KIna ekspresno odgovorila SAD

Kina je danas ekspresno odgovorila na povećanje američkih tarifa uvodeći smjesta kontracarine na uvoz robe iz SAD-a.

Svijet 06.07.2018 | 11:05
KIna ekspresno odgovorila SAD
Carine na američku robu su “odmah stupile na snagu” nakon što je Vašington povećao svoje tarife, saopštilo je kinesko ministarstvo inostranih poslova, prenosi agencija AP.

Vašington je noćas uveo carine na 34 milijarde dolara vrijedan uvoz iz Kine, što je, prema ocjeni američke agencije, prvi korak koji bi mogao da dovede do lančane reakcije i ubrzavanja serije novih tarifa.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

boro

06.07.2018 09:15

Treba rasturiti ekonomiju Amerike da bi se što prije ovo zlo raspalo .

ODGOVORITE
Name

Istok

06.07.2018 11:06

Svako ko zeli da udje u sukob sa Amerikom oko ekonomije mora prvo obezbjediti adute vojne moci kojom bi se suprotstavili americkoj hegemoniji. Da , ako mislimo razoriti "to zlo", moramo mu prvo razoriti ekonomiju. Medjutim , u Americi nije bas sve zlo. Ima puno toga sto je daleeeeko naprednije nego kod milih nam kineza i rusa. Srce me vuce u Rusiju i na istok , al ne mogu zmiriti pred americkim dostignucima na polju ljudskih prava. Tako , ja bih bio oprezan sa "zlim zeljama " prema americi . Da ne zakukamo zbog Rusije , Kine , Indije.....

Name

Da li

07.07.2018 08:46

Zavodi li Amerika sama sebi ekonomske sankcije?

ODGOVORITE
Name

Starac

08.07.2018 18:18

O kojim ljudskim pravima u americi ti pricas.Istrebili indijance pobise i tuku crnce svakodnevno na ulicama, klasne razlike ogromne ljudi bez socijalne zastite i da nenabrajam vise.