UEFA kaznila Zvezdu: Bez Delija u Litvaniji!

Crveno-beli neće moći da računaju na podršku svojih navijača u Marijampolu.

Fudbal 20.07.2018 | 17:15
UEFA kaznila Zvezdu: Bez Delija u Litvaniji!
Crvena zvezda na revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Suduve, putuje značajno oslabljena. Ne zato što je neki od igrača povređen ili suspendovan zbog kartona, već zato što je UEFA ponovo kaznila beogradski klub.

Ovaj put, Evropska fudbalska unija zabranila je navijačima crveno-belih da putuju u Litvaniju.

Zvaničan razlog je drmanje ograde i bacanje plastičnih čaša u teren na revanšu protiv letonskog Spartaksa, igranom u Rigi. Incident se, međutim, dogodio po završetku utakmice, kada su navijači pozdravljali Zvezdine fudbalere, a na video snimcima se može videti da u tim trenucima policija koja je stajala između tribine i terena počinje da prska suzavcem.

Na rigoroznu kaznu, imajući u vidu šta se dogodilo, verovatno je uticalo to što se crveno-beli nalaze pod uslovom od prošle sezone, kada im je pretilo zatvaranje stadiona za duel šesnaestine finala Lige Evrope protiv moskovskog CSKA, ali je posle žalbe kazna promenjena.

Prva utakmica između Zvezde i Suduve igra se narednog utorka u Beogradu, a revanš je 2. avgusta u Litvaniji.

Crveno-beli će dočekati litvanskog prvaka od 20.30 časova, a karte za taj meč puštene su u prodaju ovog petka, po ceni od 600 dinara za severnu tribinu, 1.000 za istočnu i 1.200 za zapadnu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar