Zvezda ''krade'' Obradovićevog plejmejkera?!

Džo Regland, košarkaš Lokomotive Kuban koju vodi srpski trener Saša Obradović, napustiće ekipu, a ujedno je i ponuđen Crvenoj zvezdi.

Košarka 08.06.2018 | 22:45
Zvezda ''krade'' Obradovićevog plejmejkera?!
Regland ponuđen Zvezdi! I Galatasaraj zainteresovan za ovog košarakaša.

Američki plejmejker će posle godinu dana u Kubanju napustiti taj ruski klub, a kako prenosi renomirani košarkaški portal Sportando sledeća destinacija mu je Beograd.

Regland je minule sezone u VTB ligi beležio 12 poena i 3,8 asistencija u proseku, dok je dobar bio i u Evrokupu sa 11,7 poena i 3,7 asistencija po meču.

U karijeri je još nastupao i za Mursiju, Avelino, Kantu, Karšijaku i Armani iz Milana.

Dvadesetosmogodišnji plejmejker je za sada samo ponuđen crveno-belima, a za njegove usluge zainteresovan je i turski Galatasaraj.

Crvena zvezda će naredne sezone nastupati u Evrokupu, posle dugog perioda igranja Evrolige.

Ovaj plejmejker je proveo sezonu u ruskom timu gde je prosečno ubacivao 12 poena u VTV ligi uz četiri asistencije i dva skoka. U Evrokupu je davao 12 poena uz dva skoka i četiri asistencije.

Regland je ponuđen Zvezdi za sledeću sezonu, ali bi konkurencija Zvezdi mogao da bude Galatasaraj.

Regland ima 28 godina, a u Evropi je od 2012. godine. Igrao je za Mursiju, Kantu, Armani Milano, Karšijaku, Avelino, a ovu sezonu za nama proveo je u Lokomotivi Saše Obradovića.

Igra na poziciji jedan i dva. Izašao je na draft 2012. godine, ali nije bio draftovan. Tada je dobio i pasoš Liberije. To znači da može da bude računat kao igrač iz Evropske unije zbog Kotonu Ugovora.

Igrao je prošlu sezonu u Evrokupu, tako da mu sa te strane ne bi bio problem da igra i sledeće sezone za Zvezdu u ovom takmičenju.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar