Prestižna nagrada bolnici ''Sveti Vid''

Na Internacionalnom kongresu inovativne oftalmologije EYE ADVANCE u MUMBAI, 2. Juna 2018. godine, u organizaciji Internacionalne Akademije za napredak i inovacije, specijalna nagrada je pripala SVETOM VIDU za izvanrednu prezentaciju u polju hirurških rješenja. Kongres Inovativne oftalmologije se održava svake dvije godine sa prikazom jedinstvenih, inovativnih rjesenja za različite oftalmološke probleme.

Srbija 06.06.2018 | 17:23
Prestižna nagrada bolnici ''Sveti Vid''
Sveti vid je prvi put 2008. godine ponio prvu nagradu za jedinstveno hirurško rješenje slučaja teške hemijske povrede oka, sa rekonstruktivnim zahvatima rađenim periodično, korak po korak, planski , u intervalu od 5 godina.

Rad je u okviru Američke Akademije za oftalmologiju, prezentovan kao edukativni primjer širom svijeta.



Ponovo, nakon 10  godina , nagrada je uručena Specijalnoj bolnici ''Sveti Vid'' za izvanredne prezentacije kojima je obuhvaćena problematika primjene implanata u oftalmologiji u specifičnim situacijama.



Zlatna nagrada za izvanrednost u hirurgiji i primjer u oftalmološkoj praksi, jednom od najvećih hirurga XX i XXI veka, koji je dao veliki doprinos razvoju oftalmologije, pripala je profesoru Dr Pavelu Rozsivalu.



Zahvaljujući profesoru Rozsivalu i Svetom vidu iz Beograda, ove vrhunske mogućnosti dostupne su našim ljudima, nadomak doma.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar