Dodik: Srbi imaju dvije države

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Bratuncu da će se založiti da parlament Srpske poništi i odbaci sramni izvještaj Vlade Republike Srpske o Srebrenici, koji su napisali tadašnji visoki predstavnik Britanac Pedi Ešdaun i njegova služba, a korišten je u Hagu da bi se presuđivalo Srbima.

Republika Srpska 07.07.2018 | 14:39
Dodik: Srbi imaju dvije države
Dodik je rekao da će pozvati sve predstavnike političkih partija da to zajedno učine, jer je taj izvještaj podmetnut.

"Izvještaj je napisan mimo Srba, donesen iz OHR-a, a predstavnici Vlade iz toga vremena natjerani su da to priznaju", rekao je Dodik u Bratuncu, gdje je prisustvovao pomenu za više od 3.500 Srba stradalih u srednjem Podrinju u proteklom ratu.

On je dodao da će, čim se vrati u Banjaluku, pokrenuti tu inicijativu, te je izrazio uvjerenje da će i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica to podržati.

"Mislim bi to bilo časno. To smo morali i trebalo je da davno učinimo", rekao je Dodik.

On je poručio da Republika Srpska mora da poštuje, prije svega, svoje žrtve, ali i žrtve drugih.

"Boli me kao čovjeka bol svake majke bez obzira iz kog naroda dolazi, ali moja i bol mog naroda je meni najveća", naglasio je predsjednik Srpske.

Govoreći o stradanju srpskih boraca i civila - žena, djece i staraca u bratunačkom kraju, Dodik je konstatovao da je izostala pravda sudova, te da u ovo mjesto godinama dolazi sa istim osjećajem gorčine i žalom što za srpske žrtve nema pravde.

"Ponovo smo naivno vjerovali da će instalisani sud u Sarajevu kazniti Nasera Orića za ono što je uradio ovdje i ponovo se iznenađujemo što se to nije desilo", rekao je Dodik.

On je naglasio da boli činjenica da je taj isti sud sa pet godina kaznio trojicu odraslih, bahatih koji su silovali desetogodišnju srpsku djevočicu u ratnom Sarajevu.

"Ovi, koji su poginuli ovdje, nisu se borili za BiH nego za Republiku Srpsku, vjerovali su u to, a ne u to da će se za njihove živote pravda dijeliti u Sarajevu", dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, dejtonska BiH je smišljena da bi u njoj nestali Srbi, koji zato moraju da ostanu oko Republike Srpske, te da je za opstanak srpskog naroda potrebno da Srbi imaju svoje države.

"Srbi imaju dvije države, jedan narod sa dvije države - jedna je velika Srbija i jedna je velika Republika Srpska", rekao je Dodik.

Predsjednik Dodik je naglasio kako je za nezavisnu i samostalnu Republiku Srpsku, jer tamo gdje srpski narod nema državu bude mu ugrožena sloboda.

On je napomenuo kako ne vjeruje u BiH, ali da poštuje Dejtonski sporazum, te je izrazio sumnju da bi BiH funkcionisala bez stranaca.

Dodik je zahvalio ambasadoru Rusije Petru Ivancovu što godinama dolazi na odavanje počasti srpskim žrtvama, jer to predstavlja poruku te velike zemlje u iskreno prijateljstvo, a ne ono što smišljaju o malignim namjerama Ruske Federacije da ovdje nešto čini.

On je upitao zašto nema britanskog, njemačkog ili američkog ambasadora na odavanju počasti srpskim žrtvama, te je dodao kako će za nekoliko dana biti prisutni u Srebrenici. "Nije sporno da budu tamo, ali zašto ih nema kada je naša bol u pitanju", naglasio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske nazvao je stradalničkom istoriju srpskog naroda.

"Istorija u kojoj je za nas Srbe u cjelini stratešiki namijenjeno da budemo rasuti, podijeljeni, pa su nam smislili priču kako postoje hrvatski, bosanski, kosovski, crnogorski, pa zamislite i srbijanskski Srbi. Samo da bi podijelili jedinstveno nacionalno tkivo srpskog naroda, naše vrijednosti, identitet, vjeru, pismo, jezik", dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Srbima u BiH su smislili da su bosanski Srbi.

"Zamislite cinizma - nijedan stradali Srbin ovdje nije stradao zato što je bosanski Srbin nego što je Srbin. Da je bio bosanski Srbin, da je ostao na drugoj strani, možda ne bi stradao", rekao je predsjednik Srpske.

On je istakao da je u Bratunac došao kao predsjednik i političar. "Moja politika nije politika mržnje, nego politika odbrane srpskog naroda i ponosim se što pripadam ovom narodu", naglasio je Dodik i ponovio da je opstanak Republike Srpske garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.

Dodik je dodao da neće reći nijednu riječ da ugrozi bol bilo koga, ali da "Majke Srebrenice" nisu udruženje koje oplakuju bol svoje djece, već politička, produžena ruka režima u Sarajevu.

"Mislim da zloupotrebljavaju bol. Nemojte to raditi, pokušajte da zajedno sa nama izgradimo društvo u kojem ćemo živjeti jedni pored drugih, vi u svojoj, mi u svojoj državi", poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske je ukazao na važnost opstanka srpskog naroda u Podrinju, uz granicu Srbije, konstatujući da su prijeratne vlasti zanemarivali razvoj tog dijela.

"Tek sad sa Vladom Srbije i predsjednikom /Aleksandrom/ Vučićem možemo da gradimo most u Bratuncu, koji se ovdje čeka ne iz obijesti, već je funkcionalna potreba za jednistvo ovog naroda", rekao je Dodik i dodao da se raduje njegovom skorom puštanju u saobraćaj. 

(Srna)

Komentari / 149

Ostavite komentar
Name

x

07.07.2018 12:43

Dosta više srbovanja. Ima nas daleko većih srba genetski od tebe i ćutimo. Mi smo entitet i nismo država. Lopove i varalico. Baljezgaš šta stigneš. Vrijeđaš i ponižavaš ovaj narod i nikom ništa. Sankcije će stići. Kažnjavaš ljude za verbalni delikt, a sve oko sebe vrijeđate i ponižavate. Ima li Davida u tvojim snovima? I tu si duboko involviran. Ugušiće te mulj iz Davidovih usta. Pravda za davida!

ODGOVORITE
Name

Re x

07.07.2018 12:59

Bravo

Name

Nikola

07.07.2018 13:17

Zlodig gotov si, vise zaboravi baljezganje , lazes dok zines.

Name

GIGA MORAVAC

07.07.2018 13:20

Ima Dodik vise drzava i pasosa, a mi obicni narod jedan samo. Jebo si ti nama srbima sve da se necemo nikad oporaviti

Name

Роки

07.07.2018 13:30

Баш тако а Србија све јача а ти укопа скроз овај народ у ентитету. Режим не можеш склонити, режим се руши.

Name

Pravda

07.07.2018 13:38

Bravo za X. Komentar normalne osobe

Name

Re X

07.07.2018 13:40

Ti si garant sa Bjelava.Srbin.Kad ti toliko smeta navodno srbovanje.Sta je srbovanje.Reci da se Srbi mogu slobodno ubijati u BiH i Hrvatskoj.Pa tacno je to.Sta je problem.

Name

Re re x

07.07.2018 13:50

Zaboravio si i Srbsku sjeti se Davida...

Name

RE Re X

07.07.2018 13:52

Nemoj da braniš čovjeka koji je švercovao cigare dok su Srbi ginuli,SNSD bote .Za njih je Milorad lijo krokodilske suze .

Name

Bosan@c Srbin

07.07.2018 14:09

Riba smrdi od glave, a ovaj DUDUK je najveći smrad na Balkanu. Ne radujem se nicijem zlu ali njegovo ponašanje i retorika biće nagrađeni scenarijem poznatim pod imenom CAUSESKU NICOLAI I ELENA. SANJAY LI DAVIDA DRAGICEVICA SATORSKI UMETNICE. S NJEGOVI LICEM PRED OČIMA....

Name

maky

07.07.2018 14:21

Bravo Milorade..Fakticko stanje,ovo je Drzava Republika Srpska a bice ozvanicena uskoro..

Name

Re.

07.07.2018 14:32

Svaka ti cast sto si rudonji dao pravo ime ZLODIK jer to zaista i jeste.On najvise zla donosi upravo srpskom narodu zbog svog zla prema drugima.Predlazem da od danas njegovo ime je ZLODIK.

Name

Bajo

07.07.2018 14:47

Da predsednice , jednu tamo daleko I jednu blize pozadi nize!

Name

remaky

07.07.2018 14:51

Nije bolest sve što boli mit, laž, patološko uvjerenje u mitološke laži su najveća bolest

Name

Uuu

07.07.2018 14:55

Bravo X na tvom komentaru upravo tako,PRAVDA ZA DAVIDA,PRAVDA,PRAVDA.

Name

D

07.07.2018 15:09

Koće drugi nego srbin na srbina ,šta se to dešava sa srbima ,svaki govor Dodikov kritikuju više srbi nego bošnjaci a ,Bakirov govor mržnje ne kritikuje skoro nijedan srbin a bošnjak da i ne govorim ,jel to moguće ,ko je taj srbski narod prokleo da se tako ponašaju sami protiv sebe,Veliko je čudo da nisu za vreme rata i zaratovali između sebe ,Šta da kažem drugo neka jim samo bog bude na pomoći

Name

ODE MOJ ZA DOOOBOJJJ

07.07.2018 15:10

UZALUD KREČIŠ BAJA, ta priča više "ne pije vode", THE END Bajson, koliko su do sada sudovi u RS procesuirali predmeta za ratne zločine u Podrinju, ja ću ti reći Baja NI JEDAN predmet. RS po dejtonskom mirovnom sporazumu nije država, ti si pun paradoksa, u jednoj rečenici sam sebe demantuješ, RS je država ali već u sledećem buncanju si za poštivanje dejtonskog mirovnog sporazuma :D Izginuli borci nisu žrtve, jesu žrtve, zato što ih je neko poslao u smrt da bi ti i tvoji pajdaši doveli RS na rub ambisa. Borci su izginuli da bi dezerteri i mafija vladali, razbacivali se milionima...uzalud su izginuli, to svi znaju...TIK TAK, TIK TAK, TIK TAK...

Name

Mrmak

07.07.2018 15:18

Ocekujemo veceras da Dodik odrzi govor na trgu u BL!

Name

Ok

07.07.2018 15:43

Ovaj bi i majku svoju prodao samo da ostane na vlasti.

Name

bane

07.07.2018 15:50

Ja bi pristo da zivim u tunguziji samo da imam normalan zivot,posao,platu,sigurnost za decu, a nek u njoj vlada ko godhoce.ovde je problem kriminalna vlast ,bolestan presednik,nepismena policija ,pohlepni tajkuni

Name

buljOOki jec

07.07.2018 16:19

Baja, ti misliš da je narod i dalje ćorav kod očiju, ne da nije država, nije ni entitet s entitetom, RS je trenutno kriminalno mafijaško leglo, pročitan si ko bukvar, gotov si čovječe svaćaš, sve institucije Republike Srpske si pretvorio u kvazi institucije, ništa niščim, bukvalno sve tone a ti 'mi smo država' aahahahahhahaaa ama *ebala te tvoja propala država, dosta te je i na sliki gledat, sjaši narodu sa grbače više

Name

Ćićo

07.07.2018 16:24

On priča o brizi o srbima. Ja ovo više ne mogu svariti. Najveće zlo za srbe napravio je baš on. Obraza nema a ljudskosti nije ni imao. Spasi nas Bože od ovog zla.

Name

Re re X 2

07.07.2018 16:35

Ne branim ja covjeka.Nego rijeci.Ne razumijes ti to.Balkan.Jebiga.A Micka.Ne pada mi napamet nikoga da branim.A to da se Srbi mogu u BiH ubijati nekaznjeno e to bas branim.Tebi dajem pravo da imas drugo misljenje.Imaj.Slobodno.

Name

Boile

07.07.2018 17:10

NAZALOST NEMAJU NI JEDNU PRTAVU DRZAVU; SAMO ZAMAJAVTE OVAJ JADNI NAROD BANDO PLACENIKA; JEBACEMO VAM ZNANJE:::

Name

ZA X

07.07.2018 18:16

Bog si,"pravda za Davida".Foccak iz Focce.

Name

Bos

07.07.2018 19:31

Bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Name

Mile

08.07.2018 06:19

Ne se*i više, dosta nam je više i tebe i tvojih šupljih prica. Hoćemo hjleba gospodaru! Hljeba i pravde za sve! Ali kao prvo, hoćemo da se ti makneš, ne možemo te više gledati, smučio si se Srpskom narodu!

Name

@re re x2

08.07.2018 08:24

Braniš Baju ili nisi svjestan šta pišeš!!! Vidiš ja branim da se bilo ko u BiH ubija, a ti braniš da se nekažnjeno ubijaju Srbi!? Jesi li svjestan šta si napisao? Baju braniš jer je imao dovoljno vremena i ruku u skupštini da ovo davno riješi, a nije, već sada pred izbore on se bori za Srpsku!? Braniš Baju jer si nacionalista za razliku od njega koji glumi....Ti sebi uzimaš za pravo da kažeš ko je Srbin, a ko nije? Od '90. kada ste ti i takvi izašli iz šuma i dočepali se asfalta, nama i jeste ovako kako je.

Name

Лауш

08.07.2018 09:38

И, наравно, трећа српска држава, Црна Гора. Миле, уз тебе смо! Нека схвате да ја Сребреница, нажалост, одговор на Братунац и околна српска села.

Name

Re Laus

08.07.2018 12:39

A Japan? Japan si zaboravio!

Name

Bl

09.07.2018 08:30

E bas si srbin u pm. Kao david tebe sikira,da bas je tebi stalo do davida.

Name

Gg

07.07.2018 12:44

Gotov je.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

07.07.2018 13:07

Dosta vise i tebe, sad ti srbujes a kad se stvarala RS, pobjegao i sav rat svecovao, i sad nasao da baljezgaas. Bruko ljudska gotovo je, samo ces morati odgovarati za opljackan ovaj narod.

Name

Skeptik

07.07.2018 14:13

RUDONJO, šta nas briga za tim danas. Danas imamo druge teme na dnevnom redu. Ali, ti si u Bratuncu? Bluzu granice? Da ako se zakuha brzo šmugneš preko grane? Upravu si, drži motore helikoptera upaljene✊

Name

E,moj Baja

08.07.2018 15:56

Sad nisi vise baja,sad si Burdusev Bajs...

Name

Corleone

07.07.2018 12:45

Srbi iz BIH nemaju nijednu državu. Lažu nas svi samo da bi ostvarili svoje lične interese. RS na čelu sa ovakvim predsjednikom i vladom bi se više mogla smatrati narkokartel organizacijom nego li državom, dok Srbiju boli uvo za sve nas. Nas Srbe iz RS uopšte u Srbiji i ne smatraju Srbima već Bosancima. A mi sami sebe lažemo . Koja histerija.

ODGOVORITE
Name

Đojo

07.07.2018 13:06

Corleone puko si ko dinja ! Nego narode u vozila i pravac Banja Luka da na Davidov trg stignemo do 19,00 ! Doboj krece !

Name

Nije tako

07.07.2018 13:10

Corleone,Nije istina da Srbi u BiH nemaju nijednu drzavu .Istina je da nijedan narod u BiH nejma drzavu vec torove i to nije do vlasti vec do naroda (u mnozini ).

Name

Tako care

07.07.2018 13:15

To je istina. Dodo govori SAMO ONO sto vi pravoslavci mislite.

Name

Re Corleone

07.07.2018 13:32

Tako je. Samo nas lazu. Nekako puno prostora tu oko nas, a narod bjezi na zapad. U Srbiji smo ili Bosanci ili Cigani. Bolje nas prihvata zapad. Ali eto opet Duduk o srbovanju!

Name

Re

07.07.2018 13:42

Svaka tacna 100%.. al dzaba opet se nazor pokusava biti kao srbin iz srbije..

Name

Got

07.07.2018 13:45

Tako je to je mafija koja pere drzavni novac koji je narod zasluzio

Name

Banjaluka

07.07.2018 12:47

Ma.je...te izvjestaj..bilo pa proslo....Vec ko ubi Davida...to je tema svih tema ..to je pitanje najvece od postanka R.S... Pravda za Davida....

ODGOVORITE
Name

Pravda

07.07.2018 13:41

Tako je Banjaluka. Koga boli ona stvar, o cemu psihopata baljezga. Sta je sa Davidovim ubicama?

Name

Re Bl

07.07.2018 14:07

Ma ja,haj vi po svom predizbornom,drugog programa ovi vasi i nemaju iz opozicije,do davida. Mrs na posao bitange jedne

Name

HANSWAS

07.07.2018 12:47

KAD BOLEST ZAVLADA TESKO JE SVE. VI STE VISE BOLESNI.

ODGOVORITE
Name

Čovjek

07.07.2018 12:50

Ovaj bi zavadio dva oka u glavi samo da ostane na vlasti.

ODGOVORITE
Name

nkol

07.07.2018 12:52

Pravda za Davida .

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin SDS

07.07.2018 12:55

E sa ovim se slazem i podrzace te Vukota , svi Srbi i jesu za RS....Oko vanjskih smo jedinstveni stvari , ali unutrasnje od oktobra ako bog da neces se pitati nista.

ODGOVORITE
Name

Re

07.07.2018 13:46

Ma niste vi jedinstveni jer volite RS vec zbog interesa, mani te price

Name

MILE RONHIL

07.07.2018 12:58

OVAKVA DRZAVA NE TREBA NI JEDNOM NORMALNOM POSTENOM COVJEKU. OVO JE LEGLO KRIMINALA.

ODGOVORITE
Name

Malo li je

07.07.2018 13:06

....da u te dvije države nije Naser Orić glavni lik?

ODGOVORITE
Name

Omladinac

07.07.2018 13:13

Auu imamo dvije drzave! Srbija "napredna" zemlja jedva "ceka" da mi dodjemo. Mi omladina ne mozemo vise da slusamo i gledamo vase srbovanje, zato odlazimo. Ti zalis zrtve? Au mozda su u pitanju tvoje milijarde pokradene, bas sa takvom politikom, mi Srbi ovdje, mi Srbi tamo. Ti nas tjeras i Srpska ostaje polako prazna.

ODGOVORITE
Name

Sa

07.07.2018 13:15

Molim Izvrsnu vlast entiteta sa se ne mijesa u vlast na nivou BiH , a narocito komentarise sudsku vlast BiH. Zar ne rece neki dan da se nauci podjela vlasti na izvrsnu, zakonodavnu i sudsku hahahah

ODGOVORITE
Name

Dragan Sarajevo

07.07.2018 13:15

Ja sam radio u Srbijanskoj firmi koja je imala predstavnistvo u BiH i kad se zaratovalo otisao sam u Srbiju i javio se u matičnu firmu ali me nisu ni pogledali. Toliko o toj famoznoj ljubavi, samo lični interesi sve ostalo je laž.

ODGOVORITE
Name

Mirko Pale Re Dragan

07.07.2018 14:06

Tako je Dragane, zovu nas bosancima belim ciganima, ja sam srbin al srbija je za mene inostranstvo, ovo je moja zemlja BIH , a mi srbi treba da se izbirimi za svoje ibda se svi narodi malo bolje postuju, svica nam nece biti ravna.

Name

Nada

07.07.2018 13:16

Eto on se bas sad sjetio i cim se vrati u B luku krece u akciju. A gdje je dosad bio?

ODGOVORITE
Name

Re Nada

07.07.2018 13:43

Pa mora opet da srbuje, tako da se slucaj David malo "zaboravi".

Name

Kraisnik

07.07.2018 16:06

Bravo Dragane ovo je drzava nas sviju treba pobjediti one koji drukcije misle pozdrav svim postenim srbima.

Name

Pravda za Davida

07.07.2018 13:21

Tako je Mile, Republika Srpska je država za koju su mnogi Srbi dali svoje živote i zdravlje. Ne treba da zaboravimo svoju istoriju i "crne marame" koje oplakuju grobove svojih sinova ,kao ni da dozvolimo da nas neko naziva genocidnim narodom. Samo me zanima da li će isti ovaj izaslanik Mladena Ivanića koji je bio danas na obilježavanju biti i u Potočarima, a možda ode i gospodin Ivanić u Potočare kada danas nije mogao doći u Bratunac vjerovatno zbog" ranije preuzetih obaveza".

ODGOVORITE
Name

Joj-pravda za Davida

07.07.2018 14:08

Sramotno je da koristite uz vas tekst PRVDU ZA DAVIDA a da u istom tekstu podržavate glavnog igrača u prikrivanju zločina.Sram da vas bude da uopšte spominjete pok.Davida u bilo kakvom kontekstu.

Name

Mitar

07.07.2018 14:55

Pokušava Dodikov poltron da iskoristi nevino ubijenog Davida u svrhu branjenja diktatora Milorada Duduka. Iz aviona se vidi da njegove cipele vire iz dupeta Milorada Duduka.

Name

borac

07.07.2018 13:24

Ako su natjerani kako mislis to da vrati mozda sa Lukacom i kompanijom.

ODGOVORITE
Name

jelena nikolic

07.07.2018 13:25

Kako je kremulo nece imati ni jednu.pravda za davida i sve nas.

ODGOVORITE
Name

mislim

07.07.2018 13:28

Ja sam srbin ali nemam nijedne ti imas jer si pun narodnog bogatstva tvoja drzava je i Svica i Kipar i Rusija i jos kojekakva ostrva i tu glupu pricu ostavi za sebe i glupake.

ODGOVORITE
Name

Ana

07.07.2018 13:30

Zar nije Naser Draganov drug, zajedno love po Fruskoj gori!?!? Al nije to ni vazno, već vi nama istinu recite,ko je ubio Davida????? Bagro lopovska, ubilacka, kriminalna!!!!!

ODGOVORITE
Name

Za ANU

07.07.2018 16:53

Valjam se od smjeha od ovako idiotskih komentara

Name

kuku nama sa nama

07.07.2018 13:31

AJ NE SERI...

ODGOVORITE
Name

DOSTA VISE

07.07.2018 13:32

DOSTA VISE SRBOVANJA COVJECE. STO NISI SRBOVAO OD 92 DO 95, NEGO SVERCOVAO. ZNAMO MI DA TEBI I TVOJIMA ODGOVARA OVO LEGLO KRIMINALA KOJE SIBTI STVORIO. TEBI CE LICNO SRBI SUDITI!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

NE MLATI PRAZNU SLAMU VISE

07.07.2018 13:33

PREKINI SA SRBOVANJEM LOPOVE.

ODGOVORITE
Name

Sofer

07.07.2018 13:39

I da golom guzicom sjediš na vrelom šporetu, niko ti ni to nebi povjerovao! Rudonja!

ODGOVORITE
Name

MODRICA

07.07.2018 13:41

Da,da imaju srbi dve drzave a bjeze iz njih toliko im dobro.O covjece prestani vise lupati nisi ni svestan koliko je narodu tesko,a u stvari tebi je bitno da je tebi dobro,boli tebe uvo za narod...

ODGOVORITE
Name

Mile

07.07.2018 13:43

Gdje si bio do sada, to se desilo prije 20 godina dok si svercao cigare a mi ginuli. Boli tebe, vazno je da tebi tvojima dobro. Nisi beinuo o nama dok smo bili j rovovima protiv muslimana.

ODGOVORITE
Name

Re Mile

07.07.2018 13:56

Pa on sluzio muslimanske borce sa cigaretama, eh sve za pare. I ovo danas sto radi, radi za svoj interes i da ostane na vlasti. Opet za pare.

Name

Global zitizen

07.07.2018 13:44

Pukao je on davno. Gotov je.

ODGOVORITE
Name

Zare

07.07.2018 13:44

Ja imam jednu državu (vjerujem i velika većina građana RS) a vi ,,gospodine predsjedniče" ako imate dvije idite iz ove naše. ps. povedite sa sobom i svoje pajdaše i kad pređete ,,patriotski most"(Pavlovića most) miniraj te ga.

ODGOVORITE
Name

Re Zare

07.07.2018 14:18

Slažem se! Neka hvala, ali Srbiji daleko lijepa kuća. Oni bi nas prvom prilikom prodali kao što su Krajina i kao što se spremaju da prodaju Kosovo!

Name

RAJNA

07.07.2018 14:19

Tako je Zare i ja imam jednu državu, ja sam bosanski Srbin, moja država je od pamtivjeka država BIH , moji roditelji i rodbina su rođeni u Bosanskoj Krupi. Preko Drine je Srbija gdje žive Srbijanci , al to nije moja država . Svojom pričom predsjedniče anuliraš postojanje Srba u BIH kao kontiututivnog naroda što je potvrđeno Ustavom i RS i BIH.Nikad neću stati iz tvoje ideologije i nikad neću mijenjati BIH za izbjegličku kolonu i izbjegličke kampove u Srbiji. Nemoj narodu Srpskom ukidati njegovu državu BIH , na koju ima pravo i koje je i gruntovni vlasnik. Hoću da živim u BIH, a da mi Srbija bude sused.

Name

Re

07.07.2018 14:50

Dodo hoce da kaze:" Vi ovce mozete u pasu i u Srbiju, pa kada dodjete siti, ja cu da vas zrtvujem." Ja sam djete sto voli svoju majku, a macehu ne zelim.

Name

Potpisujem

07.07.2018 15:03

Rajna,ja kao Bosnjak potpisujem svaku tvoju rijec

Name

re Rajna

07.07.2018 16:34

Tu je to negdje, Dodikova priča je pročitana, davno pročitana, on je na zadnjim izborima na jedvite jade uspostavio vlast, u skupštini je kupio nekoliko papaka,,,,danas, poslije 4 godine on je u daleko goroj poziciji, on izmišlja i manipuliše ali to mu više neće proći. Dosta je bilo, niko niti osporava niti napada RS, svi znamo da je Dodikov Savez NezaSitih više jadio RS od bilo koga, danas je RS prazna ljuštura bez sadržaja, nesposobna za bilo šta, dejtonska BiH je sasvim komotna za sve nas, odvajanje RS-a je priča za malu djecu, to je idiotska zamisao. BiH je i naša država, zašto bi se ja toga odrekao, šta imam od toga, bolji život? sigurno ne, godine nam pojedoše skakavci slušajući ovog bundoglava. RS je dejtonska kategorija i niko je ne ugrožava do ovaj sa slike, interesna grupacija nezasitih kriminalaca.

Name

Osvit

07.07.2018 13:50

Gospodo politicari postoji li za vas rijec buducnost .Znate li vi uopste sta znace rijeci programi , razvoj ,investicije , zaposljavanje i da su to kategorije koje danas definisu pojam ugrozenosti a ne ono sto se desilo prije nekoliko desetljeca a cime treba da se bave sudovi i istorija .Ma ugrozeni smo od vase pljacke, otimanja , djeljenja pravde po zakonima koza nostre a ne pravne drzave .Sjasite vise dosta vas je bilo jer zaista prizivate revoluciju u ovoj zemlji

ODGOVORITE
Name

Re Osvit

07.07.2018 14:05

Oni su svoju buducnost osigurali i zato njih nije briga za nas.Samo jos da nekako ucvrste te milijarde sto su opljackali, eh to je njihov cilj. A ni rijec program ne razumiju, jer to njima nije neophodno. Dok je ovaca bit ce i vune.

Name

milos

07.07.2018 13:51

IMAJU DVE DRZAVE,REP,SRPSKA I SRBIJA,SAMO sto si ti bezao,DOK SE REP,SRPSKA STVARALA BIO SI SVERCER,FUj,a kada je SRBIJU NATO TUKAO TI SI BIO SA NJIMA,IZDAJNICE

ODGOVORITE
Name

popara

07.07.2018 13:53

Imace uskoro tri drzave....treca ce biti po izboru.

ODGOVORITE
Name

pop

07.07.2018 15:01

Njemacka ce za 10 godina imati vise Srba nego Dodikova RS sve baja pokrade odose ljudi

Name

Sofer

07.07.2018 13:55

A što se tiče ponude SDS-u, ni slučajno sa rudonjom. Opet neka šibicarska prevara.

ODGOVORITE
Name

Student

07.07.2018 14:17

Znaš li ti Milorade šta o privredi?

ODGOVORITE
Name

Mozambik Joni

07.07.2018 15:16

Ne zna, ali zato dobro pjava po narodnim veseljima.

Name

za Student

07.07.2018 16:37

Bravo, TO JE PITANJE SVIH PITANJA,,,ekonomija je totalno devastirana a bez ekonomije nema ništa, on je čovjek sa dijagnozom, ja ne znam trebalo bi mijenjati izborni zakon da ličnosti sa psihijatrijskim poremećajima nemogu biti birani na visoke funkcije.

Name

Aco

07.07.2018 14:18

Sta samo dvije? A Rusija? Zar necemo kod Putina umjesto cevapa imamo kavijar, umjesto turske kave imamo caj. Hajd Ronhilo ne beljezgaj vise!!

ODGOVORITE
Name

Karl

07.07.2018 14:47

Srbi imaju dvije drzave, ali cudi me kako to da svijet ne zna za ovu drugu.

ODGOVORITE
Name

Pa....

07.07.2018 14:55

Nesreco jedna prodao si Jasenovacku gadju svojim Hrvatima preko Amerike i ti bi opet neke mucke radio u vezi zrtava , ali na tvoju veliku zalost niko ti vise nista ne vjeruje i ovo ti je jeftin trik za izbore i tesko da ce ti proci !

ODGOVORITE
Name

Istinski patriota

07.07.2018 14:59

Gdje ti je Srpska Cast bilbija koji se slikao zajedno sa zlocincem koji je pocinio stravicne zlocine upravo na tom podrucju gdje ti drzis govor i busas se o srpstvu...tesko nama stobom.

ODGOVORITE
Name

Роки

07.07.2018 15:07

И у Србији су те провалили који си смрдоња. Ако Савез побједи открити ће се још 10 пута више лоповлука које сте радили а крију режимске институције.

ODGOVORITE
Name

Za rajnu

07.07.2018 15:08

Nemas mozga

ODGOVORITE
Name

Neshvaćen

07.07.2018 15:13

Bitango, pa ti si rekao da smo mi Srbi počinili genocid.

ODGOVORITE
Name

Veteran Md

07.07.2018 15:14

Hajde neka Srbin iz BiH ode u Srbiju , ako nema novca da vidim kako će se provesti. Dosta te priče. Čuj Srbi imaju dvije drzave.Ima on, kucerinu u Srbiji koju ni 50 srba za sav životni radni vijek nemogu zaraditi

ODGOVORITE
Name

Milica

07.07.2018 15:15

Hocel vise taj Oktobar da ne slusamo bajke..

ODGOVORITE
Name

MRS

07.07.2018 15:15

TI SI SVOJE PROSRBOVAO, NE LUPAJ GLUPOSTI. IDI VISE DA NE GLEDAMO TU ODVRATNU NJUSKU.

ODGOVORITE
Name

Pele

07.07.2018 15:21

Mile, ,Mile, stvarno si lud. Kakve dve države. Imaš ti, jer si i tamo i amo, a više tamo. Mi imamo BiH i RS-u u njoj. Ne seri više.

ODGOVORITE
Name

SveSkupa

07.07.2018 15:23

Ovo je danas cudan dan. Dodik i Govedarica blizu srbijanske granice, a na drugoj strani u BL skup pravda za Davida. Ah ja Dodik ima dvije drzave pa ako zagusti samo ce da produzi na drugu stranu.

ODGOVORITE
Name

D0-dick

07.07.2018 16:06

A koliko ste imali drzava na pocetku 1990th??? Polako kud si navalio vidis sta zapad sta zeli da necrtam ovdje

ODGOVORITE
Name

Goran Zvornik

07.07.2018 16:19

Jedi ono sto se ne je' konjino.

ODGOVORITE
Name

Hm!

07.07.2018 16:19

Predizborne bombe! Kompromituje zrtve i o ve i Jasrnovacke! O ovoma ne zna nista niti je bio u funkciji daih brani jt je bio profitet,a za Jasenovacke ,prodao je istinu o nima,prema tome mlati,lupeta!

ODGOVORITE
Name

Pravda i Istina

07.07.2018 16:26

Nemoj ti nama da siris lazi i obecavas kule i gradove.Cijeli svijet zna da smo mi Srbi napravili genocid ama bas cijeli svijet samo ti kazes da smo mi zrtve.Mi smo ubijali nevine zrtve i komsije zahvaljujuci vama kriminalcima koji su nas zatrovali lazima.Jesi li se zapitao koji je hrvat ili bosnjak ubio grajanina Srbije, unistio Beograd i protjerao pola miliona srba iz Srbije.Nije i zlocini u Zvorniku , Visegradu i cijelom Podrinju smo napravili mi srbi a ne englez,rus,turcin ili netko drugi.Pokusavate cijeli ciklus rata da slazete i istoriju napisete kako vama pase.Njemci uce svoju djecu istini jer samo kroz istinu ima i pravde.Zato zive u demokratskom a ne nacionalistickom tj.fasistickom drustvu.Oni ne govore da su ih zidovi pobili, da su ih njemci cuvali itd itd.Ti si bolesniji od svih onih koji sjede u Haagu.Samo jedno nam mora biti jasno za sva vremena a to je da je nasa drzava BiH jer i ti sam posjedujes pasos i drzavljanstvo.Kosovo je drzava jer tamo sa 4 % srba nemamo sta da trazimo.I umjesto da gradite firme i obezbjedjujete narod vi samo ubijate i profitirate .Zato trebalo bi na referendum o ukidanju svih institucija i vratiti sistem koji je bio prije 90-tih.Samo tako ce nam biti sutra bolje.Jedna vlast ,jedan parlament i jedan predsjednik.Sve ostalo je cirkus.

ODGOVORITE
Name

Re

07.07.2018 16:52

Pravda i istina iz srca napisana.

Name

re

07.07.2018 22:25

Pravda i istina jednog srbomrsca

Name

Dario

07.07.2018 16:30

Srbi imaju vise drzava ali je Milokrad od ove napravio mafijasku prciju koju pljacka i unistavaa ovaj narod.

ODGOVORITE
Name

Mostar

07.07.2018 16:33

I bjeze iz obadvije!

ODGOVORITE
Name

Tooooo Baja

07.07.2018 16:44

Hahahahahaha! Ma ne samo da ste država, vi ste uspješna i prosparitetna država! Jebo Monty Python, ti si car, jesi svega mi! Za tebe glasam u oktobru!

ODGOVORITE
Name

fosna od po cola

07.07.2018 17:15

Evo baje u državnom kabinetu, izgleda munjeno https://imgur.com/a/9xiLol9

Name

Iskreno

07.07.2018 17:09

Dodik naj casni i naj iskreniji politicar a sam tim takav i covjek. Sto na umu to na drumu.

ODGOVORITE
Name

Draga

07.07.2018 17:26

Posle kise kabanica netreba.Tavrljas Dodo u supljo,narod te procito.Tapkas u mjestu.

ODGOVORITE
Name

Lopurda

07.07.2018 17:44

Ti se nisi ni za jednu borio

ODGOVORITE
Name

debakl

07.07.2018 18:18

Prvo sta si ti korisno uradio za srbe u bih,unazadio si ih bar 50 godina,i ova zeljeznicka linija sarajevo-banjaluka-bihac sa novim talgo vozom je inicirana iz zeljeznice federacije pa nebili bar malo spasilo zeljeznicu rs-a ,,,a ako nisi bosanski srbin odi molim te u srbiju cim progovoris par rijeci skontace da nisi srbijanac...uostalom koga briga kako se izjasnjavas,,nemozes praviti drzavu u drzavi...Kad sandzak postuje srbiju kao svoju drzavu ,u cemu je onda razlika...mani se demagogije politicaru propali

ODGOVORITE
Name

Серб

07.07.2018 19:14

Искрено ниси нормалан

Name

re debakl

07.07.2018 20:04

Nemože on praviti ništa, za 12 godina vladavine šta je on i njegova sekta dobrog uradio? jedno veliko NIŠTA, sve je opljačkano, on nekakva država, pa to je smiješno, idi kreni od Doboja kroz Tešanj pa vidi ekonomije, narod radi, ne mlati praznu slamu

Name

re serb

07.07.2018 21:49

Ja jesam ali za tebe imbecilu nisam siguran.Takvi kao ti jos uvijek nisu svjesni gdje i u kojem vremenu zive..bice to jedno bolno trijeznjenje jednog dana

Name

Nova podvala

07.07.2018 19:16

On možda ima i više od dve države a jadni narod nažalost nema ni jednu. Ovo je još jedna podvala narodu poput čudnih referenduma koje nije smio provesti. Zato narode otvori oči i uši a naročito uključi mozak i ne dozvolite da nas i dalje varaju itd.

ODGOVORITE
Name

Savo

07.07.2018 19:22

Jebo drzavu ako nas kriminalci brane Koji su kad se drzava pravila svercali. Dok je narod drzavu stvarao oni su stvarali kapital i pozicije .

ODGOVORITE
Name

Bos

07.07.2018 19:29

Da nebi ti tvoji srbi ostali bez i jedne Drzave, sta ces onda pricati tom naivnom narodu.,

ODGOVORITE
Name

Aha

07.07.2018 19:35

Samo ti nemaš zlodiče ni jednu.

ODGOVORITE
Name

Što ti se više bliži kraj

07.07.2018 19:38

Ti sve više SRBENDAŠ. Znaš šta ja sam Srbin sa EU pasošem meni je država tamo gdje su mi djeca sigurna, sita i vesela. Zbog takvih poput tebe gadi mi se svako ko srbenda. Poništi se više, demode si.

ODGOVORITE
Name

Direkt

07.07.2018 19:41

I jednog bisera.

ODGOVORITE
Name

X

07.07.2018 20:38

Prekosutra će izjaviti da je on osnovao i spasio obe države!?

ODGOVORITE
Name

MIKS43

07.07.2018 21:17

Mi srbi gubimo sve bitke jer su nam vodje ovakvi kao ovaj, a kad zagusti i on ce pobjeci. Zar je trebalo zbog ovakvih da hiljade ljudi pogine postanu invalidi a da nam djeca bjeze sa ognjista

ODGOVORITE
Name

BOBA

07.07.2018 21:41

JA OVO NE RAZUMIJEM JA SAM SRBKINJA I IMAM SAMO JEDNU DRŽAVU.

ODGOVORITE
Name

drzava kredita

07.07.2018 21:43

Hahaha velika drzava RS... da, da, o tome moze Dodik samo sanjati. Naravno da je velika ali samo u dizanjem kredita i velika je u dugu. Sad ce on o referendumu, blizu se izbori, treba Dodo sad podici svoj rejting inace je propao. Tik tak, tik tak

ODGOVORITE
Name

Kokolo

07.07.2018 22:29

Hoce li biti Srba i za jednu

ODGOVORITE
Name

Tuzla

08.07.2018 06:20

Srbi imaju dvije države. Bošnjaci imaju dvije države. Ni jedni nemaju šta jest. - Bošnjaci i Srbi imaju jednu državu. Svi imaju jest.

ODGOVORITE
Name

Marko

08.07.2018 07:36

Zahvaljujuci takvima,a ni onaj Vucic nije nista bolji dok sa takvim ima bilo kakve veze,nemamo ni jednu ! Svi koji imaju ista u glavi odlaze bez ikakve zelje da se ovde vrate.Doveli ste ovaj narod da Njemacku gleda kao nadu za svoju djecu,stokooo !!!

ODGOVORITE
Name

118d

08.07.2018 09:58

Države na kredit, to može svako.

ODGOVORITE
Name

Možda

08.07.2018 10:03

Ti imaš možda i tri četiri,zavisi gdje si pare usteko.Ja samo jednu u BiH.

ODGOVORITE
Name

Рашо

08.07.2018 11:52

Боље би било да имамо само једну државу,али праву,а оваквим изјавама имамо само штету у односу на овај остали "луди свет".Имамо данас доста шарлатана који изјављују да је цео свет настао од Срба,па онда како имамо два писма и три језика.Ја пак сматрам да би боље било да чувамо оно што је стварно наше ,а да другима препустимо да сами воде своју бригу,а ми да се опаметимо после свега шта нам се намеће од других.Имамо језик,писмо и територију,нисмо никоме ништа отели и зато само то морамо чувати.

ODGOVORITE
Name

ZdenkoDresden

08.07.2018 14:12

Jos nisam cuo entitetskog predsjednika da ikad spomene masovno iseljavanje. Ni jedan jedini put.

ODGOVORITE
Name

A rezultati rada?

09.07.2018 15:29

Razlog je ovaj: sto nas je u RS manje to je njegova stolica sigurnija. Papak po ubjedjenju.

Name

kula zv

08.07.2018 14:49

Populistička izjava, ništa više. Svi vrlo dobro znamo da je BiH , sastavaljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, priznata i podržana od cijelog svijeta, od SAD-A do Rusije. Sve dok narodi u BiH budu nasjedali na ovake jeftine populističke izjave i na propagandu susjednih zemalja, koji bi da prošire svoju teritoriju na račun BiH, što se nikad neće desiti , jer je to preskupa avantura za sve, a posebno za susjede, BiH i njena 3 konstitutivna naroda neće ići naprijed.

ODGOVORITE
Name

Pravda za davida

08.07.2018 16:23

I tri da imamo djaba sve kad nemamo buducnost zbog lopova poput tebe

ODGOVORITE
Name

BORAC

08.07.2018 20:47

KAD SOTONA POSTANE PATRIOTA, A ROV NIJE VIDO U RATU, VEĆ "VRIJEDNO" ŠVERCOVAO RONHIL, DOK SMO MI GUBILI ZDRAVLJE, KRVARILI, GINULI I SVOJE DOMOVE BRANILI.

ODGOVORITE
Name

Ma ti si ¨naš¨

09.07.2018 03:35

Doda - Legenda

ODGOVORITE
Name

Dragutin

09.07.2018 06:15

Zasto mrzite predsjednika Dodika sta nije tacno od ovoga sto je predsjednik rekao sve je tacno i jos je zaboravio da kaze za sramnu presudu suda BIH za zlocine u sarajevskom logoru silos za koje su bosnjaci dobili samo 60 godina zatvora njih osmorica znaci u prosjeku 7,5 godina sto je necuveno i skandalozno.Cisto ponizavanje srpskih zrtava i njihovih porodica....

ODGOVORITE
Name

Dejan

09.07.2018 07:12

Red je da i vi kupite svoje stvari i polako svojim kucama ili jos bolje, idite u EU, a mi cemo da ostajemo i pravimo svoju zemlju za sebe i po svojim mjerilima. Zemlju dostojnu ljudskog zivota

ODGOVORITE
Name

Oglas

09.07.2018 08:34

Mijenjam dvije srpske za jednu građansku, prosječnu i pristojnu državu, može i omanja, u kojoj ima posla i u kojoj prosječni srbin i svaki drugi čovjek može pristojno živjeti od svog rada. U paketu ide i upravljačka garnitura, kompletna politička i poslovna 'elita'.

ODGOVORITE
Name

Milan

09.07.2018 12:14

Moja dva sina otisla u Njemačku, eto kako imano drzavu i kako nam ne dobro. Sta ce nam drzava bez djece i naroda. Doslo je vrijeme da drukcije razmisljamo. Seljacine nam zakuvale rat, pobili smo se izmedjuse i sad jadan narod ispasta.

ODGOVORITE
Name

Ucesnik rata

09.07.2018 19:34

"Ovi, koji su poginuli ovdje, nisu se borili za BiH nego za Republiku Srpsku, vjerovali su u to, a ne u to da će se za njihove živote pravda dijeliti u Sarajevu", dodao je Dodik. Jeste Milorade, ali da ne bi tako bilo trebalo je da pobijedimo u ratu, razumijes. A posto nismo bolje malo smanji dozivljaj da ne dobijemo po gu*ici ponovo. Ti nisi bio ovde pa ne znas. Ja vec 25 godina slusam ovo srpsko pre*eravanje bez podloge. Izgubio si rat je li to kontas? Jedva ostala Banja Luka alo.

ODGOVORITE
Name

RUZA

09.07.2018 20:04

Imamo mi i drgih drzava hvala bogu da nismo tu gdje ti lazes ubijas sa svpjim podanicima nasu djecuSa svojim lazima i srbovanje i vodenjem vjecito ratova ti hoces time da sacuvas stolicu, Necujes narod koji vapi cija je egzistencija dovedena ba rub bijede da idu u narodne kuhinje da bu prezivjeli nemaju za lijekove, TI stidise sta radis od ovog naroda, Zato dragi narode dolazi oktobar ovu posast sto sve unisti udaljite nije mu mjesto tu. PRAVDA ZA DAVIDA STOP NASILJU.

ODGOVORITE
Name

SUSKE

10.07.2018 12:23

ONAJ KO IMA PARE IMA 200 DRŽAVA A ONI KOJI U DŽEPU NI SOLDE A BOS GO I GLADAN MJESNA ZAJEDNICA JE VELIKA KORA LJUBA NEDOSTIZNA AFERIM

ODGOVORITE
Name

Mmmm

11.07.2018 15:51

Mani se srestva daj da radimo I zivimo stace ti bijedni srbi.

ODGOVORITE