Paulinjo odlučio - ide u Kinu!

Valverde se nada preokretu, ali razmišlja o zameni - SMS. . .  Erik Abidal veruje da je Adrijen Rabio realnija opcija.

Fudbal 09.07.2018 | 10:00
Paulinjo odlučio - ide u Kinu!
Priznao je nedavno Paulinjo da je dobio ponudu iz Kine koju teško da može da odbije, zbog čega je danas doputovao u Barselonu direktno iz Kazanja kako bi rešio pitanje budućnosti. Ipak, ako je verovati informacijama uvek dobro obaveštenih izvora Munda Deportiva, Brazilac je u svojoj glavi već prelomio i doneo konačnu odluku - želi da se vrati u Kinu i vrati se u Guangdžou Evergrande, iz kojeg je i stigao u Barselonu prošlog leta!

Samo godinu dana kasnije Paulinjo je rešen da ponovo zaduži opremu višestrukog uzastopnog kineskog šampiona pošto je zaista dobio ponudu kakva se ne odbija - godišnju platu od 14.000.000 evra! Paulinjoje prošle godine svojevoljno umanjio potraživanja kako bi ispunio dečački san i zaigra za Barselonu, pa je tako umesto 7.000.000 od katalonskog velikana dobio 5.500.000 evropskih novčanica. Barsa je tada za Paulinja iskeširala 40.000.000 evra, a Guangdžou sada želi da se revanšira sa ponudom od 50.000.000 evra! 

Iz Katalonije se može čuti da Ernesto Valverde na sve načine pokušava da spreči Paulinjov odlazak pošto se Brazilac dobro uklopio u Barsin sistem sa Filipeom Kutinjom, ali je trener španskog prvaka izgleda upravo razlog što Brazilac želi da ode. Naime, Valverde je Paulinja ostavljao po strani u najvažnijim utakmicama sezone, zbog čega je izgubio želju da se bori za svoje mesto u timu i hoće da se vrati tamo gde se osećao bezbrižno. Paulinja u Kini čeka ugovor na četiri godine, gde će praktično u jednoj zaraditi gotovo sve što mu je preostalo u Barseloni do kraja saradnje. 

Ključni čovek u ovom poslu jeste poznati iranski agent Kija Jorabhjan koji je prošle nedelje došao u Barselonino predstavništvo sa ponudom iz Kine za Paulinja, ali i sa Vilijanovom radnom biografijom. 

Valverde je zbog sve izvesnijeg odlaska brazilskog veziste počeo da razmišlja o potencijalnim rešenjima, a prvo ime na listi želja je - Sergej Milinković Savić! Agent srpskog reprezentativca Mateja Kežman doneo je nedavno ponudu Klaudiju Lotitu iz Real Madrida na sumu od 155.000.000 evra, zbog čega u Kataloniji ne vlada preterani optimizam da bi transfer mogao da se dogodi. Jedan od direktora Barselone Erik Abidal veruje da je mnogo realnija opcija Adrijen Rabio, koji se nalazi na Barsinom radaru duže vreme.Rabio je trenutno "ni na nebu, ni na zemlji" pošto ne može da se dogovori sa Pari Sen Žermenom oko novog ugovora i povišice na 600.000 evra mesečno, što Sveci ne žele da mu daju. 

Zbog toga bi Barselona mnogo lakšim putem mogao da potpisa novog centralnog veziste, iako je SMSzasigurno atraktivnije rešenje. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar