Kraj odmora za Premijerligaše! Kreće sezona!

Predstojećeg vikenda na programu su mečevi prvog kola nove sezone u Premijer ligi BiH.

Fudbal 17.07.2018 | 23:30
Kraj odmora za Premijerligaše! Kreće sezona!
Utakmicama prvog kola predstojećeg vikenda počinje nova sezona u Premijer ligi BiH, a šest mečeva premijerne runde podijeljeno je na dva dana. Četiri će biti odigrana u subotu, a dva u nedjelju.

Svakako najzanimljivije bi trebalo biti na tuzlanskom "Tušnju", gdje će Sloboda pod svjetlošću reflektora dočekati trostrukog uzastopnog bh. šampiona, ekipu Zrinjskog.

Još jedan meč biće odigran u večernjem terminu, i to onaj na "Pecari" između domaćeg Širokog Brijega i debitanta u bh. eliti, ekipe Tuzla City.

Drugi novajlija u Premijer ligi BiH, Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići, takođe će prvenstvo otvoriti gostovanjem, i to u Doboj-Kaknju.

Sarajevske rivale, nakon nastupa na međunarodnoj sceni, za vikend očekuju premijerligaški ispiti. Željezničar će u goste GOŠK-u, dok Sarajevo putuje u Semberiju na noge Radniku.

Neizvjesno bi trebalo biti i u Krupi na Vrbasu, gdje će domaćin Krupa dočekati silno pojačani Čelik, koji je premijerligaški status sačuvao nakon što Borac nije uspio da dobije licencu za nastup u najjačoj ligi BiH.

PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO:

Subota, 21. jul:

17.30 Krupa - Čelik
17.30 Mladost - Zvijezda 09
17.30 GOŠK - Željezničar
20.00 Sloboda - Željezničar

Nedjelja, 22. jul:

17.30 Radnik - Sarajevo
20.30 Široki Brijeg - Tuzla City

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rus

18.07.2018 08:25

Ma oni mogu poceti kada hoce odmarati koliko hoce nebitna liga

ODGOVORITE