Antivladin miting večeras u Skopju

Pristalice najveće makedonske opozicione stranke VMRO-DPMNE okupili su se večeras na antivladinom mitingu ispred zgrade Vlade u Skoplju.

Region 02.06.2018 | 22:59
Antivladin miting večeras u Skopju
Pristalice najveće makedonske opozicione stranke VMRO-DPMNE okupili su se večeras na antivladinom mitingu ispred zgrade Vlade u Skoplju.

Ovo je prvi miting koji organizuje VMRO-DPMNE od kako je na čelu stranke Hristijan Mickoski koji je večeras istakao da prijevremeni parlamentarni izbori treba da budu održani zajedno sa predsjedničkim.

On je pozvao na formiranje tehničke vlade 100 dana pred prijevremene parlametarne izbore, kao što je to bilo i prije dvije godine, prenose makedonski mediji.

Mickoski je pozvao i da se pripremi čist i jednak teren za sve političke partije, te da na prijedlog opozicije bude izabran predsjednik Državne izborne komisije.

On je pozvao prisutne da kažu da je čaša prelivena, da tako više ne može i ne smije.

U obraćanju prisutnima Mickoski je poručio da pokažu kolika su sila i koliko vole Makedoniju.

Miting se održava pod motom "Makedonija će pobijediti", a prisutne su pristalice VMRO-DPMNE iz više makedonskih gradova, prenose makedonski mediji.

Premijer Makedonije Zoran Zaev rekao je ranije da nema ništa protiv večerašnjih protesta opozicije, te da će pažljivo saslušati poruke koje će biti upućene.

Makedonski mediji nedavno su objavili da se VMRO-DPMNE zalaže za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. 

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

RAJNA

03.06.2018 07:53

Zašto svi mogu, a ne možemo mi. Zašto se samo mi mirimo ni sa čim i zašto je samo nama malo puno. Zašto samo mi nikoga, veličamo za nekoga i zašto samo mi ne možemo reći sebi, hoću više, hoću bolje , hoću jednako. Zašto samo mi gledamo kako drugi ono što hoće i dobiju ili bar kažu da hoće da dobiju. A mi samo gledamo, blejimo i odlazimo. Mislim da treba da malo popričamo sami sa sobom i vidimo da i mi možemo sve ako hoćemo. PRAVDA ZA DAVIDA = PRAVDA ZA SVE NAS .

ODGOVORITE