PL BiH: Radnik želi bod(ove) protiv Sarajeva!

Jedan od derbija prvog kola Premijer lige BiH igra se u Bijeljini.

Fudbal 19.07.2018 | 19:45
PL BiH: Radnik želi bod(ove) protiv Sarajeva!
Novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, fudbaleri Radnika otvoriće pred bijeljinskom publikom derbijem protiv Sarajeva.

Svi u Semberiji nadaju se da će početak sezone za Bijeljince biti uspješan, te da se u duelu sa Sarajlijama može doći do pozitivnog rezultata.

Trener Mladen Žižović smatra da njegova ekipa ima dovoljno snage da se ravnopravno suprotstavi "bordo" timu, koji će za nijansu biti umorniji od bijeljinskog, s obzirom na nastupe u Evropi u predsezoni.

"Čeka nas vrlo teška utakmica na početku prvenstva. Pokušaćemo da iskoristimo njihov umor, koji će sigurno biti prisutan. Želimo da ostvarimo pozitivan rezultat, koji bi nam olakšao predstojeće utakmice. Želja nam je da pokažemo dobru igru, kako bi se našoj publici predstavili u dobrom svjetlu", istakao je Žižović.

U prošloj sezoni Radnik i Sarajevo odigrali su četiri meča, po dva u regularnom dijelu sezone i Ligi za prvaka. U prvom meču Sarajevo je bilo ubjedljivo u Bijeljini 4:1, da bi na "Koševu" zatim mreže mirovale.

Nakon što je liga podijeljena na dva dijela, Radnik je pred svojim navijačima slavio minimalan trijumf, dok je Sarajevo bilo uspješnije u posljednjem odmjeravanju snaga. Bilo je 3:1.

"Sarajevo vrlo dobro poznajemo, s obzirom da nam je ovo praktično već četvrta utakmica u nepunih pola godine, znamo sve njihove mane i nedostatke i nadamo se da ćemo ih iskoristiti. Ambicije su nam da pokušamo doći do boda ili eventualno pobjede. Cilj u prvenstvu je sredina tabele, kako bismo izbjegli borbu za opstanak, te da stvorimo još nekoliko kvalitetnih igrača", zaključio je strateg Radnika.

Duel Radnika i Sarajeva na programu je u nedjelju od 17.30 časova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar