Zvezda bi morala baš da se ''otvori'' za Tilija!

Prema našim saznanjima, Francuz je prošle sezone u Olimpijakosu imao 700. 000 evra. Šansa je jedino da pristane na manje novca, ima razloga koji idu tome u prilog.

Košarka 21.07.2018 | 14:15
Zvezda bi morala baš da se ''otvori'' za Tilija!
Crvena zvezda užurbano sklapa tim za sledeću sezonu. Prvo je stigao Milan Tomić, a onda je krenulo redom. Bili Baron na beku, a stigla su i tri centra - Majkl Odžo, Maik Cirbes i Dušan Ristić. Sada su primarne pozicije plejmejker i krilni centar. Kao najozbiljnije ime vezano za poziciju četiri pominje se Kim Tili u grčkim medijima. Ali, ako ga Zvezda stvarno želi, moraće novčano da se otvori.

Kako čujemo, Tili je prošle sezone u Olimpijakosu zarađivao 700.000 evra, a ta je svota svakako previsoka za Zvezdine uslove poslovanja. I ne samo za Zvezdine.

Tili je trenutno slobodan igrač, a prošle sezone je imao probleme sa povredama. Ako ga Zvezda zaista želi, a i ukoliko Francuz želi u Zvezdu, potrebno je da se i jedni i drugi isprse. Tili da pristane na dosta manju svotu novca nego što je imao u Olimpijakosu, a Zvezda da dostigne gornje granice svojih platežnih mogućnosti.

U "prilog" priči ide upravo to što je Tili imao te povrede zbog kojih je dosta odsustvao, ali i što ima 30 godina pa bi mogao da pristane na niže uslove koje bi Zvezda mogla da plati. Naravo, i Milan Tomić može da bude bitan u ovom transferu jer ga Tili poznaje iz Olimpijakosa i imao bi poznato lice u novom klubu sa kojim je već sarađivao. Uostalom, informacije iz Grčke od pre par dana su i rekle da je Tili "izričita" željaTomića.

Za sada deluje da je ovaj transfer težak za realizaciju, ali u transfer-period je živa stvar i na pomenut način bi Tili i Zvezda mogli da se dogovore.

Zvezdi treba četvorka, a Tili bi sa svojim iskustvom i veoma dobrim šutem sa poludistance mogao da bude baš ono što treba Zvezdi pored tri stamena centra i pored poletnog Stefana Jankovića.

Videćemo da li će doći do realizacije.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar