PSŽ i Barselona baš ne mogu da se smisle...!

Sveci kvare Kataloncima još jedan veliki posao! Veliko rivalstvo se nastavlja. . .

Fudbal 20.07.2018 | 15:00
PSŽ i Barselona baš ne mogu da se smisle...!
Pari Sen Žermen je stao na žulj Barseloni po ko zna koji put u poslednjih nekoliko prelaznih rokova. Još od Tijaga Silve, kasnije Markinjosa, pa priča sa Veratijem i Nejmarom, PSŽ i Barselona konstantno ratuju na fudbalskoj pijaci. Odnose dva kluba su dodatno pogoršali oni mečevi pretporošle sezone u Ligi šampiona i čudesni preokret na Kamp Nou koji Naser Al Kelaifi još ne može da zaboravi...

Ovog leta su im se putevi već nekoliko puta ukrstili, a sada je francuski klub rešio da Barsi „skine“ metu koju je dugo ciljala – Frenkija de Jonga.

Talentovani vezista Ajaksa je duže od godinu dana igrač u fokusu Barselone, a katalonski klub je već slao dve ponude koje su glatko odbijene u Amsterdamu. Ajaks se čvrsto stajao sa stavom da De Jong ovog leta nije na prodaju i Overmars je poručio bivšem klubu da dođu sledećeg leta odredviši cenu od 50.000.000 evra.

Ipak, poslednjih dana su počeli da stiču signali da bi Ajaks možda ipak bio raspoložen da priča sada o transferu. Barsin plan je bio da ga kapariše i dovede ga narednog leta kao zamenu za Rakitića u perspektivi. A cena bi bila manje od 50.000.00 evra...

I taman kada su u Kataloniji počeli zadovoljno da trljaju rukje, isprečio se PSŽ. Njegov direktor AnteroEnrike se danas sastao sa De Jongovom menadžerom Alijem Dursunom i saopštio mu da je klub iz Grada svetlosti zainteresovan za mladog Holanđanina.

Katalonci se nadaju da će i igrač odigrati svoju ulogu jer je veliki navijač Barselone i želi da igra sa idolom Mesijem. Ipak, ako PSŽ dostavi ponudu koja se ne odbija, Blaugrana bi mogla doživi još jedan poraz od Svetaca na fudbalskoj pijaci.

Naravno, PSŽ ne traži De Jonga samo da bi napakostio Barsi već mu je neophodno pojačanje u veznom redu. Opcije su i Ngolo Kante, Julijan vajgl, Sergej Milinković Savić... Neko od njih bi trebalo da bude najveća kupovina Pari Sen Žermena ovog leta.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar