A sad oni najbolji: Raspored četvrtfinala!

Odmorite od fudbala naredna dva dana, a onda se spremite za spektakl. . .  KOSTUR: Poznati svi četvrtfinalisti. . .  Mečevi su na programu 6. i 7. jula.

Fudbal 03.07.2018 | 23:40
A sad oni najbolji: Raspored četvrtfinala!
Još osam reprezentacija i još samo osam mečeva do kraja Mundijala!

Nakon večerašnje uzbudljive pobede Engleske nad Kolumbijom posle penal završnice, dobili smo i poslednjeg "putnika" za četvrtfinale ovogodišnjeg Svetskog prvenstva, a nakon dva dana pauze - sledi potpuni rasplet događaja.

I u četvrtfinalu ćemo gledati dva meča dnevno, a neće biti susreta u Moskvi.

Tako će Urugvaj i Francuska činiti prvi četvrtfinalni par sastaće se 6. jula (petak) od 16 časova na stadionu u Nižnjem Novgorodu, dok će od 20 sati istog dana igrati Brazil i Belgija, ali u Kazanju.

Pobednici tih duela daće nam i polufinaliste koji će igrati u Sankt Peterburgu (10. jul).

U donjem delu kostura nešto "slabiji" mečevi.

U Samari će se 7. jula (subota) od 16 časova sastati Švedska i Engleska, dok će domaćin Rusija ugostiti Hrvatsku od 20 časova na "Olimpijskom stadionu" u Sočiju. Pobednici ovih duela svoj polufinalni duel igraće u Moskvi (11. jul).

Sa penal-serijom Engleske i Kolumbije koju su dobili Englezi, uprkos svojoj očajnoj tradiciji u jedanaestercima, dobili smo i poslednjeg učesnika četvrtfinala Svetskog prvenstva u Rusiji. Među najboljih osam u Rusiji plasirali su se Urugvaj, Francuska, Brazil, Belgija, Rusija, Hrvatska, Švedska i Engleska.

I od tih osam reprezentacija jedna će postati prvak sveta.

Da bi do toga došli pre svega moraće da preskoče naredni korak, a to je četvrtfinale. Najteži meč na turniru. Ako dobijete idete u borbu za medalje, ako ne dobijete idete kući. Sada nas čekaju dva dana odmora, a četvrtfinalne utakmice igraju se 6. i 7. jula. Po dve na dan.

U Nižnjem Novgorodu će 6. jula igrati Urugvaj i Francuska, dok će u Kazanju koplja ukrstiti Brazil i Belgija. Dan kasnije će u Sočiju igrati Rusija i Hrvatska, dok će u Samari svoj duel imati Švedska i Engleska.

Hipotetički bismo, recimo, mogli da imamo polufinala Urugvaj - Belgija i Rusija - Švedska što skoro niko nije mogao da očekuje pred početak turnira.

Najveći favorit među preostalim reprezentacijama je sigurno Brazil, pošto su od glavnih favorita pred početak turnira otpali Španija, Nemačka, Argentina, Portugalija...

Polufinala Mundijala su zakazana za 10. i 11. jul, a finale za 15. jul na stadionu Lužnjiki.

Šta mislite, ko će se najbolje snaći u ovom tempu?

GORNJI DEO ŽREBA - 6. jul

Urugvaj - Francuska (16 časova, Nižnji Novgorod)
Brazil - Belgija (20 časova, Kazanj)

DONJI DEO ŽREBA - 7. jul

Švedska - Engleska (16 časova, Samara)
Rusija - Hrvatska (20 časova, Soči)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar