Cilj: Ekonomija i običan čovjek

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je danas u Trebinju da je ova politička partija svakim danom sve jača i snažnija i da hoće na izborima da ima nezaobilaznu ulogu u formiranju vlasti, ali i donošenju odluka na svim nivoima vlasti i odlučivanju u Republici Srpskoj i BiH.

Republika Srpska 23.06.2018 | 18:41
Cilj: Ekonomija i običan čovjek
Pavić je nakon sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora /GO/ DNS-a istakao da su osnova izborne platforme ove partije ekonomska pitanja i život običnog čovjeka, poručujući da se DNS neće baviti svađama, prepirkama, niti raznim nacionalnim i nacionalističkim pitanjima.

“Prema svim pokazateljima građani sve više povjerenja daju DNS-u. Mi želimo, ne da vladamo, nego da odgovorno izvršavamo volju naroda u svim institucijama”, istakao je Pavić.

Predsjednik DNS-a je istakao da bi se, po posljednjoj anketi koja je rađena, 14,2 odsto biračkog tijela opredijelilo za ovu političku partiju, što je, kako kaže, mnogo više nego na prethodnim izborima, a što se uklapa u njihov cilj od 12 do 15 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je dodao da je danas odlučeno i ko će biti nosioci lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH.

Nosilac liste za Narodnu Skupštinu Republike Srpske izborne jedinice jedan je Duško Ivić, za izbornu jedinicu dva Dane Malešević, za izbornu jedinicu tri Nedeljko Čubrilović, a za izbornu jedinicu četiri Siniša Mikić.

Za izbornu jedinicu pet nosilac liste je Slavko Gligorić, za izbornu jedinicu šest Đorđe Popović, za izbornu jedinicu sedam Spomenka Stevanović, za izbornu jedinicu osam Aleksandar Glavaš, a za izbornu jedinicu devet Spomenko Stojanović.

Za parlament BiH za izbornu jedinicu 21 - Banjaluka, Gradiška i Prijedor nosilac liste biće Dagutin Rodić, za izbornu listu 22 Boban Jovičević, a za izbornu jedinicu 23 Nenad Nešić.

Pavić smatra da su to ljudi koji mogu nositi liste i odgovarati za ono što rade u institucijama za koje su predloženi.

On je izrazio zadovoljstvom i “rastom” stranke u Hercegovini, te istakao da očekuje jednog poslanika za Narodnu skupštinu iz ove regije.

Komentarišući isključivanje načelnika opštine Ljubinje Darka Krunića iz stranke, čime su izgubili i jedino načelničko mjesto u Hercegovini, Pavić je istakao da DNS nije prihvatio da SDS uđe u vlast, na čemu je po svaku cijenu insistirao Krunić.

“To nije nikakav grijeh ni za stranku, ni za Krunića već za opštinu Ljubinje. Mi smo tu lokalnu zajednicu počeli tretirati kao svoje mezimče, a sada je ona negdje u kraju. Mi to nismo željeli, ali ako nemamo komunikaciju sa načelnikom, onda trpe građani”, rekao je Pavić.

Pavić je objelodanio da su DNS i Snaga Hercegovine dogovorili da na opšte izbore izađu zajedno na jednoj listi za Narodnu Skupštinu Republike Srpske.

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Dario

23.06.2018 17:14

Vladar Republike Srbske iz sjenke je Marko Polo,bez njega nista ne moze da se desi,moze kad hoce da skine Milokrada sa vlasti jer zna svasta o njemu i drzi ga u saci,stari DB-ovac Kumrovacka skola...

ODGOVORITE
Name

Stoka

23.06.2018 18:16

Kakve veze ti imaš sa odlukama lokalnih nacelnika,valjda bolje oni.znaju.šta su im logicnije varijante.od.tebe.Ti možeš.sa svima od hrvata,muslimana,preletača a oni.ne.Na.kraju krajeva ti što si.ih primio iz raznoraznih stranaka,ti papci,nisu tu.zbog neke tvoje ideje već zbog ličnog interesa.Takva ti je većina.kadrova.Ja ti.želim uspjeh na izborima,ovom.narodu.dok.po kućama ne počnete plijeniti kao UDBA neće progledati.Čuj eto.načelnik mislio za budućnost svog naroda al nije mislio isto.kao tvoji papci,pa.će narod da ispašta.Bruko senilna,kakve veze ima.ko.je i iz koje je partije načelnik.Narod je jedino.za ovo godina vaše sektaške vlasti bio pljačkan.Hercegovinu ste opljačkali,raselili,toliko.da više.nikom i.ne treba,al evo sada.imamo šansu.da da hrabri i.pošteni hercegovac Vukota dođe,ako.to herojska hercegovina ne shvati.onda.i zaslužuje.da je pljačkate i kažnjavate,iz samo vama znanih razloga.

Name

Drinjaca

23.06.2018 17:38

Nigdje Sinise Mijatovica haha

ODGOVORITE
Name

Marko polo

23.06.2018 17:45

Nego ti reci javnosti sta ce biti sa rudnikom ljubija dali je baja prodo ili sta ce biti poslije izbora sa rudnikom???

ODGOVORITE
Name

Одговор

23.06.2018 20:33

Како је у Путевима, Водама, Железницама и другим фирмама тако ће бити народу. Како је у Трио-копу, Кеси, Легенду, Приједорпутевима, Марјановићу тако ће бити елити.

Name

Pero

24.06.2018 06:11

Jesu i vasi napravili cuda na nivou BiH. Stvarno ste za primjer i imate doslednu politiku.

Name

beograd na vodi

23.06.2018 17:49

Sta rece Markan obican covjek i ekonomija da nisu skoro izbori kad se sjeti obicnog covjeka i ekonomije.Pitanje za dvanaest godina kolaboracije sa SNSD koju ste fabriku napravili jebo vas otac lopovski pa zar mislite dasu ovi glasaci potpuno izlapili.Nego Markane nemoze obican covjek da shvati da mogu na takvim pozicijama da budu toliki hostapleri lazovi lopuvi toje problem obicnog covjeka a ne daje glup.Stoste ti i Milokrad palamudili , i tome dode kraj jebiga dosta vam je i bilo potaman.

ODGOVORITE
Name

Direkt

23.06.2018 17:52

Cilj kao i dosad sto je, samo sto nikako da naciljaju.

ODGOVORITE
Name

Ripli

23.06.2018 18:44

Pa Marko sta ti je sa Želneznicama RS.

ODGOVORITE
Name

Plavsic

23.06.2018 18:58

Što izdadoste predsednicu

ODGOVORITE
Name

Biljka herbarijum

23.06.2018 21:27

Kako mentor kaže...pridje čovjek, kaže neku šifru, Marko se uozbilji i sasluša čovjeka...pa uradi šta mu je rečeno.

Name

@#@

23.06.2018 20:50

Ви што сте знали то сте и урадили заједно са својим коалиционим партнерима уништили сте РС коју су борци створили а сад без посла због вас дезертера једва преживљавају. Доста празних обећања и лажи. Како вас деценију ипо није срамота народ лагати. Отјераште нам младост недај Боже ако останете још само годину РС више неће бити јер је овом политиком полако гасите.

ODGOVORITE
Name

Zauvjek

24.06.2018 06:10

Ne znam nikako kojim očima gledate u budućnost.U Nevesinju od Tita se više nije gradilo.

Name

Tomo

24.06.2018 06:14

Prijatelju ne mozes samo komentarisat Marka. Jedini covjek koji pruza otpor kada nesto nije u rediu. A tvoji dosli su na vlast na nivou BiH. Nista ni uradili vise ni vecine nemaju. Dajte nesto osim pljuvacine i kontriranja. Marko je politicar a ostalo je ostalo.

Name

Mitar

24.06.2018 05:03

Upravo tako! Mozete pljuvat, pricat sta hocete, Pavic sto obeca i uradi. U oktobru glas ides DNS.

ODGOVORITE
Name

Radnik Zeljeznica

24.06.2018 05:40

Od 2011 do 2016 director iz DNS dug prema meni 5000 km nisam tuzio , za novu godinu otislo oko 400 radnika a dugovi I dalje rastu samo u 2018 nijedan prevoz 4 topla obr a uslovi rada dase neprica a kancilarije idalje pune tako to radi DNS samo pravi domacin moze izvuci zelj I sve ostale firme a ovakva politika nikad samo uhljebi

ODGOVORITE
Name

Slobodan

24.06.2018 06:09

Marko samo naprijed. Dobro je postoji, ali za razliku od ostalih ste daleko ispred. Ovi sto galame i pljuju nema nista od njih. Nist nisu uradili. Srecno i samo naprijed

ODGOVORITE
Name

Neće bidne

24.06.2018 07:30

Zlobnici vele da željeznica u Federation posluje uspješno, sa pozitivnim finansijskim rezultatom, bez dugova, sa novim kompozicijama. Lažu. Bajke pričaju. Narod zavaravaju. Partiju DNS 'oće da oblate.

ODGOVORITE
Name

Zlatibor

24.06.2018 08:00

Kake su to stranke u kojima su papci vodeci.Ovi su raskucili svoje stranke i presli u taj vas dns samo iz licnih razloga.Narode glavu gore

ODGOVORITE
Name

Darko

24.06.2018 08:01

Pavicu, dokazno i odgovorno. Ovi sto prozivaji neka urade sto ste vi uradili i imace rezultate.

ODGOVORITE
Name

Drr mrr

25.06.2018 18:54

O kakvoj ekonomiji i obicnom covjeku vi pricate sta ste radili do sada pa na vlasti ste a dotakli smo dno koga vi folirate DNS.

ODGOVORITE