Kojeg to afričkog štopera kriju Terzić i Mrkela?

Nakon nekoliko neuspelih eksperimenata, u upravi Crvene zvezde pojavio se negativan stav o dovođenju igrača iz Afrike na tom mestu u timu, ali kako piše Žurnal u pitanju je fudbaler sa iskustvom igranja u Evropi.

Fudbal 01.06.2018 | 13:15
Kojeg to afričkog štopera kriju Terzić i Mrkela?
Nakon odluke Damijena Le Taleka da ne produžava saradnju sa Crvenom zvezdom, goruće pitanje sportskog sektora crveno-belih, odnosno direktora Zvezdana Terzića i Mitra Mrkele, jeste angažovanje naslednika sigurnog Francuza. To neće biti nimalo lagan posao, kandidata je sasvim sigurno priličan broj, ali nije cilj dovesti samo kvalitetnog defanzivca, već nekog ko će biti kompatibilan sa Vujadinom Savićem i Srđanom Babićem.

Kako piše Sportski žurnal, po zvezdaškim krugovima se pojavila informacija da je u najužoj konkurenciji za štopersko mesto fudbaler sa afričkog kontinenta. Nakon nekoliko neuspelih eksperimenata, u upravi Crvene zvezde pojavio se negativan stav o dovođenju igrača iz Afrike na tom mestu u timu, ali kako piše Žurnal u pitanju je ipak fudbaler sa iskustvom igranja u Evropi, što značajno menja situaciju. Terzić i Mrkela za sada vešto kriju ime potencijalnog pojačanja srpskog šampiona.

Prioritet vodećih ljudi kluba sa stadiona Rajko Mitić do sada je bilo angažovanje domaćeg igrača, najsvežija opcija bilo je angažovanje Stefana Mitrovića, ali on ima čvrst ugovoro sa Gentom, pa je dovođenje stranog fudbalera daleko realnije u ovom trenutku.

Rezrvna opcija je da štoperski tandem čine Savić i Babić, ali je problem u tome što su u pitanju igrači sličnih karakteristika i veliko je pitanje da li bi uspeli da se ukomponuju u onoj meri kao što je to bio slučaj kada su oba igrača igrala u tandemu sa Le Talekom.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN press

Komentari / 0

Ostavite komentar