Milan se rješava prekobrojnih!

Lokateli i Sasuolo, Borini kao rata za Bilju! Rosoneri sređuju tim za narednu sezonu.

Fudbal 09.07.2018 | 21:45
Milan se rješava prekobrojnih!
Neizvesna budućnost kluba, kao i sve očigledniji kraj kineske dinastije u Milanu ne sprečavaju sportski sektor da se bavi sređivanjem ekipe za predstojeću jesen i rešavanje prekobrojnih imenilaca u sastavu.

Prvi igrač koji će najverovatnije otići iz Milana već u narednim danima jeste Manuel Lokateli. Mladi vezista nije u ozbiljnim planovima Đenara Gatuza i zbog toga želi transfer u sredinu koja će mu ponuditi više minuta na terenu. To je, po svemu sudeći – Sasuolo.

Mada je u igri dugo bio Betis, potom i Frozinone, Lokateli je izabrao Sasuolo kao mesto gde veruje da će dobiti adekvatan prostor za igru. Sasuolo je poznat kao tim koji svoju veru polaže u mlade snage i sredina gde novi naraštaji najbrže sazrevaju. Mada još nije potvrđeno, Lokatelija će Sasuolo verovatno otkupiti, ali će u dogovoru s Milanom postojati klauzula preče kupovine, ili otkupa nazad po određenoj ceni.

U međuvremenu Milan radi na tome da se reši i Fabija Borinija koji nije doneo željenu napadačku agresivnost tokom prošle sezone.

Italijom kruži priča da je Milan ponudio Borinija Laciju, mada se ranije čulo da je sportski direktor Nebeskoplavih Igli Tare vrlo zainteresovan za italijanskog krilnog ofanzivca. Navodno, Milan bi Borinijev ugovor mogao da iskoristi kao ratu za otplatu preostalog duga za Lukasa Bilju. Ipak, do razgovora tek treba da dođe.

Milan je ovog leta doveo Ivana Strinića, Pepea Reinu i Alena Halilovića – sve kao slobodne igrače.  

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar