Srbima..Hrvatima..Muslimanima.. Srbovanju..Ustastvu itd. I lopovima na celu sva 3 naroda koja nas sisaju kao ovce pricom o nacionalizmu. Neka, i treba da umiremo. Ne da umiremo, nego da crkavamo. E zato vise nisam u Bosni. Ili za moje Srbende, nisam u nasoj lijepoj i dragoj Republici Srpskoj gdje se zivi od 500KM u sistemi bez sistema.

Name

MiroslavBeč

23.07.2018 00:15

Dejane baš tako. ..i ja potpisujem.

Name

Milovan Bogdanovic

25.07.2018 07:20

Sta da se desilo u BiH

ODGOVORITE