Rafa: Rivalstvo sa Novakom? Ne mogu ja o tome...

Đoković i Nadal sastali su se 52. puta, najviše u istoriji Open ere i njihovo rivalstvo je verovatno najveće ikada, možda čak i u svim sportovima.

Tenis 19.07.2018 | 14:30
Rafa: Rivalstvo sa Novakom? Ne mogu ja o tome...
Nestvarna 52 duela, 27 pobeda srpskog tenisera, a svaki je bio bolji od prethodnog.

Posle dužeg vremena bez spektakla, na kakav smo navikli gledajući ih godinama, Novak i Rafael su opet odigrali onakav meč kakvim su nas sve razmazili, a Srbin je bio bolji i kasnije postao i šampion Vimbldona.

Nadal, sa pravom, kaže da nije na njemu da priča o veličini njihovog rivalstva, kao i o tzv. "velikoj četvorci", jer je deo upravo tog rivalstva.

"Ne mogu ja da pričam o njemu jer sam njega deo. Zamislite da dođem i kažem da je to fantastična stvar za tenis, ne bi vam zvučalo pomalo arogantno? Svi bi trebalo da stvore sopstveno mišljenje, šta god mislili. Za mene uvek važi to da vas najbolji igrači teraju da podignete nivo igre, nivo tenisa i da se uvek trudite da budete što bolji", izjavio je Nadal.

Rafa je ujedno na svom zvaničnom Tviter profilu čestitao Novaku na pobedi i imao poruku za sve svoje obožavatelje.

"Poruka za moje pratioce – hvala vam na podršci tokom Vimbldona. Šampion nisam mogao biti ja, zato čestitam Novaku. Već sam se vratio kući i sada ću malo odmoriti, pre nego što krenem da se pripremam za američku turneju", napisao je najbolji 'šljakaš' svih vremena.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar