Radi veza Žorž Mendeš - Vulverhempton!

Višak u Benfiki, pa pravac u Premijer ligu! Na pozajmicu sa pravom otkupa…

Fudbal 12.06.2018 | 09:00
Radi veza Žorž Mendeš - Vulverhempton!
Daleko od toga da je imao idealnu sezonu iza sebe, ali ako ništa drugo Raul Himenez ima superagenta Žorža Mendeša da mu čuva leđa, pa bi od leta mogao da zaigra za Vulverhempton.  Meksički reprezentativac je, tvrde portugalski mediji, na pragu selidbe na Molino gde će se pridružiti brojnim igračima koji su tamo stigli iz Primeire.

I koji su imali nemerljiv doprinos za promociju Vulverhemtona iz Čempionšipa. Ruben Neves, Diogo Žota, Ivan Kavaleiro, Helder Kosta, da ne nabrajamo dalje.

Sada izgleda i Himenez. S tim da nije baš najjasnije koliko će posao koštati. Zna se da je u pitanju jednogodišnja pozajmica sa pravom otkupa. O Žogo piše o sumi o 5.000.000 za pozajmicu plus 35.000.000 za otkup ugovora ako obe strane budu zadovoljne. A Bola pominje varijantu 3.000.000 + 38.000.000. Na osnovu onoga što je ove sezone pokazivao u Benfiki nije baš da i vredi tolike pare. Ali ovih nekoliko miliona za pozajmicu – to i nije toliki rizik za engleske klubove. Za dalje ćemo da vidimo.

Vulverhemton će takođe preuzeti na sebe i obavezu da Himenezu isplaćuje platu: okruglo 1.000.000 godišnje.

Benfika je svakako zadovoljna. Himenez je svakako postao višak posle dolaska napadača meksičkog Pumasa Nikolasa Kastilja, te Fakunda Fereire iz Šahtjora. Sada lisabonskim Lavovima ostaje da nađu klub i za Harisa Seferovića.

Zadovoljan će svakako biti i Himenez, Premijer liga mu je bila san. Samo je pitanje da li će moći da se izbori za minute i pokaže. U suprotnom, nazad na Luž, a Benfika ga neće prodati jeftino imajući u vidu da ga je Atletiko pre tri godine platila 22.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar