Milanov budžet za transfere - 0 evra!

„Imali smo manje prihoda od očekivanog, ni novac nije stigao iz Kine, pa nećemo igrati Ligu Evrope. Stoga i nemamo budžet za transfere“, objasnio je sportski direktor Rosonera Misimilijano Mirabeli.

Fudbal 11.07.2018 | 00:00
Milanov budžet za transfere - 0 evra!
Milan je suočen sa jednom od najvećih kriza u svojoj istoriji, pa su aktuelna uprava kluba i njeni glavni operativci prinuđeni da funcionišu pod izuzetno teškim uslovima.

Sportski direktor Rosonera Masimilijano Mirabeli prisustvovao je prvoj klupskoj konferenciji nakon izbacivanja iz Evrope zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a same izjave nisu nimalo optimistične za brojne navijače italijanskog velikana.

„Mi smo spremni za početak nove sezone, za koju se nadamo da će biti pozitivna. Videćemo šta će se dogoditi. Kada je u pitanju tržište, važno je da svima bude jasno: niko neće napustiti klub ukoliko se Gatuzo nje složi sa tim. Ista stvar važi i za dovođenje. Ovo će biti Gatuzov Milan”, rekao je Mirabeli.

Milan zvanično nema budžet za prelazni rok.

„Mi možemo samo da potpišemo igrače koji su u stanju da naprave razliku. U suprotnom bolje da ne dovodimo nikoga. Imali smo manje prihoda od očekivanog, ni novac nije stigao iz Kine, pa nećemo igrati Ligu Evrope. Stoga i nemamo budžet za transfere. Moraćemo da imamo više ideja, ali je pošteno reći da nikoga nećemo pustiti ukoliko to ne bude želeo Gatuzo”.

Interesovanja za Milanove igrače i te kako ima.

„Imamo mnogo vrhunskih igrača i neki od njih su dobili ponude. Za Gustava Gomeza imamo dogovor sa Bokom, ali je igrač takođe tražen i u Italiji. Odlučićemo u narednim danima. Takođe, Kalinić je tražen od strane mnogih klubova. Atletiko Madrid i Sevilja su trenutno najbliži njemu”.

Tako ni pominjani dolazak Simonea Zaze uopšte nije realan.

„Zaza? On nije pod ugovorom sa nama. Nismo u stanju da razmišljamo o nečem specijalnom, jer nemamo budžet. Napraviću primer. Aki ste gladni morate da proverite svoj džep pre nego što uđete u restoran. Možete da imate za kiflu ili kavijar sa šampanjcem”, slikovito je objasnio direktor Rosonera trenutnu situaciju u klubu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar