LN: Srbi opet nakon pet setova - pala Australija!

Odbojkaši Srbije opet igrali pet setova, pobedili Australiju! Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Australiju sa 3:2 u setovima (25:23, 25:19, 20:25, 25:27, 15:9), u utakmici trećeg kola Lige nacija.  "Kenguri" namučili Srbiju za savršen vikend! Naši odbojkaši baš vole da igraju u pet setova. . .

Ostali sportovi 03.06.2018 | 19:45
LN: Srbi opet nakon pet setova - pala Australija!
Odbojkaši Srbije su tako sve tri utakmice na turniru u Sofiji dobili posle pet setova, nakon što su bili bolji od Bugarske u petak i od Rusije u subotu.

Srbija sada ima četiri pobede i dva poraza u Ligi nacija.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Dušan Petković sa 18 poena, Uroš Kovačević osvojio je 10, a Aleksandar Okolić devet poena. 

Narednog vikenda izabranici Nikole Grbića putuju u Francusku, gde će igrati protiv Argentine, Koreje i selekcije domaćina.

Savršen "vikend" za srpske odbojkaše!

Srbija je vezala tri trijumfa u Ligi nacija savladavši domaćina Bugarsku, Rusiju, pa Australiju - sve identičnim rezultatom - u pet setova.

Činilo se da će "kenguri" ipak biti nešto lakši "zalogaj" za Srbiju, ali posle početnog vođstva 2:0 - probudili su se igrači Australije i iskoristili to što je Nikola Grbić na teren poslao mlađe, sa manjom minutažom, stoga se igralo na razliku.

Srbija je ipak u petom setu, još jednom, pokazal ozbiljnost.

SRBIJA - AUSTRALIJA 3:2 (25:23, 25:19, 20:25, 25:27, 15:9)

U meču koji je trajao nešto duže od dva sata najefikasniji bio je Dušan Petković sa 18 poena, dok je Uroš Kovačević imao deset.

Sledeći vikend se Lige nacija seli u Francusku gde su nam pored domaćina rivali Argentina i Južna Koreja.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar