Poruka na jakni Melanije Tramp

Prva dama SAD Melanija Tramp našla se na meti kritika zbog jakne sa natpisom "Mene nije briga, a tebe", koju je nosila prilikom posete centru u Teksasu gde su smeštena deca migranata.

Svijet 22.06.2018 | 13:18
Poruka na jakni Melanije Tramp
Reč je o "Zarinoj" jakni od 39 dolara, a natpis je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama.

Portparolka Melanije Tramp je rekla da "nema skrivene poruke" u izboru odeće prve dame SAD.

Ovim povodom oglasio se i američki predsednik Donald Tramp koji tvrdi da se poruka na jakni njegove supruge odnosi na medije koji objavljuju lažne vesti.

"Natpis 'Mene nije briga, a tebe' na jakni koju je nosila Melanija odnosi se na medije koji objavljuju lažne vesti. Melanija je shvatila koliko su nepošteni i više je nije briga", napisao je Tramp na Tviteru, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Melanija Tramp je fotografisana sa jaknom prilikom ulaska u avion i u automobilOna nije viđena da nosi jaknu kada je stigla u Teksas, ali je imala na sebi kada se vraćala u Vašington.

Melanija Tramp je obišla prihvatilište za decu u Makalenu, dan nakon što je njen suprug potpisao izvršnu uredbu, kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka.

Prva dama zatražila je da deca budu ponovo ujedinjena sa svojim porodicama "što je pre moguće".

Tramp je u sredu potpisao izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka, ali je napomenuo da će se nastaviti politika "nulte tolerancije", koja podrazumeva krivično gonjenje svih odraslih osoba koje su uhvaćene kako prelaze granicu nelegalno.

Komentari / 0

Ostavite komentar