LŠ: Šta Milojević sprema za revanš?

Povratak Srnića, Degenek u vatri! Hoćemo li videti Bena u špicu? Mnogo dilema pred šefom stručnog štaba Crvene zvezde.

Fudbal 16.07.2018 | 23:20
LŠ: Šta Milojević sprema za revanš?
Navijači će reći da je u pitanju samo zagrevanje uoči mnogo bitnijih evropskih mečeva, ali poznavajući sistem Vladana Milojevića teško da Zvezdin šef stručnog štaba revanš sa Spartaksom gledati na taj način. Posle remija bez golova u Rigi srpski šampion sutra uveče igra prvi „biti ili ne biti“ meč u novoj sezoni.

Crveno-beli nisu blistali na premijeri, ali su za Beograd doneli povoljan rezultat i nada da će igra biti mnogo bolja kada se poslože kockice. Ima još do prvog sudijskog zvižduka, ali se već sada može reći da će Vladan Milojević izvršiti nekoliko promena kako bi tim izgledao ofanzivno potentnije.

Zvezda je u Rigi bila lišena pomoći jednog od diskretnih prošlosezonskih junaka Slavoljuba Srnića. Brzonogi Šapčanin je zbog povrede propustio gostovanje u Rigi, ali će se po svojoj prilici sada vratiti u startnu postavu. On je čovek od poverenja Vladana Milojevića, neko ko je zalaganjem i učinkom zaslužio kredit. Uostalom, Srnić je demonstrirao da može da bude koristan i kada Crvena zvezda napada protivnički bunker. Očekuje se da Spartakas igra na sličan način kao u prvom meču, ili kao Irtiš u Beogradu kada je Srnić bio jedan od najboljih i postigao drugi pogodak.

On bi sa Radonjićem trebalo da čini tandem krilnih igrača. Traži se treći ofanzivac. Holanđanin Lorenco Ebesilio gotovo ništa nije pokazao u prvom meču. Međutim, moguće je da će ga Vladan Milojević kreditirati i dati mu šansu da kroz duel sa Spartaksom uhvati ritam.

Posebno zbog činjenice da bi El Fardu Ben mogao da bude prekomandovan u špic napada. Zbog povrde Stojiljkovića, Zvezdin strateg je prinuđen da imrpovizuje. Šansu je u Rigi dobio Pavkov, ali je propustio dve prilike. Baš kao i El Fardu Ben. Ipak, ofanzivac sa Komorskih ostrva je deo prošlogodišnje ekipe, uigran je sa Radonjićem, Srnićem i tandemom vezista Jovičićem i Krstičićem. To bi mogao da bude odlučujući podatak kojim će se rukovoditi Vladan Milojević prilikom sastavljanja startne postave za sutrašnji meč.

Videćemo hoće li minute dobiti Dejan Meleg, odnosno hoće li Vladan Milojević pretumbati odbranu. Odnosno, hoće li umesto Srđana Babića šansu ukazati reprezentativcu Australije Milošu Degeneku.Prema glasinama sa Marakane momak iz Knina je u poređenju sa ostalim novajlijama u najboljem fizičkom stanju, što bi trebalo da skrati njegov proces adaptacije na Marakanu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar