Suma kao Miletić, u paketu sa Tavambom - 4.000.000!

Uoči prelaznog roka u Humskoj. . .

Fudbal 04.06.2018 | 17:45
Suma kao Miletić, u paketu sa Tavambom - 4.000.000!
Dijametralno suprotni utisci, ali jedna stvar je zajednička – i Sejduba Suma i Leandre Tavambabiće ulickani za prodaju već ovog leta. S tim da profit neće biti baš onaj kome su se u Partizanu nadali. Štaviše, na Sumi će se nešto i izgubiti, ali ako gledamo sve skupa – biće i neke zarade. Prema pisanju Sportskog žurnala crno-beli se nadaju da će na tandemu iz Afrike prihodovati oko 3.000.000 evra.

Veći deo na Tavambi, koji je odigrao najbolju sezonu u karijeru, postigao i šest golova u Evropi i zagolicao maštu drugih klubova. Međutim, da on jednostavno nije prototip modernog napadača videlo se zimus kada je Partizan za Kamerunca tražio 2.500.000 evra, ali u Humsku nije stigla niti jedna ponuda. Atipičan igrač, nisu mnogi spremni da plate za takve. Ali Tavamba će nešto uneti u klub. Stigao je kao slobodan igrač. Sada se srpski viceprvak nada prilivu oko 2.000.000 evra. Više nego dovoljno ga na Topčiderskom brdu pamte po dobrom.

To baš i nije slučaj sa Sumom za koga je Partizan izdvojio 1.650.000 evra što je novac koji se u Srbiji retko daje za obeštećenje. I ne bi bio problem da je momak iz Gvineje Bisao nešto odigrao. Ali on prosto nije opravdao očekivanja i svima u Humskoj je jasno da neće moći da povrate uloženi novac. Žurnal tako navodi da bi verovatno prihvatili i 1.000.000 evra samo da vide leđa Sumi.

Zanimljivo, istu cenu odredii su u Humskoj i za štopera Nemanju R. Miletića, koji je došao uz mnogo manje pompe. S tim da on ne mora po svaku cenu da ode. Štaviše, rado bi ga čelnici Partizana videli u timu i naredne sezone. Ali je njegovom menadžeru Bojanu Ostojićupredočeno da u slučaju da neko dođe sa koferom i 1.000.000 evra u njemu i Miletić može da ide.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar