PL: "Vatreno" krštenje za Emerija, Siti pa Čelsi na startu!

Premijer lige saopštila je raspored za sledeću sezonu 2018/2019, a paklen početak imaće Arsenal.  Srpski duel na startu Premijer lige? Ako Slaviša Jokanović i Aleksandar Mitrović ostanu u Fulamu u prvom kolu će se nameriti na gradskog rivala, Kristal palas u kojem igra Luka Milivojević. Totenhem igra na svom novom stadionu.

Fudbal 14.06.2018 | 19:00
PL: "Vatreno" krštenje za Emerija, Siti pa Čelsi na startu!
"Tobdžije" će se novim menadžerom Unajem Emerijem novu eru početi na najteži mogući način, na premijeri dočekuju branioca titule Mančester siti, a potom gostuju Arsenalu.

Mančester junajted sezonu počinje na Old Trafordu protiv Lester sitija, Liverpul čeka Vest Hem, Totenhem gostuje Njukaslu, dok Čelsi putuje u Hadersfild.

Što se tiče gradskih derbija, mančesterski su na programu 10. novembra i 16. marta, severnog Londona između Arsenala i Totenhema 1. decembra i 2. marta, kada je na programu i derbi Merzisajda između Liverpula i Evertona. 

Slaviša Jokanović će sa svojim Fulamom, ukoliko slučajno ne pronađe drugi angažman, trenerski debi u Premijeršipu imati na Krejven Kotidžu protiv gradskog rivala Kristal Palasa. 

S druge strane, Dušan Tadić će sa svojim Sautemptonom krenuti protiv Barnlija, takođe na svom terenu. Gde će prvo kolo PL dočekati preostali reprezentativci Aleksandar Mitrović (Njukasl, igrao na pozajmici za Fulam) i Marko Grujić (Liverpul, pozajmica u Kardifu), ostaje tek da se vidi. 

Totenhem je saopštio da će prvi meč kao domaćin u novoj sezoni, protiv Fulama u drugom kolu, igrati na Vembliju koji mu je bio dom i proteklih 12 meseci, dok će debi na novom stadionu imati protiv Liverpula 15. septembra. 

Srpski duel na startu Premijer lige? Ako Slaviša Jokanović i Aleksandar Mitrović ostanu u Fulamu u prvom kolu će se nameriti na gradskog rivala, Kristal palas u kojem igra Luka Milivojević. Totenhem igra na svom novom stadionu.

Da li će Slaviša Jokanović i Aleksandar Mitrović, heroji Fulama, ostati u tom londonskom klubu i u nastupajućoj sezoni, videćemo.

Ako Jokanović ne pređe u komšiluk, u londonski Čelsi, a Fulam otkupi Mitrovićev ugovor, onda ćemo na startu nove sezone Premijer lige (11. i 12. avgust), gledati srpski duel: Fulam - Kristal palas, za koji nastupa Luka Milivojević.

Nova sezona Premijer lige počinje 11. avgusta.

Premijer liga, 1. kolo:

Bornmut – Kardif
Arsenal – M. Siti
Fulam – Kristal Palas
Hadersfild – Čelsi
Liverpul – Vest Hem
M. Junajted – Lester
Njukasl – Totenhem
Sautempton – Barnli
Votford – Brajton
Vulverhempton – Everton

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar