Real opet pobijedio Barsu!

Još jedan tinejdžer za 45. 000. 000 evra! Tandem budućnosti za 90. 000. 000 evra!

Fudbal 09.06.2018 | 21:00
Real opet pobijedio Barsu!
Otkako je Barslona pobedila Real Madrid u trci za Nejmara, a potom i za Andrea Gomeša gde se baš i nije usrećila, Madriđani odnose jednu za drugom pobedu nad ljutim rivalom u prelaznim rokovima.

Prošlog leta je Real za 45.000.000 evra kaparisao brazilsko čudo od deteta Vinisijusa Žuniora iz Flamenga, a sada je Barsi skinuo još jednu veliku želju - Rodriga! Kraljevski klub će i za ovog brazilskog 17-godišnjaka platiti 45.000.000 evra i odneti ga ispred nosa Barseloni.

Katalonci su mesecima pokušavali da kaparišu momak kojeg vide kao Nejmarovog naslednika, ali repovi prošlosti i neki raniji gresi su im sada stigli na naplatu. Barsi se osvetilo što je varala prilikom Nejmarovog transfera i podmićivala fudbalerovog oca, pa je sada dobila blokadu u pregovorima za Rodriga.

Real Madrid je to munjevito iskoristio i uspeo da posle VinisijusaŽuniora, rezerviše i krilo Santosa. Marka javlja da je Real sve dogovorio sa Santosom oko transfera teškog 45.000.000 evra za mladića koji je obeležio start brazilskog prvenstva. Pre nekoliko dana je postigao het-trik za samo 19 minuta i dodatno požurio Real Madrid.

Santos je pokušavao da podigne otkupnu klauzulu igrača na 100.000.000 evra kada je video da su se velike ribe upecale, ali maldić nije želeo novi ugovor i Santos je na kraju prihvatio ponudu Reala. Profit će podeliti sa porodicom i menadžerima mladog igrača koji drže 20 odsto njegovog ugovora.

Rodrigo će se Realu najverovatnije priključiti u januaru 2019. a do tada će ostati na pozajmici u Santosu. Što se tiče Vinisijusa Žuniora kojieg su kaparisali pre godinu dana za istu sumu, on će već ovog leta početi pripreme sa prvim timom, a potom će biti doneta odluka da li ostaje ili ode na pozajmicu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar