Dule odabrao "Zmajeve" za nastavak kvalifikacija

Stručni štab košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, na čelu sa selektorom Duškom Vujoševićem, saopštio je spisak od 24 igrača za četvrti ciklus kvalifikacionih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. .

Košarka 21.07.2018 | 12:30
Dule odabrao "Zmajeve" za nastavak kvalifikacija
Na spisku selektora su: Nemanja Gordić, Amar Gegić, Adi Zahiragić, Darko Talić, Marko Rikalo, Džanan Musa, Edin Atić, Almir Hasandić, Ibrahim Durmo, Aleksandar Lazić, Nedžad Muratović, Nedim Buza, Adin Vrabac, Milan Milošević, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Andrija Stipanović, Elmedin Kikanović, Markus Lončar, Jusuf Nurkić, Robert Rikić i Obrad Tomić.

Selektor Vujošević izrazio je nadu da će u ovom ciklusu imati na raspolaganju kompletan igrački kadar.

"Ja sam došao u BiH i pored velikih otpora na koje taj moj čin naišao van BiH. Izuzimajući težak poraz protiv Francuske, doživio sam rezultatsku i ljudsku satisfakciju, ali imam utisak da smo mi iz stručnog štaba sve usamljeniji. Apelujem na sve ljude koji su na bilo koji način uključeni u funkcionisanje Košarkaškog saveza BiH, a i one koji nisu, da se aktivno i timski uključe u pokušaju da se obezbijedi da u predstojedim akcijama imamo na raspolaganju kompletan igrački sastav i najbolje moguće uslove za pripreme", rekao je Vujošević, a prenosi KS BiH.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar