Nema mršavljenja preko noći

O dijetama I instant gubljenju kilograma postoji čitava mitologija. Ono što je najgora varijanta jeste brzi rezultati I još brži povratak u pređašnje stanje, kao I ne prihvatanje činjenice da nije ništa moguće učiniti preko noći. Pravilan unos namirnica, planiranje obroka I vježbanje su bili I ostali ključ dobrog izgleda I dobrog zdravlja.

Zdravlje 18.07.2018 | 13:26
Nema mršavljenja preko noći
Istine I zablude o dijetama, I o super rezultatima uz pomoć tableta, čajeva I sličnih pomagala stari su skoro kao čovječanstvo. Oni koji imaju višak kilograma I ne vode računa o ishrani, unosu šećera I masti u organizam I koji ne žele da se pokrenu uglavnom jure instant rješenja.
Neke statistike pokazuju da je najviše ljudi na nekom režimu ishrane na proljeće I ljeto jer tada žele da budu spremni za plažu ili bazen, ne razmišljajući o tome da je formiranje mišićne mase, jačanje mišića, pravilno oblikovanje tijela dugotrajan proces koji uključuje prije svega promijenu svijesti o načinu ishrane, o potrebi vježbanja I aktivnosti svih 12 mjeseci.

Stručnjaci navode da je momenat u kome donesete odluku da promijenite životne navike, da određeni režim ishrane koji vam je propisala osoba koja ima znanja iz te oblasti, presudan I da je to prvi korak ka pravom putu ličnog zadovoljstva sobom I svojim tijelom. Kada želite da krenete sa dijetetskim načinom ishrane potrebno je voditi se određenim pravilima I samo to je garancija uspjeha kaže internacionalno sertifikovani personalni trener Nada Piliškić, koja na svom you tube kanalu Nada.fit dijeli sadržaje koji pokazuju kako treba da se hranite I da vježbate.

Pored ishrane koja treba daje uravnotežena kako biste pravilno izgradili I mišićnu masu I snagu, a dobili I rezultate tj.bolji izgled tijela, neophodno je I vježbanje. Ono ne zahtjeva samo novac, članarine po klubovima I ulaganje u skupu opremu, nego isključivo volju da sebi priuštite dug I zdrav život. Sat vremena dnevno koji utrošite na čitanje novosti na društvenim mrežama usmjerite na vježbanje. Ono ne mora biti nužno u teretani ili fitnes sali nego u vašem domu. Planirajte obroke, planirajte treninge, izvojite vrijeme za sebe I pripuštite sebi lijepo I dravo tijelo.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

43 godine

18.07.2018 18:01

za tri mjesa skinuo 12 kg vjezbam u teretani 3-4 puta sedmicno trcim malo korigovao ishranu pogotovo masnoce smanjio i sada za 5 mjeseci vidna promjena utegnuti misici nazire se definicija o osjecaju da ne govorim svjezina pokretljivost itd

ODGOVORITE