Gece čeka Klopov poziv!

"Posrnuli" ofanzivac Borusije iz Dortmunda kaže da je menadžer Liverpula želeo da ga dovede iz Bajerna pre dve godine.

Fudbal 17.06.2018 | 11:00
Gece čeka Klopov poziv!
Mario Gece (26) je leta 2013. godine postao najskuplji nemački fudbaler svih vremena, kada je Bajern aktivirao klauzulu u njegovom ugovoru sa Borusijom iz Dortmunda i doveo ga za 37 miliona evra.

Prve dve sezone u Bavarskoj bile su za njega prilično dobre, u tom periodu je postigao i pobedonosni pogodak u finalu Svetskog prvenstva protiv Argentine, ali je 2015/16 počeo da gubi korak, kasnije će se ispostaviti zbog miopatije, mišićne bolesti koja ga je potpuno odvojila od terena od februara do jula 2017. godine.

U međuvremenu se Gece već vratio iz Bajerna u Borusiju, gde u poslednje dve sezone nije uspeo da se vrati na nekadašnji nivo, pa ga zato nije bilo ni na širem spisku selektora Joakima Leva za Mundijal u Rusiji.

On je u dokumentarnom filmu "Biti Mario Gece" otkrio da bi voleo opet da sarađuje sa Jirgenom Klopom, sa kojim je u dresu Borusije osvojio Bundes ligu i došao do finala Lige šampiona, kada je transfer u Bajern već bio gotova stvar...

"Kada sam odlučio da odem iz Bajerna, Klop je hteo da me dovede u Liverpul i ja sam takođe bio zainteresovan da ponovo udružimo snage. Ta želja i dalje postoji. On je trener svetskog kalibra i odlazak u njegov tim je uvek opcija. Iz Bajerna sam se vratio u Dortmund, ali to nije bila odluka uperena protiv Klopa i Liverpula, naprotiv", poručio je Gece.

Liverpul je u protekle dve godine napravio veliki napredak, ovog proleća bio je na pobedu od trofeja Lige šampiona, tako da je sada pitanje da li bi Gece uopšte imao mesta u timu sa "Enfilda".

Klop na ofanzivnim pozicijama za sledeću sezonu želi da se pojača Nabilom Fekirom iz Liona i Đerdanom Šaćirijem iz Stouka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar