Sasvim drugačiji Ajaks – stiže i Dejli Blind!

Više neće moći da se vade na neiskustvo.

Fudbal 04.07.2018 | 08:00
Sasvim drugačiji Ajaks – stiže i Dejli Blind!
Prošla sezona je bila izlog. U prvi tim su gurani klinci poput Matijsa de Lihta, Džastina Klajverta, Kaspera Dolberga ili Donija van de Beka…  Klajvert je već u kasu uneo 17.250.000 evra od prodaje Romi. Čekaju se i kupci za ostale mladiće. Ali čeka se i titular. Već četiri godine u Amsterdamu. I izgleda da su u Ajaksu shvatili da se više nema vremena za dalje odugovlačenje.

Pa se tako čini da će Kopljanici malo promeniti poslovnu filozofiju i svoj toj supertalentovanoj deci iz čuvene akademije sada pridodati i nekoliko dokazanih asova da ih povuku do trofeja. Dušan Tadić je već stigao iz Sautemptona, a za njim će možda još jedan premijerligaški fudbaler: Dejli Blind!

Iskusni defanzivac (28) je u dve sezone pod vođstvom Luja van Gala bio jedan od nosioca igre u Mančester junajtedu, ali je kod Žozea Murinja izgubio mesto u startnoj postavi, pa je prošle sezone odigrao samo 17 utakmica. Nije u Murinjovim planovima, Junajted mu navodno neće praviti problema sa previsokim obeštećenjem, a i sam Blind je svestan da će morati da snizi finansijske prohteve kad je plata u pitanju.

Ali sa svim tim talentovanim klincima, pa Tadićem, Blindom, starosedeocem Laseom Šeneom… Možda Ajaks konačno i uspe da napadne PSV i Fajenord. Nema više izgovora.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar