Nema ko da upisuje fakultete

Sudeći prema broju maturanata koji su se prijavili za polaganje prijemnog ispita u prvom roku, koji će biti 2. jula, na dva javna univerziteta u RS mjesta u naredna dva konkursna roka će ostati na skoro svim fakultetima, a na određenim studijima zainteresovanost je drastično opala.

Republika Srpska 30.06.2018 | 12:39
Nema ko da upisuje fakultete
"Najveće iznenađenje na našem fakultetu je učiteljski studij, gdje je zainteresovanost drastično opala i prijavilo se svega 18 svršenih maturanata, a kvota je 60 mjesta", kazali su za "Nezavisne" u Filozofskom fakultetu u Banjaluci i dodali da je što se tiče ostalih odsjeka zainteresovanost približna kao i prethodnih godina.

Kako saznajemo, za polaganje prijemnog ispita na ekonomiji u Banjaluci se do tog trenutka prijavilo 116 maturanata, a upisna kvota je 150, dok se za poslovnu informatiku, novi smjer na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, prijavilo njih 39, a kvota je 100 mjesta.

Za polaganje prijemnog ispita na Filološkom fakultetu u Banjaluci maturanti su najveći interes, prema podacima Studentske službe, pokazali za engleski jezik i književnost.

"Za polaganje prijemnog ispita za engleski jezik pristigle su 53 prijave, a kvota je 45 mjesta, odmah potom slijedi njemački jezik i književnost, dok je interes najmanji za francuski jezik i književnost, gdje su pristigle svega četiri prijave", kazali su u Studentskoj službi Filološkog fakulteta.

Oni su naveli da je 12 prijava stiglo za polaganje prijemnog na Odsjeku za srpski jezik i književnost, a kvota, prema konkursu, je 25 mjesta.

Na Medicinskom fakultetu u Banjaluci su kazali da je na osnovu primljenih prijava u protekle dvije sedmice utvrđeno da je zainteresovanost za studiranje na ovom fakultetu i dalje velika.

"Ukupan broj maturanata koji su predali dokumente za prijemni za sve studijske programe je 391. Najveća zainteresovanost budućih studenata je za studijski program medicina, za koji se prijavilo 196 maturanata", naveli su iz ovog fakulteta.

Ukupan broj slobodnih mjesta na Medicinskom fakultetu u Banjaluci je prema objavljenom konkursu 410.

Kada je u pitanju Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet u Banjaluci (AGGF), zasad je potencijalno popunjena samo arhitektura.

"Za arhitekturu je stiglo 56 prijava, za građevinarstvo 20, a za geodeziju 19 prijava, dok je upisna kvota za sva tri studija 40 mjesta", kazali su u Studentskoj službi.

Goran Trbić, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta, kazao je da su im do sada, za polaganje prijemnog ispita u prvom roku, ukupno pristigle 102 prijave, dok je ukupna kvota prema konkursu 277 mjesta.

"Najviše prijava je stiglo na biologiju i matematiku, a najmanje na fiziku", kazao je Trbić.

Komentarišući manju zainteresovanost studenata za upis na pojedine odsjeke, Trbić je rekao da je demografski faktor najviše doprinio ovakvom stanju.

"Mnogo odličnih učenika odlazi da studira u inostranstvo. Odlaze najviše u Austriju i Srbiju. Što se tiče konkretno PMF-a, mi smo u fazi licenciranja opšte informatike za prvi ciklus studija i mastera iz GiS-a, što će biti gotovo za nekoliko dana. Očekujem da će to biti završeno u drugom konkursnom roku", kazao je Trbić.

Stevo Pašalić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rekao je da su mjesta na Medicinskom fakultetu u Foči već u prvom konkursnom roku potencijalno popunjena.

"Što se tiče drugih smjerova, sve je to negdje približan broj, ali ono što je najbitnije jeste da nigdje taj broj nije drastično manji", istakao je Pašalić.

Prema njegovim riječima, situacija će se iskristalisati nakon drugog i trećeg roka.

(Nezavisne)

Komentari / 58

Ostavite komentar
Name

Karadoz

30.06.2018 10:46

Pokazatelji su relativni, mladost ide na privatne fakultete i tamo plate i dobiju diplomu. To manje kosta nego diploma da drzavnom fakultetu. Pa nakon devedesetih su fakultete zavrsili svi oni koji su sa mukom i zanate zavrsavali u SFRJ.

ODGOVORITE
Name

Odgovor

30.06.2018 11:25

Generacije mladih ljudi su nažalost sve gore i gore, sve neka gospoda se rađaju, sve neki to, ako se upiše Državni fakultet, tu treba učiti, pa zar nije lakše upisati privatni, platiti, i dobiti diplomu, bez ikakvog zalaganja - i tako te niko ne pita kako si došao do diplome!

Name

Da

30.06.2018 11:27

To za privatne "fakultete" je istina i to je ustvari trgovina ns kojoj i stari i mladi kupuju diplome.U zadnje 3 godine maturanti koji su za studiranje dakle pravi đaci neće više da upisuju državne fakultete u RS jer su nekvalitetni,bez opreme i kvalitetnog nastavnog osoblja.Ponovo idu u većem broju na Univerzitet u Beogradu koji je jedini iz ex Jugoslavije uz Ljubljanu priznat u Svijetu.Idu i u Novi Sad koji je blizu da uđe u 500 kvalitetnih na nivou Svijeta.O privatnim diplomama svaka normalna vlast bi te ljude trebala rangirati kao srednjoškolce i zabraniti zapišljavanje u državnom i javnom sektoru.Sačuvaj na Bože od doktora i stomatologa iz Foče,tehnologa iz Zvornika,šumarskih inžinjera iz Vlasenice i poljoprivrednih,mašunskih iz Lukavice,ekonomista i pravnika sa Pala,građevinskih,mašinskih, inžinjera iz Banjaluke.O društvenim naukama netreba trošiti riječi.Sama rangiranost ispod 2500 mjesta na šangajskoj listi sve državne Univerzitete i u RS i F BiH ih svrstava u kategoriju smeće.Oni koji su redovni profesori na Palama ili Banjaluci uz rijetke časne izuzetke pred penziju nebi u Beogradu mogli biti ni asistenti.

Name

Рада

30.06.2018 11:55

Карадоз је,на моју веееелииикууу жалост 100% управу! Факултет,приватни,завршава свако,баш свако, ко иоле има новаца! Нажалост,сада су и државни факултети смањили критеријуме? Ово је постало уобичајено ,прво да би се донекле приближили пролазности на приватним,а најближе је што исти професори предају и на државном и на приватном! Туга! Још гора ствар је што већ постоје и код нас,а више у Србији и средње школе гдје се завршавају разреди,предмети,,полажу'' за чак и дан или се чак ,,ученик''и не појави??? Послије свега буде ми жао свих нас који смо се жестоко намучили како бисмо завршили основно,средње и високо образовање!!!

Name

RE

30.06.2018 11:55

Obrazovanje je totalno devastirano, pojava privatnih fakulteta je sve srozala na najniži nivo, privatni fakulteti su samo onako, reda radi, postoji stotine radnih mjesta, za koje je onako, formalno, potrebno više obrazovanje a u suštini dobar srednjoškolac taj posao može raditi, to su rukovodeća mjesta u sektoru trgovine, ugostiteljstva, turizma...uhljebi na državnoj sisi itd i za takvo radno mjesto se kandiduju i zapošljavaju kojekavi sa "visokim" obrazovanjem, sve su to nekakvi menadžeri, menadžmenti...Što se tiče studiranja za nastavnika, pa to stvarno moraš biti lud i tim poslom se danas baviti, bolje je kopati kanal nego deverati sa djecom...na kraju krajeva, oko nas vidimo kriminalaca sa završenih 8 razreda škole koji imaju sve a nemaju dana radnog staža....itd itd...radi se o veoma kompleksnom problemu koji će biti sve gori

Name

За ДА

30.06.2018 12:00

Хвала Вам што сте овако подробно објаснили наше назови школство! Ипак нема ко да нас заштити од ове пошасти,јер су се ,нажалост,тако завршене факултетније жестоко увезали!?

Name

sjedi đesi ni za đesi nisi

30.06.2018 12:03

To važi za nesvjesne neznalice koji nisu svjesni svog neznanja , koji crni fakulteti , pa ovo što je završilo posle rata je 90% nepismeno . Sramota me je slušati njihove gluposti , obično su obilježeni tetovažama , napućenim usnama , ludačkim pogledom i ludačkim frizurama , nabildovani i i nose farmerke koje bi svako normalan bacio .

Name

re Rada

30.06.2018 13:21

Najtragicnije i najumobolnije je to sto te privatne fotokopirnice za prodaju laznih diploma daju sebi imena - zamislite samo "Prometej", "Dositej" i slicno. Medjutim, postavlja se pitanje koliko trebas biti jadan i intelektualno ogranicen, da odes "pazariti diplomu" u jednu od tih rupa?

Name

Re

30.06.2018 13:31

Pa ovo sve pisu neki frustrirani i iskompleksirani nazovi visoko-obrazovani kadrovi. Pa gospodo draga, kad toliko vrijedjate nove genracije i sistem obrazovanja u zadnjih 20 godina, zasto ste dozvolili da postane takav, ako je takav kako pisete. Nazalost po vas, znam da nije. Istina je da ima propusta, ima ih svugdje, ali ima i jako kvalitetne dijece koja zavrsavaju drzavne fakultete narocito u tehnickoj oblasti. Stanje u drzavi je takvo da su ti studenti i svrseni diplomci prinudjeni da idu i unostranstvo jer ovdje ne dobijaju sansu a tamo se dokazu kao jedni od boljih. Takav sistem se ne ponizava nego ga je potrebno podrzavati i raditi na tome da bude bolji. Najlakse je samo kritilovati.

Name

075

30.06.2018 13:38

"Za polaganje prijemnog ispita za engleski jezik pristigle su 53 prijave, a kvota je 45 mjesta, odmah potom slijedi njemački jezik i književnost, dok je interes najmanji za francuski jezik i književnost, gdje su pristigle svega četiri prijave", kazali su u Studentskoj službi Filološkog fakulteta. A gdje su "redovi" za upis na "bratski" ruski jezik?

Name

@ re Rada

30.06.2018 13:47

Prošla su vremana poštenja, stida i srama, nema toga više, snalazi se kako znaš i umiješ bez obzira na sve. "Obraz" je pojeftinio do zla boga.

Name

Cba

30.06.2018 13:53

Sve ok sto se tice priv. fax. Ali i na drzavnom se zna tarifa kolika je, njih 60% se prosetalo kroz drzavni sto na kes sto na veze, oni stvar itd... Ali ti kao da su boga za muda uhvatili kad kazu ja zavrsio-la drzavni, a sto blage veze nema to nista.

Name

Unisteno sve

30.06.2018 13:59

U toj mladoj generaciji unisteno je sve.Dzaba sad i fakulteti.Mogu s tim diplomama da metu ulice po normalnim zemljama.Oblapurna i korumpirana vlast unistila je i ono na cemu stoji jedno drustvo jedino moze da stoji.Obrazovanje.

Name

Sve

30.06.2018 14:39

Sve ste unistili,sve drzavu nam kvazi intelektualci,dekane i rekrore mjenjate kao carape uz uslov da su clanovi vase sekte.Pa vama ni profesor Snjegota nije bio bitan kao revizor.Sta da vidi ova omladina od vas.

Name

Boris

30.06.2018 15:01

Odgovorno tvrdim da je pojavom privatnih nazovimo ih fakulteta srozano visoko obrazovanje. Platiš i dodješ po diplomu, ali bukvalno. Bitno je na vrijeme uplatit sve rate. Sve sami propaliteti tamo studiraju. Teže je završit osnovnu školu. Vlasnici tih fakulteta su uglavnom nepismeni ljudi i tajkuni iz privatizacije. Efikasna pravna država bi trebala čak retroaktivno poništitvsve te diplome i vratit dostojanstvo obrazovanju.

Name

Re: KARADJOZ

30.06.2018 15:38

Na privatnim fakultetima su prvenstveno politicki uhljebi od 50 godina i vise stekli diplome cugajuci sa profama u kafanama, da bi oprali poziciju koju su preko rodjaka i politike stekli u drzavnim firmama...

Name

Sadaka

30.06.2018 10:46

Sta je cudno? Na stotine svrsenih ucitelja ceka na birou@

ODGOVORITE
Name

Re Svima

30.06.2018 11:51

Glavno ste zaboravili na državnim fakultetima uveden je reket gotova legalno.a za upis uzima

Name

Za Da

30.06.2018 17:24

Ma sta pises gluposti za doktore i stomatologe iz Foce, raspitaj se malo, najbolji doktori BIHa oko kojih se otimaju u svijetu su zavrsili medicinu i stomatologiju u Foci... Ako treba da nabrojim imena, od dr Erica pa na dalje. Nemoj da pljujes bzv.

Name

Re

30.06.2018 17:27

Zato pod hitno moramo zatvoriti šumski univerzitet otvoren posle rata, jer proizvodi samo kvazikadar.

Name

Re

30.06.2018 18:25

Moraće katanac na univerzitet Istočno Sarajevo. Svake godine u RS stasa po jedna generacija od 25000, sada 20000 za koju nema mjesta, nema radnih mijesta. Kada ovi što su sada na vlasti sistematski počeli rušiti privredu, početkom 21 vijeka, poslali su u prijevremenu penzju preko 100000 radnika i iz privatizovanih preduzeća da bi rušilačka privatizacija išla glatko bez ikakvog otpora i bez pobube. I pošto iza penzinisanih nisu ostala radne mjesta da bi se neko za njih zaposlio, to se zataškalo. Tada prije 15 i više godina nije bila velika nezaposlenost. A onda imamo situaciju da nam za tih 15 godina dođe 15 generacija po 25000 za koje nema mjesta jer su radna mjesta iza 100000 privatizacijskih penzionera ugašena, smanjen je obim privrede i proizvodnje, samim tim i radnih mijesta. Nikakvo prekobrojno guranje nezaposlenih na budžet ne može pomoći. Država i vlast ne znaju šta će sa ljudima, imamo svakodnevno redove pred ambasadama. A uvedeni privatluk-mafijašluk je zapravo deveden da pobije narod. I sada imamo situaciju da je problem kulminirao.

Name

YYY

30.06.2018 10:48

NEĆE BITI VIŠE MLADIH DA UPISUJU, BJEŽE DJECA U INOSTRANSTVO. OVO SU REZULTATI RADA OVE VLASTI. PRST NA ČELO NARODE! ETO ŠTA VAM JE SRBOVANJE DONIJELO, A DODIK SE BOGATIO NA VAŠ RAČUN SVO VRIJEME. POKRAO, UNIŠTIO, OTEO, PODRŽAVA UBICE, ITD. TO JE STANJE U RSU.

ODGOVORITE
Name

hhmmm

30.06.2018 11:09

TAKO JE - vrag ga odnio !

Name

RAJNA

30.06.2018 11:26

Što bi pametni kandidat za predsjednika RS rekao : Ja sa tim nemam problema , sve je 113%.

Name

re

30.06.2018 11:41

Kako nema ko da upisuje? Stizu braca iz Irana, Iraka, Avganista i drugih bratskih zemalja, nema straha bice studentata.

Name

Pa

30.06.2018 10:53

Taj isti Pasalic je davno trebao u penziju, pogotovo imajuci u vidu beneficirani dezerterski staz za vrijeme rata proveden u Novom Sadu, dok je njegova rodna Vozuca gorela.

ODGOVORITE
Name

Bijeljina-Pale

30.06.2018 13:07

Kako to da veliki demograf prof. Pašalić nema rešenja za problem slabog upisa? On tvrdi da je u kratkom roku popravio stanje na UIS. Šta je sad u pitanju?

Name

Re

30.06.2018 17:34

UIS je nepotreban, nikad ga nije trebalo ni otvarati jer RS nema kvalitetnog kadra ni za jedan kvalitetan univerzitet.

Name

Prof.

30.06.2018 18:26

Moglo je do sada da bude kvalitetnog kadra da je vođena ispravna politika. Dozovolilo se da univerzitetom upravlja polusvijet. U organima univerziteta sede ljudi čija je moralnost upitna a znanje nikakvo. Sve politički kadrovi koje zanima jedno kako da se ugrade. Republika Srpska nema niti je imala ministra prosvjete koji bi znao i umeo da jasno postavi pravila u visokom obrazovanju i da ta pravila sprovodi! Ovako, čak i kad prosvjetna inspekcija utvrdi neku nezakonitost, ministarstvo to "ozakoni" rješavajući po žalbi. Zato sad imamo kojekakvih profesora koji ćak ni formalne zakonske uslove za izbor u zvanje ne ispunjavaju, a o suštinskim da i ne govorimo. Nije mnogo bolja situacija ni u Banja Luci. Vlast ne interesuje visoko obrazovanje i nema ljude koji bi stvari pokrenuli na bolje, čak i kada bi je interesovalo. Neće se promjeniti situacija ni ako se vlast promjeni, jer ni opozicija nema kvalitetan kadar koji bi imao viziju razvoja visokog obrazovanja i znao kako da je ostvari.

Name

blbl

30.06.2018 11:22

Svi hoce Engleski jezik a puna usta bratske nam Rusije. haha

ODGOVORITE
Name

re

30.06.2018 11:57

Da :)), ne samo to, više ih ima na studiju engleskog nego na srpskom

Name

Kajo

02.07.2018 15:44

Nema to veze sa Rusijom - engleski jezik je uobicajen jezik na svim medjunarodnim skupovima.

Name

b

30.06.2018 11:26

Došlo djeci iz guzice u glavu pa su konačno shvatili da se ne isplati biti vrijedan, častan i pošten.

ODGOVORITE
Name

Krka krkadon

30.06.2018 11:27

Vrlo jednostavno na drzavnim fakultetima profesori maltretiraju studente obraju traze dlaku u jajetu a ti isti profesori odu na privatni fakultet i poklanjaju ocjene

ODGOVORITE
Name

Miroslav

30.06.2018 13:06

Hajde da vidimo koji su to profesori koji traže dlaku u jajetu? Mnogi studenti bi hjeli diplomu državnog fakulteta ali da (ne) ulože trud kao da studiraju na privatnom. Kod nekih profesora to ne može, pa su onda krivi profesori a ne studenti.

Name

ucitelj

30.06.2018 11:27

Savez Nezasitih nas je sredio demografski i ekonomski kao da mu je Ante na celu. Nece ni moja djeca sluziti pljackasima ovog naroda i njihovim potomcima, jok.

ODGOVORITE
Name

re

01.07.2018 10:42

Poglavnik je mila majka za Dodika!

Name

007 Bond

30.06.2018 12:12

50% студената Новосадског универзитета су студенти из Републике Српске.

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

30.06.2018 12:37

Jadni vam vaši fakulteti. Niti predavači šta znaju niti oni koji ih završe. Crvens sekta je sve upropastila.

ODGOVORITE
Name

borac

30.06.2018 12:48

Jedan od privatni fakulteta u svojoj reklami garantuje prolaznost.Zato imamo polupismene na odgovornim mjestima koji se uglavnom politicki zaposljavaju ali mislim da ce oni i nasim vlastodrcima dosaditi jer dokle i u kom pracu mi idemo.

ODGOVORITE
Name

Ko će

30.06.2018 13:11

Ko će upisivati fakultete kad su u Banjaluci sami seljaci iz Drvara Glamoča Mrkonjića Petrovca , fakulteti su bili obrazovne ustanove a sada kad su Banjaluku naselili ovi seljaci njima je u glavi brda , ovce , ojkače iz zavičaja Itd , otišlo je ovo sve u lijepu p.m.

ODGOVORITE
Name

Haha

30.06.2018 14:34

kakav nebulozan komentar..u bivsoj Jugi iz ovih krajeva ljudi su studirali u Beogradu i Zagrebu a u BL malo ko..i tebi za informaciju Glamoc je u odnosu na broj stanovnika imao najveci broj visokoovrazovanih(znanja radi ja nisam iz Glamoca)

Name

Cik pogodi

30.06.2018 15:06

Koje opstine u ex-YU su imale procentualno navise studenata i iz kojih je najvise djece zavrsavalo fakultete? :)

Name

Па

30.06.2018 13:30

Ко је луд да дупетом трља столицј 4-5 година ако имало има новца у џепу.

ODGOVORITE
Name

Nikola

30.06.2018 14:14

Ovde vidim samo "u Banja Luci". Nema vise nista sem BL? Sva RS svela se na BL i Prijedor? Ups... imaju Laktasi

ODGOVORITE
Name

Re Odgovor

30.06.2018 14:53

Kaže jedna stara izreka “sto maca koti to mise lovi “Djeca su ogledalo roditelja,danas svi glume poštenje a poštenog ni za lijaka nema. I od koga da ta djeca da nauče da postanu ljudi od poštenja.

ODGOVORITE
Name

@

01.07.2018 10:47

Pokvareni lopovski narod,...prevara i laz u krvi,..zato smo i propali

Name

BB

30.06.2018 15:30

Zasto se muciti na drzavnom fakultetu, I veliko je pitanje da li ces se I uopste zaposliti. Na privatnom fakultetu mnogo jednostavnije. Za prolaznu ocjenu (6) potrebno je procitati prvu I zadnju stranu knjige. Ako se zeli visa ocjena, potrebno je procitati I jednu stranu iz sredine knjige.

ODGOVORITE
Name

re

02.07.2018 19:57

Ko završi državni fakultet, taj radi kod privatnika i obratno.

Name

Direkt

30.06.2018 20:02

Ovo je jedan od najboljih pokazatelja da su poboljsanje standarda na kasicicu uz jos vece povecanje poreza propala strategija propalih politicara. Ove stvari iritiraju inteligenciju naroda, a narocito omladine koja ne zeli da podrzi sistem otimanja vise maraka da bi dobio marku pa bjeze glavom bez obzira. Da i ja imam nekog ko bi me "sa one strane" cekao, otisao bih i najvjerovatnije nikada ikada se ne bih vratio jee godinama trpim svakakva sranja. Kazu "uspjeli smo da odrzimo i ocuvamo stabilnost Republike Srpske". Pa brate slatki ako hoces samo da cuvas stabilnost, zaposli se na groblju. Tamo ti je najbolja stabilnost. Nista se ne desava. Milina i tisina. Najstabilniji dio Srpske su njena groblja. Ova vlast od Republike Srpske pravi jedno buduce groblje, gdje samo mrtvi ce da ostanu dok svi drugi ce da se razbjeze. Bez razvoja i to ozbiljnog, nema ni buducnosti. Mladi nece da rade za 440 KM, nece niko za te pare. Bez 2000 KM mjesecno i sto vecoj inkluziji mladih u sistem, prije svega realni, ovoj zemlji je odzvonilo!

ODGOVORITE
Name

re

01.07.2018 10:56

Sami sebe smo razorili i unistili. Niko nam nije kriv. Spirala propadanja je vec uzela maha, i sve je veca, sve se urusava, i to postaje vidljivo i manje inteligentnim ljudima. Zato je egzodus stanovnistva masovan. Ja sam uvjeren da je Srpskoj odzvonilo jer ne moze pacijent na aparatima biti zauvijek.

Name

Marko

01.07.2018 05:59

Karcinom koji je metastazirao na sve vitalne dijelove koje grade jedno drustvo.Ovo je pokazatelj cijele situacije,neki komentari i sto se ticu privatnih fakulteta nisu tacni,vidim da Apeiron,fakultet koji je imao najvise studenata u finamsijskom kolapsu i tesko da se iscupa.Znaci nije ni tamo bajno !U prvi razred osnovne skole se upisalo samo 900 ucenika u cijeloj RS,od toga je vjerovatno 50% samo u BL. Ima tu jos jedan podtak koji ce smanjiti taj broj za znacajnu cifru,dio studenata se prvo mora upisati ovde da bi se poslije prebacio na neki fakultet u Austriju,a zadnjih godina sve veci broj djece studira tamo.Ko ima imalo mozga u glavi,njemu je jasno sve,BUDUCNOSTI OVDE NEMA !!!

ODGOVORITE
Name

Tacno

01.07.2018 10:50

Potpisujem sve, nema ovde zivota propast je prevelika. Samo bjezati preko.

Name

Петар

01.07.2018 12:48

На економији 2006. године било нас је 650 на години. Данас 2018. 116 матурана. Треба ли даље нешто објашњавати?! Образовање је тотоално уништено све захваљујући људима на власти који су омогућили отварање приватних дебилана и изједначавање дипломе приватних са државним факултетима. Данас родитељи кад не знају шта ће са дјетотом након завршене средње школе упишу га на приватни факултет. купе му дипломе и већ мупочињу тражити ухљебљење преко партије. Питање је времена кад ће ово све пукнути.

ODGOVORITE
Name

Zoki

02.07.2018 16:27

Privatni fakulteti služe za pranje prljavog novca koji je stečen na pljački i grbači ovog napaćenog naroda. Svi koji nisu mogli da završe redovne državne fakultete prebacivali su se na te kvazi kriminalne fakultete i sa lakoćom dolazili do diiplome. Ispiti se polažu subotom i nedjeljom.

Name

ISTINA

01.07.2018 13:05

KADA SE IMA NA UMU HIPERPRODUKCIJA TRŽISTU NEPOTREBNIH STRUKA I KATASTROFALNA NEZAPOSLENOST MLADIH, ONDA ISPADA DA FAKULTETI POSTOJE SAMO ZBOG PLATA NJIHOVIH ZAPOSLENIKA.

ODGOVORITE
Name

šteta

02.07.2018 16:07

Baš

ODGOVORITE
Name

roditelj

02.07.2018 20:02

Imam sreću da supruga i ja možemo pružiti školovanje djetetu u Austriju. Koliko god je odlazak bio bolan za sve nas, dijete je sad shvatilo kakve mu se mogućnosti otvaraju. Na žalost to je naša realnost.

ODGOVORITE