Suduva - APOEL se sapleo, Zvezda mora da se pazi!

Suduvu su mnogi mediji unapred proglasili za autsajdera pred dvomeč sa APOELOM. I pogrešili. Suduva je pokazala da niko, pa ni APOEL ne živi od 'stare slave'.

Fudbal 19.07.2018 | 22:30
Suduva - APOEL se sapleo, Zvezda mora da se pazi!
Litvanci su 'preživeli' skoro 30 šuteva Kiprana i sada puni samopouzdanja čekaju Crvenu zvezdu.

Litvanska ekipa je do drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i dvomeč sa Zvezdom prošla pobedom 3:1 i porazom 0:1 protiv APOELA.

Klub je nastao pre 97 godina, ali je mnogo puta menjao ime, da bi od 1994. bio poznat pod sadašnjim nazivom.

Od 2002. se takmiči u najjačoj ligi Litvanije u kojoj je aktuelni šampion. Ako izuzmemo 'blickrig' i het-trik Sisilija za desetak minuta prvog meča sa APOELOM, Suduva nije delovala kao ofanzivna sila.

APOEL je jednostavno napred kvalitetniji. Međutim, njihov trener Vladimir Čeburin igra ofanzivno kada mu se pruži prilika i sa dva napadača.



Osim toga, ne treba prevideti da su Litvanci samo ove sezone dali 39 golova i primili svega 10, te da su osam bodova ispred Žalgirisa na prvom mestu i u takmičarskom ritmu.

Rezultati prethodnih nedelja im ne idu u prilog jer su poraženi od Kauna i Žalgirisa u ligi, ali ih se treba paziti.

U odbrani su vrlo čvrsti i disciplinovani. Kada ih protivnik napada po sredini, brane se sa petoricom u poslednjoj liniji i još dvojicom igrača ispred njih i te linije izgledaju kao nacrtane na papiru.

APOEL je to probijao tako što je širio maksimalno igru na bokove i onda sa strane ubacivao loptu.

Zvezda će stoga možda biti potreban visoki igrač umesto Bena u špicu, da bi se prostor stvarao po krilima gde je između ostalih i Nemanja Radonjić.

Kada protivnik prođe po krilima, igrači Suduve umeju da ostave prostor i na drugoj stativi, što otvara nove kombinacije u napadu.

Prekide brane dobro, jer popune šesnaesterac, ali je u mnogo situacija APOEL promašivao u situacijama iz kojih je lakše bilo dati gol.

Litvanci su stoga imali i sreće, jer su iza sebe ostavili objektivno bolju ekipu i redovnog učesnika evropskih takmičenja.

Kada je reč o njihovom junaku, Riginu Sisiliju, situacije rešava iz jednog ili dva kontakta. Tako je dao sva tri gola Kipranima u kod kuće. Bilo da je šut iz prve, prijem grudima pa udarac, ili uklizavanje, sve što je pokušao u prvom meču u Marijampolju, ulazilo je.

Zbog toga će biti važno odseći linije koje ga "hrane" loptama. U prvom meču su to bili momci sa eks-Ju prostora Andro Švrljuga i Mihret Topčagić, uz Litvanca Ovidijusa Verbickasa.

Imaju raznovrstan 'miks' igrača. Među njima je i jedan Srbin Aleksandar Živanović, ali i dvojica Brazilaca Dibala i Giljerme, Australijanac Ridli, Hrvat Kardum i drugi.

Stadion na kom igra tim iz Marijampolja broji svega 6.250 mesta, a od značajnih rezultata, litvanski sastav je 2007. i 2010. godine bio drugoplasiran u ligi, dvaput su osvajali Kup Litvanije (2006. i 2009. godine) i još dva puta Superkup 2009. i ove sezone.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar