Hapšenja zbog utapanja dječaka

Policija je u Jagodini uhapsila A. H. (1987) i M. H. (1966), odgovorna lica udruženja "Dečija radost" iz BiH i M. A. (1988) odgovorno lice hotela Alfa u Končarevu, nadomak Jagodine.

Srbija 19.07.2018 | 15:15
Hapšenja zbog  utapanja dječaka
Zbog sumnje da je počinio isto krivično djelo, policija intenzivno traga za V. V. (1987), takođe odgovornim licem hotela Alfa.

Uhapšeni se sumnjiče da su propustili dužan nadzor nad djecom, kao i da odgovorna lica hotela nisu primijenila mjere zaštite na bazenu zbog čega se, kako se sumnja, utopio četrnaestogodišnji dječak iz Bosne i Hercegovine.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

"Djeca su se kupala u manjem, dječijem bazenu. Pijosle večere Riad H. i još tri djevojčice samoinicijativno su ušli u veliku bazen. Kada su vidjele da nema dječaka, djevojčice su počele da ga traže i vidjele da se udavio. Još uvijek prikupljamo dokaze kako bismo utvrdili ko je odgovoran za ovu nesreću", izjavio je za "Novosti" viši tužilac Slavko Knežević.

Prema saznanjima beogradskih tabloida, djeci je pre 22 sata radnik obezbjeđenja rekao da izađu iz bazena jer se zatvara. Ona su poslušala, ali su se potom krišom vratila. U dječijoj jurnjavi oko bazena kasno je primjećeno da se Riad utopio i da njegovo tijelo pluta u bazenu.

(mondo.ba)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Xx

19.07.2018 14:59

Gotovo je sada djecaka nema jadno dijete

ODGOVORITE
Name

Bibsi

20.07.2018 08:12

Nije gotovo, neko treba da odgovara, kao opomena za buduce ne daj Boze nesrece, cuj nikom nista..