Nacrtana utakmica za Mitra i fazoni čika Bore Mundijala...

Priča o Mitroviću kao potencijalnom i naručenom meč-vineru u jednoj od onih istorijskih utakmica dobila je na intenzitetu tokom priprema u Austriji. Podigao je samopouzdanje do gornje granice. . . A to će biti nam biti potrebno u nedelju Samari.

Fudbal 15.06.2018 | 00:00
Nacrtana utakmica za Mitra i fazoni čika Bore Mundijala...
Brenidrani kačket je gotovo svakodnevno sastavni deo autfita Aleksandra Mitrovića od kada je sa ostatkom srpskog nacionalnog tima stigao u Svetlogorsk.

Možda se tako krije i od znatiželjnih pogleda ovdašnjeg življa, ali gledajući fragmente duela između Kostarike i Belgije istina o golgeteru Njukasla sa doskorašnjim prebivalištem u domu Fulama je jasna - on bi trebao i morao da bude čovek odluke u nedelju protiv selekcije iz Centralne Amerike i podari nam uspešan start na Mundijalu. Naravno, ako se u naredna četiri dana oporavi od udarca zadobijenog u Austriji zbog čega su se i u ekspediciji naše selekcije prilično uplašili.

Nije za takvu konstataciju potrebno veliko fudbalsko znanje, niti trikovi iz prebogate trenerske kuhnije legendarnog Bore Mulutinovića. Kao selektor Kostarike popularni Bora Mundijal je na trening Brazila odneo mrtvog pevca, jer je istraživao alternativne običaje i verovanja tog velikog naroda i došao do saznanja da se Brazilci toga plaše više nego vampir belog luka.

Selektoru Srbije Mladenu Krstajiću neće biti potrebno lukavstvo, one simpatične šibicarske podvale, tako tipične za stručnjake sa balkanskog područja (o tome Ćiro Blažević može knjigu da napiše). On ima trijumf na dlanu, potrebno je samo da iskoristi velike mogućnosti Aleksandra Mitrovića koje je dobio u nasleđe. Za sadašnjeg selektora Srbije udruženim snagama su radili bivši kormilar Slavoljub Muslin i aktuelni trener Fulama Slaviša Jokanović.

Oni su od Aleksandra Mitrovića stvorili prekaljenog golgetera, iako u krštenici piše da je prvi napadač Srbije rođen 1994. godine. I ne samo to. Utakmica Kostarike protiv Engleske, a ponajviše Belgije kao da su malo rasteretile atmosferu u dobro čuvenom hotelu u Svetlogorsku. Čak se i Duško Tošić nasmejao tokom monologa o prvom rivalu na Mundijalu i njihovim vrlinama, jer je video ono što su svi videli. Da Kostarika nije imala rešenje za Lukakua koji ih je "podavio kao mačiće". Asistirao je, razgrtao leđima, odigravao povratne lopte, od defanzivnog bloka ispred Kejlora Navasa napravio zgarište.

Radio je sve ono što Aleksandar Mitrović ume i čemu je naučen u Engleskoj. Ova priča o Mitru kao potencijalnom i naručenom meč-vineru u jednoj od onih istorijskih utakmica, dobila je na intenzitetu tokom priprema u Austriji. Protiv Čilea je delovao teško, čak i umorno. I kada je uspevao da čuva loptu, delovalo je da to radi sa tegovima na nogama. U sudaru sa Bolivijom je bilo mnogo bolje. Osetio je krv na kopačkama rivala i grizao kao ajkula. Podigao je samopouzdanje do gornje granice... A to će biti nam biti potrebno u nedelju Samari.

"Osećam da se sprema nešto veliko", bile su reči Aleksandra Mitrovića na početku priprema.

Možda je on tako nesvesno najavio sopstvenu ulogu života. Naravno, Mitrović je tip napadača koji živi od učinka ekipe. Formacija Kostarike sa trojicom štopera verovatno će mu skratiti polje delovanja, ali ako Orlovi budu sinhronizovani, disciplinovani i dovoljno kreativni, ne sumnjamo da će snažni napadač znati da obraduje naciju. Posebno što ima poseban "link" sa Mladenom Krstajićem. Ako su Milivojević iBranislav Ivanović slatke i gorke muke selektora Srbije, onda je Mitrović sigurica. Ili bi tako trebalo da bude.

Posebno, jer je Mitrović u kvalifikacijama postigao šest golova i to sve na različite načine. A raznovrsnost će biti jedna od ključnih parametara uspeha u nedelju. Posle revije golova u Čempionšipu Aleksandar Mitrović je spreman za ulogu života. Neka prva klapa padne u nedelju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar