Mamić u BiH: Ne dolazim na izricanje presude!

"Neću doći u Osijek. Otišao sam pronaći mir. Mogu se vratiti kad želim. Idem se pomoliti Gospi", rekao je Zdravko Mamić.

Fudbal 06.06.2018 | 09:15
Mamić u BiH: Ne dolazim na izricanje presude!
Zdravko Mamić napustio je Hrvatsku i nalazi se u Bosni i Hercegovini, u Međugorju, saznajeIndex.hr.

Mamića neće biti na sutrašnjem izricanju presude u Osijeku, gdje mu se posljednjih mjeseci sudilo za izvlačenje 112 milijuna kuna iz Dinama.

"Neću doći u Osijek. Otišao sam pronaći mir. Mogu se vratiti kad želim", rekao je Mamić u razgovoru za Index i dodao:

"Penjem se na brdo ukazanja. Idem se pomoliti Gospi. Znaju ljudi da sam ovdje. Zašto bi se stidio, idem tamo gdje ću naći svoj mir. Ne treba mi nemir. Bilo bi potpuno normalno da zastane suđenje i da se provede istraga, da se isti čas prekine suđenje", rekao je Mamić za Index.

Istakao je da će i sutra biti u Međugorju. Tamo je, kako je rekao sam. S njim nisu ni brat Zoran, koji je takođe optuženik u procesu, a danas popodne bio je u Zagrebu, ni porodica.

Mamić je na kraju rekao da mu je najvažniji mir i da bi odlazak u Osijek na izricanje presude kod njega izazvao negativnu energiju te da ne želi da mu išta uništi mir. Ponovio je da u slučaju optužbi USKOK nije utvrdio nikakvu štetu u Dinamu, prema tome i nikakvo krivično djelo, već je Dinamo pravno lice koje je sklapalo poslove sa fizičkim licem. Prema tome, kako kaže Mamić za Index, niko nije oštećen.

"Transferi koje smo radili su ustaljena praksa. Zašto istražuju samo Dinamo?"

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar