Njemačka: Hrvat opljačkan i ubijen

Ugostitelj Dragiša Katanić (63) pronađen je mrtav na trotoaru u blizini svog doma u Falkenhagener Feldu, predgrađu Berlina, malo prije ponoći u subotu, 26. maja. Prolaznici koji su ga našli, odmah su pozvali policiju i hitnu pomoć, ali uprkos naporima liječnika Katanić je preminuo na mjestu napada.

Svijet 30.05.2018 | 12:03
Njemačka: Hrvat opljačkan i ubijen
Nije bilo sumnje da je ubijen, stoga je istragu preuzeo odjela za ubistva, piše bz-berlin.

Hrvatski državljanin je pritom opljačkan, a policija je objavila fotografiju crne torbe velike 25 puta 15 centimetara koju je napadač odnio sa sobom.

Istraga je otkrila kako je Katanić izašao s posla iz restorana ‘Mila’ oko 23 sata te autobuskom linijom M37 krenuo iz Spandaua prema svojoj kući.



Policija moli za pomoć u pronalaženju napadača sve koji su se zatekli u blizini mjesta ubistva. Jesu li primijetili kakve sumnjive osobe ili vozila, kao i sumnjive ljude na radnom mjestu ili na putu prema Falkenhagener Feldu. Takođe policija moli da im se jave svi koji znaju nekog ko posjeduje torbu sa slike ili zna bilo kakve korisne informacije.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srbo

30.05.2018 17:17

Mozda dragicevic zna.

ODGOVORITE
Name

dado

04.06.2018 09:43

Vidis mamlaze kako policija radi i za koliko okarakterise slucaj,te odmah izvrse uvidjaj detaljno sa zastitnim odijelima,a ne kao oni mamlazi sto su se okupili kao da su dosli na pijacu u Glamoc.