WB: Ispala i šampionka! Edmund na Novaka!

Novak protiv Edmunda u trećoj rundi! Britanski teniser Kajl Edmund savladao je Bredlija Klana iz SAD u tri seta, pa će se u trećem kolu sastati sa Novakom Đokovićem. Još jedno veliko iznenađenje u Londonu.  Šampionka eliminisana u drugom kolu Vimbldona! Španska teniserka Gabrinje Mugurusa eliminisana je u drugom kolu Vimbldona, turniru na kom je branila trofej.

Tenis 05.07.2018 | 22:30
WB: Ispala i šampionka! Edmund na Novaka!
Ispao je vicešampion, pa je ispala i šampionka!

Španska teniserka Gabrinje Mugurusa eliminisana je u četvrtak, u drugom kolu Vimbldona, turnira na kom je branila trofej.

Mugurusa je već u 2. kolu poražena od Belgijanke Alison Van Ujtvank, 47. teniserke sveta, rezultatom 2:1 u setovima (5:7, 6:2, 6:1), posle sat i 54 minuta igre.

Protivnica Van Ujtvank u trećem kolu biće Anet Kontaveit iz Estonije, koja je u dva seta bila bolja od Dženifer Brejdi iz SAD.

I ovaj rezultat dokaz je da je velika "seča favoritkinja" u toku. Podsetimo da su ispale Karolina Voznijacki (druga na svetu), kao i Džoana Konta, a uz njih i još 11 nositeljki.

Halep sa deset gemova zaredom 'slomila' Žang. Najbolja teniserka sveta Simona Halep mučila se sa Šuai Žang iz Kine, ali nekako uspela da dobije meč drugog kola u dva seta.

Halep je slavila rezultatom 7:5, 6:0, ali meč nije bio toliko lak koliko možda 'na papiru' izgleda.

Žang je u prvom setu vodila sa 5:3, ali je onda na scenu stupila prva teniserka sveta u svojoj punoj snazi i osvojila čak devet gemova zaredom, pa se plasirala u treće kolo.

Ona se u narednoj rundi sastaje sa Su-Vei Sije, koja je bila bolja od Špankije Laure Aruabarenje sa 6:3, 6:3. 

U australijskom okršaju pobedila je mlađa. Darja Gavrilova, nekada ruska teniserka, 'preslišala' je veteranku Sem Stosur 6:4, 6:1. 

Belinda Benčić je slavila u trileru protiv Alison Risk i potvrdila da je u dobroj formi na ovogodišnjem Vimbldonu. Amerikanca Risk ubedljiva je bila u prvom setu osvojivši ga sa 6:1, ali je onda u taj-brejku drugog seta Benčićeva pobedila rezultatom 12:10, nakon nekoliko spasenih meč lopti. Treći set je bio rutina za švajcarsku teniserku i rešila ga je u svoju korist 6:2. 

Benčić u trećem kolu igra protiv Karle Suares Navaro, koja je pobedila sunarodnicu Saru Soribes Tormo u dva odigrana seta. 

Dominika Cibulkova je još jednom pokazala da se odlično snalazi na travi pobedivši domaću favoritkinju Džoanu Kontu sa 6:3, 6:4. Cibulkova se već u drugoj rundi sastala sa jednom nositeljkom, jer je Serena VIlijams 'ubačena' na mesto nosioca, pa je Dominika uskraćena te privilegije. 

Ona se u narednom kolu sastaje sa Elis Mertens iz Belgije, koja je rutinski poslala kuću Amerikanku Sašu Vikeri rezultatom 6:1, 6:4. 

Trijumfe su još ostvarile i Darja Kasatkina, Vitalija Dijatčenko i Katarina Siniakova.

'Krompir' za Pera i preokret, Delpo rutinirao Lopesa! Argentinski teniser Huan Martin del Potro izuzetno ubedljivo je savladao Španca Felsijana Lopesa sa 3:0 u setovima.

Delpo je bio neumoljiv tokom celog meča i rezultat je, posle jednog časa i 36 minuta igre glasio 6:4, 6:1, 6:2.

Meč su obeležili smirenost Del Potra, kao i izuzetno loša igra Lopesa, koji je napravio čak 44 neiznuđene greške, dok je Argentinac načinio samo pet.

Benoa Per iz Francuske sa nulom je izgubio prvi set protiv Denisa Šapovalova, ali je onda usledio veliki obrt. Per naredni set dobija sa 6:2, a posle sa 6:4 i 7:6 (3) se plasira u treću rundu Vimbldona. 

Damir Džumhur nije uspeo da savlada nekada velikog talenta Ernesta Gulbisa i poklekao je posle pet odigranih setova. Teniser iz BiH je ubedljivo osvojio prvi set, ali je onda Gulbis poveo sa 2:1 i na kraju bio mirniji u odlučujućem setu – 2:6, 6:4, 6:3, 1:6, 6:3. 

Ruski teniser Karen Hačanov vodio je protiv Markosa Bagdatisa sa 2:0, ali se Bagdatis u tom trenutku probudio i zaigrao mnogo bolje. Kipranin dolazi do poravnanja rezultata u setovima, a u petom je sredinom tog dela igre imao šest brejk prilika, međutim nijednu nije iskoristio, a kasnije Hačanov koristi svoju priliku i rešava meč u svoju korist. 

Pobede su još ostvarili i Ebden, Veseli, Nišikori, Edmund i Fonjini.

Novak protiv Edmunda u trećoj rundi! Britanski teniser Kajl Edmund savladao je Bredlija Klana iz SAD u tri seta, pa će se u trećem kolu sastati sa Novakom Đokovićem.

Edmund je posle nešto manje od dva časa igre bio bolji od Klana rezultatom 6:4, 7:6 (0), 6:2 i zakazao duel sa najboljim srpskim teniserom.

Britanac je pre svega sjajnim forhendima, njegovim najjačim 'oružjem', savladao 168. tenisera sveta na Centralnom terenu Vimbldona.

Meč između srpskog i britanskog tenisera zakazan je za subotu, a tačan termin još nije poznat. Duel bi trebalo da se odigra na Centralnom terenu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar