Ko će kupiti najskuplju vilu?

Raskošna vila sa 14 spavaćih soba, koja je nekada pripadala kralju Leopoldu II od Belgije, trenutno je stavljena na prodaju po cijeni od vrtoglavih 410 miliona dolara.

Svijet 09.06.2018 | 17:34
Ko će kupiti najskuplju vilu?
Vila naziva "Les Cedres", koja se nalazi u Francuskoj, ukoliko bude prodata po ovoj cijeni, postaće najskuplja nekretnina svih vremena.

Fotografije koje su nedavno objavljene u javnosti prikazuju ovo zdanje koje je staro 187 godina u svom njegovom sjaju.Vila je prvobitno izgrađena za kralja Belgije, koji je koristio ovaj objekat za skladištenje blaga koje je njegova zemlja sakupljala u Kongu.

Luksuzno zdanje je 15 godina nakon smrti kralja Leopolda kupila porodica Lapostol, koja se bavila proizvodnjom skupocjenih alkoholnih pića.Vila je u posljednjih nekoliko godina u vlasništvu italijanskog giganta u proizvodnji "Camparija", a oni su objavili prodaju ovog zdanja u oktobru prošle godine.Vila "Les Cedres" izgrađena je 1830. godine, a korištena je i za uzgoj maslina.

Objekat sa 14 spavaćih soba dolazi sa olimpijskim bazenom, kao i rajskim prilazom obali.Vila takođe ima baštu, koja je proglašena za jednu od najljepših u Evropi, a uključuje 35 hektara travnjaka, sa 15.000 različitih biljaka i 20 staklenika, u kojima se nalaze rijetke tropske biljke.

Pored toga, unutar ovog zdanja nalazi se velika dvorana za bal, a iza vile su štale, koje imaju kapacitet za 30 konja. Trenutni vlasnici ovog zdanja objavili su da su dobili nekoliko ponuda za kupovinu od biznismena koji dolaze sa Bliskog istoka, kao i ponude nekoliko kupaca iz Sjeverne Amerike.Ukoliko ova vila bude prodata, prihod od prodaje biće ravnomjerno raspoređen akcionarima firme "Campari".

(Nezavisne novine)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sinj

09.06.2018 19:17

Evo šanse za da potroše naše pare. VUKOTA DO POBEDE

ODGOVORITE
Name

eto

09.06.2018 21:09

Nije po mom ukusu

Name

Ima

10.06.2018 18:19

Kupac iz laktasa ...