Poznati svi detalji Račićevog transfera...

Zvezdi i 20 odsto od sledeće prodaje! Zvezda dobila novac na ruke, ali i dodatne garancije za budućnost.

Fudbal 10.06.2018 | 14:45
Poznati svi detalji Račićevog transfera...
"Sada je mnogo lakše praviti novac, lakša je naša pozicija u pregovorima sa sponzorima, kao i formiranje cene igračima. Nije isto kada se prodaje igrač iz Lige Evrope ili kada pokušaš da ga prodaš iz blata naše lige".

Ovim rečima generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić objasnio je poziciju Crvene zvezde posle sezone u kojoj je osvojena šampionska kruna, a kao vrhunac iste obeleženo je prvo učešće u grupnoj fazi Lige Evrope posle pune decenije čekanja. Zvezdin budžet u međuvremenu dodatno je ojačan prodajom Uroša Račića Valensiji, što je donelo finansijsko blagostanje pred veliku ofanzivu na pojačanja koja bi ovog leta trebalo da prave razliku. 

Potvrdu Račićevog transfera na Mestalju doneo je i lokalni dnevnik Super Deporte, inače poslovično upoznat s dešavanjima u klubu. Pomenuti izvor navodi da je sportski direktor Slepih miševa Pablo Longorija dobio zeleno svetlog vlasnika Petera Lima da zatvori posao sa Crvenom zvezdom i dovede mladog vezistu, koga na istoku Španije vide kao zalog za budućnost i kalibar dostojan Valensijine opreme. 

Tom prilikom otkriveni su i svi detalji posla između Crvene zvezde, Uroša Račića i Valensije. 

Crvenoj zvezdi će na ime obeštećenja pristići 1.700.000 evra, plus još 20 odsto od buduće prodaje! Što se Račića tiče, on će potpisati četvorogodišnji ugovor vredan 750.000 evra po sezoni.

Kako se navodi, Račić najverovatnije neće ići nigde na pozajmicu, već će postati peti centralni vezista u sistemu trenera Marselina Torala uz Kondogbiju, Peraha, Solera i Kokelana i spreman je da prihvati nešto manju minutažu kako bi učio od saigrača i šefa struke.

Valensija će, podsetimo, igrati Ligu šampiona naredne sezone.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar