Pao s konja na slavlju kraljice

Kraljica Elizabeta II, najpopularnija vladarka Velike Britanije, juče je proslavila 92. rođendan, a u Londonu su u njenu čast pjevale najveće zvijezde današnjice.

Svijet 10.06.2018 | 10:38
Pao s konja na slavlju kraljice
Britanska kraljica svake godine slavi dva rođendana. Prvi je njen pravi rođendan 21. aprila, koji obično obilježava u krugu porodice, a drugi je njen "zvanični" rođendan druge subote u junu, koji se obilježava velikom državnom proslavom.

Velika povorka koju je činilo više stotina vojnih zvaničnika, kretala se oko Bakingemske palate. Ipak, jedan vojni zvaničnik na konju je tokom ceremonijalne parade, usporio tradicionalni izlazak kraljevske porodice na balkon.

Incident koji se prepričava sa rođendana kraljice desio se kada je maršal pao sa svog konja. Maršal Čarls Gutrie (79) pao je na glavu dok je jahao tokom vojne parade "Pozdrav bojama" u Londonu, prenose strani mediji.

Policija je odmah prišla da mu pomogne, ukazana mu je pomoć, a onda je hitno prebačen u bolnicu. Pretpostavlja se da se Čarls onesvijestio, prije nego što je skliznuo sa konja.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da vojni zvaničnik kolabira na rođendanu kraljice Elizabete II. To se takođe dogodilo i 2016. godine, kada se gardista samo srušio.

(Blic.rs)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Па

10.06.2018 08:51

Шта ће ова сједовина на коњу ( 79 ) ?

ODGOVORITE
Name

Kraljica

10.06.2018 13:38

A ko toj staroj matorki slavi rođendan!!

ODGOVORITE
Name

Sa strane

10.06.2018 21:25

Šta će đuturum na konju?

ODGOVORITE