Srpska lista traži sastanak

Srpska lista zatražila je hitan sastanak sa Aleksandrom Vučićem zbog odluke kosovskog parlamenta da usvoji Sporazum o carinskom ujedinjenju Kosova i Albanije.

Srbija 07.06.2018 | 07:44
Srpska lista traži sastanak
Takvo delovanje kosovskog parlamenta zahteva da se predstavnici Srpske liste hitno sastanu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navodi se u saopštenju Srpske liste, koja je reagovala na usvojenu odluku kosovskog parlamenta.

Srpska lista je u saopštenju ocenila da je Sporazum potpuno neprihvatljiv i predstаvljа proizvod političkog nаsiljа u Skupštini u Prištini. 

"Srpska listа ovаkvu odluku vidi kаo jаsnu mаnifestаciju velikoаlbаnske politike Ovakvo delovаnje je potvrdа potrebe nаjhitnijeg sаstаnkа predstаvnikа Srpske liste s predsednikаom Vučićem", navodi Srpska lista. 

Prošle srede kosovski poslanici podržali su Nacrt rezolucije kojom se ukida kontrola kretanja putnika na prelazima sa Albanijom. 

Kosovski parlament usvojio je sporazum o objedinjavanju carina Prištine i Tirane, javlja portal "Juropijan Vestern Balkans". 

Kako navodi, za sporazum je u utorak glasalo 67 poslanika, jedan je bio protiv, dok je jedan bio uzdržan. 

Portal navodi da je 69 prisutnih poslanika u parlamentu glasalo za nacrt rezolucije o primeni sporazuma izmedju Prištine i Tirane, nakon što je u ponedeljak održana debata na plenarnoj sednici.

(Beta)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Sasa

07.06.2018 05:50

I kod nas vecina moze da radi sta hoce. Dignu ruke i izglasaju. Ne moze vam Vucic tu nista pomoci. Hardinaj je vas predsjednik.

ODGOVORITE
Name

SAMY

07.06.2018 07:30

Onaj što je tražio traktor dobio je, onaj kome je prokišnjavala kuća dobio je krov i još jedan je tražio ovce i koze i dobio je, to su vaši zahtjevi, dobili ste što ste tražili,to su vaši interesi a kolega iz srpske liste je bio kod Haradinaja na na proslavi 18 godina stranke pa su se možda tamo sve dogovorili.

Name

Tuzlak

07.06.2018 05:54

Pa rece Dodik "nisu granice bogom date". Pljeskali ste budali juce a sad ko nemoze. Lakse ce vam biti kad shvatite u kojem vremenu zivite.

ODGOVORITE
Name

Re Tuzla

07.06.2018 06:25

pa Dodik je tvrdio da RS ne postoji, pa da BiH ne postoji, pa da ce odrzati referendum o samostalnosti RS, pa da granice nisu bogom dane. Covjek ima dijagnozu, lijepo je pokazao na sudu.

Name

Zvornik

07.06.2018 06:40

Pa kod Srba sve moze al kad neko drugi pomjera granice tad je frka.

Name

Draganče

07.06.2018 06:06

Samo vi slušajte Vučka...posle vam nije djavo kriv, sami ste sebi zapržili čorbu...fino bilo se opariti, odelce, dnevnice, ovo-ono...e, sad ide plaćanje fakture za sve! Izdali ste narod zarad ličnih interesa, šta sad kukate?

ODGOVORITE
Name

SPECIJALNE VEZE

07.06.2018 06:48

Zašto i KiM ne može imati sa Albanijom SPECIJALNE I PARALELNE VEZE!? Srbi "vole pozorište, ali ne u svojoj kući"!!!

ODGOVORITE
Name

Koja blamaza SNS

07.06.2018 06:54

Pa Vučić vas naterao da sa Haradinajom formirate vlast i vi ste to i ucinili.Dali toj vlasti legitimitet i izdali ste Srbe na Kosovu.Sad kobajagi tražite susret sa tim Vucicem jer kao nešto niste zadovoljni.A od prvog dana služite Haradinaju kao ikebana,obukli ste nova odijela,sjeli u dobra auta i milo vam sto ste i vi neka vlast.Niko i ništa ste kao i vas Vodja i jedino sto ste eliminisali rodoljube i čestite Srbe zarad para i lažne vlasti.Mars bitange jedne.

ODGOVORITE
Name

dok

07.06.2018 07:01

Hahaha, traže sastanak sa Vučićem, hahaha. Pa zar oni nisu dio vladajuće koalicije, zar nisu tvrdili da mogu srušiti vladu Kosova, zar nisu Haradinajevi koalicioni partneri? Haha...

ODGOVORITE
Name

Hazim

07.06.2018 07:51

Kod albanaca nema merhamettluka i sažaljenja kao kod bošnjaka. A milo za drago to je samo ispostava računa sa zakašnjenjem. Šteta je samo za civile a ovi sa listom svi su već svoje porodice smjestili u Beograd. Teško samo običnom čovjeku

ODGOVORITE