Krčmarević: Hrvati nam pokazali kako na Brazil!

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije, sada trener sarajevskog Željezničara, kaže da Brazilci robuju zvezdama i da u tome leži naša šansa za iznenađenje.

Fudbal 27.06.2018 | 10:00
Krčmarević: Hrvati nam pokazali kako na Brazil!
Slobodan Krčmarević izjavio je za "Sportski žurnal" da bi idealno bilo kada bi reprezentacija Srbije u duelu sa Brazilom primenila recept Hrvata, koji su prošle nedelje pobedom nad Argentinom (3:0) osigurali plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

"Orlovi" posle šok-poraza od Švajcarske u poslednjem minutu imaju samo jedan način da odu dalje - da savladaju jednu od fudbalskih velesila, koju na ovom Mundijalu predvode Nejmar i Kutinjo.

"Kostarika i Švajcarska su pokazale da sa Brazilom može da se igra. Lakše smo mi dobili Kostarikance, nego oni. Ako budemo na svom nivou, nije nemoguće da napravimo iznenađenje", kaže Krčmarević.

Izabranici selektora Titea u prvom kolu su remizirali sa Švajcarskom (1:1), dok su Kostariku pobedili golovima u 90. i 96. minutu.

"Brazilci, kao i Argentinci, robuju zvezdama i u tome je naša šansa. Hrvati su pokazali kako bi trebalo igrati protiv njih, ali oni su ipak agresivniji i fizički pripremljeniji od nas", ogradio se nekadašnji krilni igrač Partizana i OFK Beograda, odnedavno trener Željezničara, aktuelnog vicešampiona Bosne i Hercegovine.

Srbija i Brazil sastaju se u sredu od 20 časova na "Otkritije areni" u Moskvi.

Govoreći o ostalim učesnicima SP, Krčmarević je kao favorite istakao Nemce, iako su u grupi sa Meksikom i Švedskom bili na rubu eliminacije.

"Imaju sistem, dugo godina istog selektora i kada promene tim, opet izgledaju isto, jer ne zavise od pojedinaca. Najbolje drže loptu. Nisu poslali nijedan dubinski pas ni kada su jurili rezultat".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar