Milan je ozbiljan i želi Kontea!

Dolazak trofejnog stručnjaka bio bi deo šire rekonstrukcije uprave kluba.

Fudbal 20.07.2018 | 00:00
Milan je ozbiljan i želi Kontea!
Već godinu dana postoji neka vrsta flerta Antonija Kontea i fudbalskog kluba Milan, a kako prenosi Sport Medijaset, postoji šansa da trofejni stručnjak ovog leta zaista sedne na klupu Rosonera.

Iza ove ideje stoji ljudi iz američkog investicionog fonda Eliot, koji je nedavno postao većinski vlasnik slavnog milanskog kluba.

Konte je nakon razlaza sa londonskim Čelsijem slobodan u izboru nove sredine, a na klupi Milana zamenio bi Đenara Gatuza.

Eventualni dolazak Kontea navodno bi olakšao i realizaciju transfera Alvara Morate u redove Rosonera, pošto su njih dvojica do skora sarađivala u Čelsiju.

Eliot je najpre očistio dugove koje je ostavila prethodna kineska uprava, a novi predsednik biće imenovan 21. jula. To će najverovatnije biti Paolo Skaroni, bivši direktor italijanskog energetskog giganta, kompanije Eni.

Pored trenerske i predsedničke funkcije, nove ljude mogli bi da vidimo i pozicija izvršnog, odnosno sportskog direktora.

Italijanski mediji navode da bi Ivan Gazidis iz Arsenala mogao da zameni Marka Fasonea, a umesto Masimilijana Mirabelija šansu bi mogao da dobije nekadašnji fudbaler Rosonera, Brazilac Leonardo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar