Trougao: Unikaha - Lesor - Elegar...

Tim iz Malage se praktično dogovorio sa centrom koji je igrao prošle sezone za Lokomotivu, ali sada vaga između njega i Zvezdinog košarkaša.

Košarka 20.07.2018 | 20:30
Trougao: Unikaha - Lesor - Elegar...
Mnogo puta smo čuli da je transfer-period čudna stvar, da može da dođe do mnogih preokreta i obrta. Unikaha traži svog 12. igrača za narednu sezonu sa kojim bi zatvorila sezonu i u igri su dva igrača - Frank Elegar i Matijas Lesor.

Opinion de Malaga piše da je Unikaha bila praktično sve dogovorila sa Elegarom koji je slobodan igrač. Samo je potpis nedostajao. Dogovorena je saradnja za jednu sezonu vrednu 750.000 evra. On je praktično već bio završen igrač za Unikahu. Ostalo je samo da se pošalje dokumentacija i da se sve formalizuje. 

Ali, tu se umešala priča sa Lesorom.

Kontakti sa njim su postali dosta pozitivniji. Igrač traži dvogodišnji zagarantovan ugovor sa platom od 600.000 evra godišnje. Samo još Unikaha mora da plati 250.000 evra Zvezdi za otkupnu klauzulu (pominjala se cifra i od 350.000 evra, ali pre će biti da je ova prvopomenuta).

Oba igrača se nekako uklapaju u želju Unikahe da dovede snažnog igrača pod obručima koji može da donese snagu i energiju.

Unikaha sada može da bira da li da dovede Elegara koji je iskusniji igrač i da mu da veću platu, ili da dovede Lesora koji je mlađi, da mu da ugovor na više godina, ali i da mu plati otkupnu klauzulu.

Odgovor bi trebalo da dobijemo uskoro. U pitanju su dani, možda i sati.

Zvezda je svakako spremna da pusti Lesora jer je dovela Majkla Odža, Maika Cirbesa i Dušana Ristića na toj poziciji.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar