Velike Fulamove ambicije!

Sesenjon ostaje, Jokanoviću ozbiljan budžet za Premijer ligu! Gazda kluba sa Krejven Kotidža Šahid Kan najavio ozbiljne investicije ovog leta.

Fudbal 01.06.2018 | 09:00
Velike Fulamove ambicije!
Fulam se posle četiri godine vratio u Premijer ligu, ali je odlučan da naredne sezone ne bude samo puki učesnik elitnog takmičenja engleskog fudbala, već da igra ozbiljnu ulogu i postane stabilan prvoligaš.

Jasno je da će najveći izazov predstavljati upravo prva sezona, kada je za svakog novopečenog primijerligaša najvažnije da ostane u ligi, pa je tako vlasnik kluba Šahid Kan najavio ozbiljne planove kada je u pitanju stvaranje kvalitetnog tima.

Prvi potez će predstavljati čuvanje najvažnijih igrača iz aktuelnog sastava, a pre svega jednog od najvećih talenata engleskog fudbala Rajana Sesenjona.

„Ne želimo da Sesenjon ode, a mislim i da ne želi da ide iz kluba. On će biti u Fulamu naredne sezone, predvodiće nas u Premijer ligi. Iskreno, i da se nismo promovisali, vodili bismo brigu o našim igračima.On je sa nama osam godina, želimo da tu bude i naredne sezone. Ostanak u klubu je dobar i za njega i za nas. Prošle godine smo dosta pregovarali oko ostanka Toma Karnija i Sesenjona. Zadržali smo ih obojicu, a prodali Aluka i Malona iznad tržišne cene, što nam je obezbedilo dovoljno sredstava za kupovinu igrača koji su dosta pomogli klubu, poput Abubakara Kamare“, rekao je Kan.

Sesenjon je postigao 16 golova na 52 nastupa za Fulam u ovoj sezoni. A ono što je najvažnije namestio je odlučujući pogodak kapitena Karnija na Vembliju protiv Aston Vile.

Gazda Kan je takođe otkrio i da je postigao dogovor sa Slavišom Jokanovićem, koji će dobiti značajna novčana sredstva za investiranje u tim tokom leta. Srpski trener će tako dobiti željenu podršku koja je izostala prošlog leta, ali je bez obzira na to izvukao maksimum iz tima sa kojim je raspolagao.

„Već sam mu dao odgovor i pre subotnje utakmice. Ne samo da nećemo prodavati, već želimo da se poboljšamo. Ovo je vreme za produktivnu diskusiju o tome ko je dostupan. Morate da investirate, ali samo investiranje novca ne osvaja trofeje. Ako ste neodovorni to vam neće pomoći da pobedite. Učinićemo sve što je u našoj mogući da pobeđujemo, a ukoliko za to uložimo novac, to neće predstavljati razbacivanje“, rekao je Kan.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

slavisa

01.06.2018 08:54

Svaka cast za imenjaka veliko slavlje za Slavisu Sve cestitke!!

ODGOVORITE