Oštro: Ozil i Gundogan da ne igraju na Mundijalu!

Nekadašnjem reprezentativcu Nemačke zasmetala je fotografija Mesuta Ozila i Ilkaja Gundogana sa predsednikom Turske o kojoj se priča ovih dana. . .

Fudbal 11.06.2018 | 09:15
Oštro: Ozil i Gundogan da ne igraju na Mundijalu!
Neočekivana bura u Nemačkoj i kvarenje atmosfere pred Mundijal.

I sve zbog nepromišljenog poteza...

Mesut Ozil i Ilkaj Gundogan sastali su se sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom prethodnog meseca, fotografisali se, a prilikom tog susreta oslovljavali su ga i sa "moj predsedniče", pošto obojica vuku poreklo iz Turske iako su rođeni u Gelzenkirhenu.

To se nije dopalo Savezu, a ni navijačima koji su Gundogana u generalnoj probi protiv Saudijske Arabije izviždali svaki put kada bi imao loptu.

Isto bi verovatno bilo i sa Ozilom da meč nije propustio zbog povrede.

Joahim Lev je pokušao da umiri strasti pozvavši navijače da zaborave ovaj potez i budu jedinstveni sa "pancerima", ali je "ulje na vatru" dolio nekadašnji reprezentativac Mario Basler u intervjuu za "Bild".

"Ako navijači budu zviždali Ozilu i Gundoganu tokom prvog meča na Mundijalu - Lev mora da reaguje i izvede ih iz igre. Ne treba da igraju do kraja prvenstva pošto tako rizikujemo da ne osvojimo titulu", kazao je fudbaler koji je devedesetih nosio dres "elfa".

Ponovo se "obrušio" i na Ozila koga je i ranije kritikova.

"Ozil je precenjen. I da odigra 100 mečeva za reprezentaciju... Za mene, on je samo igrač koji sledi, iako ima sjajne kvalitete ne pojavljuje se u velikim utakmicama".

Videćemo koliko će sve ovo uticati na reprezentaciju Nemačke koja u poslednjim prijateljskim utakmicama protiv Austrije i Saudijske Arabije nije bila ni blizu onog nivoa kada je "mlela" u kvalifikacijama.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar